Hrup smo mi::Kulturni vmesniki

Published on May 31st, 2015
C2: Umetnost gleda v prihodnost

C2: Umetniki iščejo prihodnost (where is the future of art), photo: Matjaž Rušt

Cirkulacija² je od 4. do 18. junija 2015 v dvorani Cirkulacije 2 na Tobačni 5 v Ljubljani izvajala dvotedensko koncentrirano dogajanje tehnologije, zvoka in svetlobe, ter performativnih praks. Letošnji naslov projekta je Hrup smo mi: Kulturni vmesniki. Uradna otvoritev je bila v sredo, 10. junija 2015 ob 20.00.

Sodelujoči: Uwe Schüler in Jördis Drawe (Tübingen/Nemčija), Ronald Gonko (Nemčija), Mike Hentz (Nemčija), Ole Wulfers (Nemčija), Borut Savski (Slovenija), Stefan Doepner (Slovenija, Nemčija), Boštjan Leskovšek (Slovenija), Boštjan Čadež (Slovenija), Lina Rica (Hrvaška, Slovenija), Jakob Hariš (Slovenija), Neven Korda (Slovenija), Dominik Mahnič (Slovenija).

Več fotografij in video posnetkov je na FB… Foto: Boštjan Leskovšek, Miha Koron in Stefan Doepner.

Program:

Sobota, 6. junija ob 12.00: prva skupina napredne delavnice na področju elektronike in elektronskega zvoka.

Uwe Schüler je zasnoval sekvencer LuSy, ki ga je udeležencem delavnice predstavil in z Jördis Drawe tudi pomagal sestaviti. Sekvencer je naprava, ki so jo včasih imenovali ritem-mašina. V tem primeru gre za bolj kompleksno napravo, ki pa potrebuje vir zvok – to je običajno sintetizator zvoka. Nekaj enostavnih sintetizatorjev zvoka bomo tudi izdelali.

Torek, 9. junija 2015 ob 12.00:  napredna elektronska delavnica – sekvencer LuSy, 2.skupina. Predviden čas izdelave naprave je en dan – okoli 8 ur, oziroma dva dneva po štiri ure.

LuSy files: LuSy_Doc10, LuSy_SEQ_application, LuSy_ASY, LuSy_SCH

 

Uwe Schüler
je razvijalec elektronskih vezij in intermedijski umetnik iz Nemčije. Njegova polja so analogna glasbena elektronika, zvočni in svetlobni objekti.

Jördis Drawe je umetnica, ki izdeluje elektronske, svetlobne in zvočne naprave.

Skupaj sta ustanovila hišo umetnikov / umetniški center “Kulturgüter-Schuppen” (“umetniško skladišče”) v Tübingenu v Nemčiji. Tam pripravljata delavnice za otroke, študente in umetnike. Principi DIY (naredi sam) in reciklaža materialov je njuna pomembna kritično pozicija, ki se tiče potrošniške družbe. Sodelovanja na festivalih: Transmediale Berlin, Ars Electronica Linz, Shift Festival Basel, Camp Festival Stuttgart, Tinguely-Museum Basel, Interfiction Kassel, Stuttgarter Filmwinter, NoBudget-Medienfestival Tübingen, Homemade Labor Schweiz, Kunstuni Linz, HfG Karlsruhe, Lab30 Augsburg, FEZ Berlin in še različni drugi DIY-festivali po Evropi.

 

Sreda, 10. junija 2015

– 20.00: Javna otvoritev festivala – Mike Hentz in Ole Wulfers

THE FALL (preview OTOMOTO )  -> Padec

Mike Hentz je ameriško-švicarski umetnik, ki deluje v Berlinu. Performer, univerzitetni profesor, neodvisni radijec,  glasbenik, organizator številnih pionirskih projektov na področju medijske umetnosti v 80-ih, 90-ih – in zdaj. Soustanovitelj Minus Delta T, Van Gogh TV in Ponton Media Art Lab. S temi skupinami je sodeloval na festivalih Ars Electronica in Documenta. Hentz je performativni umetnik, glasbenik itd…

Ole Wulfers živi v Berlinu  in deluje kot vizualni umetnik, skladatelj, glasbenik in igralec. Sodeloval je s skupinami Kapaikos, MariaHilf in v 90-ih v Partydiktators, zadnje čase sodeluje  tudi s Phoebe Killdeer.


Petek, 12. junij 2015

21.00: Ronald Gonko – Philosophic Sisterhood (Filozofska sesterščina) / performativni koncert

Ronald Gonko, znan tudi kot “Gonko Industries inc.”, je glasbenik iz Berlina, ki zadnjih nekaj let deluje v okviru Berlin Synthesizer Orchestra (BSO), pri katerem iz estetskh razlogov uporabljajo analogne sintetizatorje.

Glasbeni izrazi so izjemno široki: od eksperimentalnih električnih projektov kot je Berlin Synth Orchestra ter anti-elektro Stop Disco Mafia, do akustičnih izrazov v skupinah Kapaikos (Polka-Punk) in Mariahilff (obskurni kantavtorski pristop).

V petkovem nastopu bo uporabil bo različne instrumente, jih uglasil s prostorom in možnostmi, ki jih omogoča ambisonični sistem C² )

22.30: prva javna vaja udeležencev delavnice LuSy: LuSy Orchestra (Jakob Hariš, Boštjan Leskovšek, Otto Urpelainen, Uwe Schüler, Jördis Drawe in drugi)

V petek na ogled tudi že videoinstalacija Videotrakt, ki jo pripravljata Lina Rica in Boštjan Čadež.


Sobota, 13. junij 2015 ob 12.00-16.00: Družinski popoldan – otroška delavnica izdelave mavrično svetlečih Spužvijev
(delavnico vodi Jördis Drawe, umetnica iz Tübingena). Spužvija odnesete domov!

 

Ponedeljek, 15. junij 2015

21.00: Borut Savski – Tako umira Pravični (zvočno-vizualna alegorija). Pridruži se mu Boštjan Čadež.

Menda je referenca znana: Kristus na križu umira za naše grehe – alegorija arhaičnega žrtvovanja bogovom. Nasilje, ki se izvaja na preseku dveh nasprotnih pravičniških pozicij. Svet hibridnih realnosti – red je kaos in kaos je red – popolnoma nepregledno. Ne se z mano pogovarjat o emociji, je dejal Ata. Dekadenca je popolna, je dejal Šurki. Telo je obsoletno, je dejal Stelarc. Tatooji so samomutilacije, samokreacije, identifikacije. Mali človek drži svet na ramenih. Če mu uspe, bo prihodnost ostala. Ali pa…

22.00: Kratka predstavitev dveh tipov taktilnih vmesnikov  –  Stefan Doepner in Borut Savski (več o vmesnikih = tehno-praksa)

 

22.30: Lina Rica in Boštjan Čadež – Videotrakt (prebavni trakt za predelavo videa). Pridruženi zvokarji.

Foto:  Miha Koron

 

Sreda, 17. junij 2015

21.00: Neven Korda – Urbanistična avtonomija (zvočno-vizualna pripoved)

Performans Urbanističa avtonomija sodi v serijo političih performansov, kot so bili Odgovornost, Kdo, Primer Metelkova, Severozahodno od jugovzhoda, Sedmina. Gre za dretje, nestrpne izjave, jecljanje v specifičnem večvmesniškem okolju.

Poudarki:
– Pomembno je slediti temu, kako se upravlja s heteronomnostjo znotraj teritorija in kako se deluje avtonomno na zunaj. Se pravi, da popravimo tekočega župana, Kapo in Škuc: Na znotraj heteronomni, na zunaj avtonomni. To je AKC Metelkova mesto in to mesto je napadeno.

– AKC Metelkova mesto je prizorišč bojev avtonomije z neodvisno alternativo, nevladnega sektorja z avtentičim delovanjem.

– Avtonomijo opredeljuje avtentičost (nasprotno je orkestracija drugih), drugača produkcija prostora. Avtonomijo se uprizarja, ne pa ozakonja. Kriterij vrednotenja potem ne izhaja iz posamezne notranje avtonomne zahteve neke dejavnosti, temvečiz tej dejavnosti zunanje zahteve ohraniti prostor avtonomen.

Besedilo:
UAinfoHrupsmomi or download

22.00 : Boštjan Leskovšek: Konvergenca naključja; divergeca izkušnje, ali nekaj čričkanja… vizualije Lina Rica

Lucy stopa in se vrača.
Včasih hitreje,
včasih počasneje,
tišje in višje,
globoko in dolgo.
Doepfer je poslušen
izven koraka in
hoče po svoje.
Nerad šteje,
okusi in barve
so mu Tu Je,
dolgo rabi da Po Tu Je.
Nikoli ne ve Kam
zato Lucy sprašuje
A ona ne sliši in
stopnuje.


Četrtek, 18. junija 2015

21.00:  Stefan Doepner, Boštjan Čadež in Dominik Mahnič – minimalMacroMIDI² (zvočno-vizualni performens)

Slušno prostorska slika temelječa na redukciji virov – minimalen zvok, makro-povečava slikovnega vira, MIDI krmiljeni zvočni sistem in procesiranje zvoka taistih MIDI podatkov v vzorce zvoka, slike in giba.

V sodelovanju z Boštjanom Čadežem in Dominikom Mahničem bomo iz pritekajočih podatkov počasi razvijali zvočno prostorsko sliko v kompleksno podobo, ki jo omogoča večkanalni sistem gibljivih zvočnikov in svetlobnih virov.

tehnično čudna poetska možnost

začuda možna tehnična poezija

možno, da poetsko tehnično čudo

naprej: svečana zatvoritev festivala in vrnitev v kaos

….

 

Tema Kulturni vmesniki:

Okvirna tema festivala so “kulturni vmesniki”, kar je besedna zveza povzeta iz besedila teoretika novih medijev Leva Manovicha – Teorija kulturnih vmesnikov. Kvaliteta besedila je v tem, da poudarja razširjeno razumevanje vmesnikov (v splošnem: nečesa, kar stoji med nami in realnostjo in vedno reprezentira realnost). Ker vmesniki torej vedno interpretirajo realnost, s tem tudi definirajo kulturo – vzorce razumevanja, obnašanja in uporabe. Med dejanskim in našo interpretacijo je torej vedno kulturni vmesnik, ki bolj ali manj verno odslika podobo. Lahko, da celo podobo iznakaže – laže ali predlaga navidezne resnice (mite, želje, predkoncepcije, ideologije). Seveda nas bolj kot reproduciranje prevalentnih kulturnih vzorcev zanimajo njih predrugačenja.

Kulturne vmesnike za naš namen razumemo omejene na vhodno-izhodne kontrolne in interpretirane sisteme/ površine, vključejemo pa tudi različne načine performativnih pristopov. Na ravni tehničnih izpeljav kontrolnih površin, oziroma izvedenk upravljalnih mehanizmov, smo se skušali oddaljiti od običajnih izvedb. Naša teza je, da kulturni vmesniki diktirajo človeško (in človekovo) kulturo, torej je za odmik od ustaljene kulture potrebno adaptirati interpretativne vmesnike.

Polja delovanja bodo priprava tehnologije in neposredna uporaba na raznolike avtorske zvočno-vizualne načine. K sodelovanju smo povabili mednarodne posameznike, ki imajo bodisi tehnična znanja, in/ali sposobnost samostojnega avtorskega koncepta, ki se udejanji kot specifičen performativni pristop.

Časovnice prisotnosti:

4.jun 5.jun 6.jun 7.jun 8.jun 9.jun 10.jun 11.jun 12.jun 13.jun 14.jun 15.jun 16.jun 17.jun 18.jun
čet pet sob ned pon tor sre čet pet sob ned pon tor sre čet
Uwe Schüler & Jördis Drawe (Tübingen/DE) od 04. – 14.06.
elektronika in delavnica izdelave cmos sintetizatorja zvoka
Ronald Gonko (Berlin/DE) od 05. – 15.06. -> priprave kompozicije in koncert
Ole Wulfers (Berlin/DE) od 08. – 12.06. in
Mike Hentz, (US, CH, Berlin/DE) od 08. – 11.06. -> akustični performens iz serije “Fall/ Padec”
Lina Rica (Makarska/HR) -> vizualije
Boštjan Čadež (Ljubljana/SI) -> vizualije (in še kaj)
Jakob Hariš (Ljubljana/SI) -> YUN barrel_soundbot (in še kaj)
Boštjan Leskovšek (Ljubljana/SI) -> 2x15speaker upgrade, tehnika in še kaj, zvočni performens
Borut Savski (Ljubljana/SI) -> i_balls in I_BALLS, swivel_speakers, tehnika, itd., zvočno-vizualni performens
Stefan Doepner (Bremen/DE, Ljubljana/SI) -> midiRegisterbox, forceBoard, swivelSpeaker, zvočno-vizualni performens/ predstavitev in še kaj
Miha Koron (Nova Gorica/SI) -> photografija (in še kaj)

Marc Dusseiler (Zurich/CH)

Več o nekaterih povabljenih sodelujočih :

Uwe Schüler
je razvijalec elektronskih vezij in intermedijski umetnik iz Nemčije. Njegova polja so analogna glasbena elektronika, zvočni in svetlobni objekti.
Jördis Drawe je umetnica, ki izdeluje elektronske, svetlobne in zvočne naprave.
Skupaj sta ustanovila hišo umetnikov / umetniški center “Kulturgüter-Schuppen” (“umetniško skladišče”) v Tübingenu v Nemčiji. Tam pripravljata delavnice za otroke, študente in umetnike. Principi DIY (naredi sam) in reciklaža materialov je njuna pomembna kritično pozicija, ki se tiče potrošniške družbe. Sodelovanja na festivalih: Transmediale Berlin, Ars Electronica Linz, Shift Festival Basel, Camp Festival Stuttgart, Tinguely-Museum Basel, Interfiction Kassel, Stuttgarter Filmwinter, NoBudget-Medienfestival Tübingen, Homemade Labor Schweiz, Kunstuni Linz, HfG Karlsruhe, Lab30 Augsburg, FEZ Berlin in še različni drugi DIY-festivali po Evropi.

Mike Hentz
Ameriško-švicarski umetnik, ki deluje v Berlinu. Soustanovitelj Minus Delta T, Van Gogh TV in Ponton Media Art Lab. S temi skupinami je sodeloval na festivalih Ars Electronica in Documenta. Hentz je performativni umetnik, glasbenik in še več…

https://www.youtube.com/watch?v=xlu8IxkYEdc
https://www.youtube.com/watch?v=HhWdwYz7xmk
https://www.youtube.com/watch?v=DwITHH7gFNg

Ole Wulfers
Ole Wulfers je študiral vizualno umetnost  in eksperimentalni film na Uetnostni akademiji v Bremnu, zdaj živi v Berlinu  in deluje kot vizualni umetnik, skladatelj, glasbenik in igralec. Sodeloval je s skupinami Kapaikos, MariaHilf in v 90-ih v Partydiktators, zadnje čase sodeluje  tudi s Phoebe Killdeer.

https://www.youtube.com/user/olewulfers/videos
http://www.discogs.com/artist/325294-Ole-Wulfers

Ronald Gonko
rojen leta 1964, znan tudi kot “Gonko Industries inc.”, je glasbenik iz Berlina, ki zadnjih nekaj let deluje v okviru Berlin Synthesizer Orchestra (BSO), pri katerem iz estetskh razlogov uporabljajo analogne sintetizatorje. Študiral je vizualne umetnosti, eksperimentalni film in interaktivne medije, vendar je njegovo glavno področje ustvarjanja glasba. Glasbeni izrazi so izjemno široki: od eksperimentalnih električnih projektov kot je Berlin Synth Orchestra ter anti-elektro Stop Disco Mafia, do akustičnih izrazov v skupinah Kapaikos (Polka-Punk) in Mariahilff (obskurni kantavtorski pristop). V samostojnih nastopih raziskuje meje med resnim zvočnim in umetniškim pristopom in neo-dadaističnimi nesmisli. Na spletu so dostopni posnetki:
www.kapaikos.de (skupina)
www.discogs.com/artist/166869-Stop-Disco-Mafia (glasbene izdaje)
www.youtube.com/watch?v=FS-pCssT1RY (solo nastopi)
www.vimeo.com/48515541 (projekt Mariahilff)

 

Projekt podpirajo Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana in Trivia Art


Events so-far:

2023 Goran Tomčić – “Pompom Nets – Ljubljana” = participatorna umetnost + [fotozvočna instalacija] P L A T E AU R E S I D U E: Zaslonke v pokrajini + [sluhodvod] Tu živijo vsi / Everybody Lives Here – The Third Guy + Stijn Demeulenaere + 2022 [Studio 8.1] Get Together — Dogodek št. 4 – Tobija Hudnik + D•still by Miha Godec / intermedijska instalacija + [veseli december] art-MUS: sejem umetnin v C2 + [skejterji only] “Pet let na svet; hlače spet” = pet za pet v petek + Tjaž in Gizmo :: Glasbena miza + Visual(s) Edition + [Via Negativa vabi] GLASS ILLKA / na predvečer referendumskega dne + Studio 8.1 – Jan Kopač – Vignettes + Fukuhara Lisk Savski :: Dislociran duh + Radharani Pernarčič – PLESNI VODIČ PO KATALOGU UDOBJA + TZUSSS / Silvan Schmid, Tizia Zimmermann, Urška Savič + Maayan Liebman Sharon – INTIMACY / work in progress + Cirkulacija 2 & Stroj za izboljšanje sveta na PixxelPoint v Novi Gorici + FUCKUPTIMEMACHINE by Vida Vojić + [vabljeni] Studio 8.1 / Jan Kopač – Sin_thesis + BIG BANG vs STRING THEORY / big-bend Cirkulacija 2 + Guionnet | Murayama | Filip :: 3 x 2 = 3? + ŽIVI FOSIL / Tatiana Kocmur, Liza Šimenc + Javno dobro in nestanovitni mediji + Nina Stopar – Rojstvo slike | The Birth of a painting + ME SLIŠIŠ :: mozaični dogodek v Cirkulaciji² + ZAKLONIŠČNI TRIO (Estela Žutić, Keiko Myazaki, Gilles Duvivier) + First Terrace Tour 2022: Sofheso, Specimens, Skip Summers, JC Leisure + FriForma: PASCAL NIGGENKEMPER – La vallée de l’étrange / Dolina čudes + [last minute] Zebracadabra: Z/Apophasis – concertanz + Radio Študent TRESK #13: razstava vizualnih natečajev + Studio 8.1: Tobija Hudnik: Get Together, Dogodek št. 3 + Studio 8.1: Tobija Hudnik: Get Together, Dogodek št. 2 + Lapsus-quo / NOTA – Elvis Homan, Boštjan Simon, Liza Šimenc + Studio 8.1: Tobija Hudnik: Get Together, Dogodek št. 1 + Oblak / gibalno-zvočna video kompozicija + Untergrunt poletni jazz festival: Marko Petrušič Petko + Maja Weiss – BELI BOJEVNIK V ČRNI OBLEKI | director’s cut! + KA TO GLEDAŠ / končna razstava študentk in študentov 3. letnika VIST + Neža Zupanc – recital za flavto + Skupni imenovalec | Common Denominator / velika skupinska razstava + FriForma & Cirkulacija 2: Drašlerja in Røysum + Anita Wach: Levica Sredica Pravica & zvočne zgodbe + Draženje očesa // 53. rojstni dan Radia Študent! + Studio 8.1: Jan Kopač + Kasper T Toeplitz: Elemental II & Burning House + Uspavanka za Cirkulacijo št. 2 in druge zvočne zgodbe + KonstruktK3 smo državljani NSK + [neumorna] FriForma: VVU (Violeta García & Javier Areal Veléz) in Primož Sukič + Martina Jurak: Prehajanje : : Cirkulacija 2 + KUD Mreža / FriFormA\V: MRM trio & Lina Rica + Feminizem zavzema mesto! FriFormA\V in Rdeče zore + Prezenca in e-senca akademskega slikarja Dominika Mahniča + [Cirkulacija 2 & FriForma] Dve trobenti: Silvan Schmid & Timothée Quost / dva Seijira: Seijiro Murayama & Jernej Babnik Romaniuk + Emil Memon GRAFFITI finissage! + 2021 beepblip, Tisa Neža Herlec, Lina Rica: Relativna tišina ob zori + Marta Fakuch – Wellness @ C2 + Emil Memon – GRAFFITI + Studio 8.1: Kako živijo ljudje (bonus track) + KUD Obrat: Onkraj 10 let & Stefan Doepner: Humus + Joe Summers: Five New Songs + 1,5 + Diorama: vizualni dialog Tatiane K. in Giampaola P. + Studio 8.1 #4/21 Brina Kren: kako živijo ljudje. + Mladi Raziskovalci IV. – Lenart De Bock – Steps + Tjaž Juvan: NOISTER::C² – cirkus cirkulatio + Dialog 1,5 + Asinhronost / Tatiana Kocmur in Borut Savski + Tao G. Vrhovec Sambolec – Brati (kot) telesa + Studio 8.1 #3 + Šum #16 + zapovedujemo: John Duncan – Ž + FriFormA\V: LĪMEN + Festival Re_humanizacija! + Cirkulacija 2 – Stroj za izboljšanje sveta v Celju | World Improvement Machine in Celje | 2. letnik + Elvin Brandhi – FEAR THE FEARLESS | BOJ SE NJIH, KI NE POZNAJO STRAHU + Studio 8.1 — Kako živijo ljudje, 2/21 + Barbara Kapelj – Lastne sobe | Rooms of Their Own -> WOW + Gonko Doepner Organism + Mike Hentz – KROG | CIRCLE => festival! + Zeleni zvoki Umoblodnice + JazzzklubMezzoforte Cirku5lacijA sVOBODNImEDmEDIJSKIjAMsEssION + Studio_8.1 _ Brina Kren _ kako živijo ljudje + Barbara Kapelj – Mesto prihodnosti / urbanistično-gradbena delavnica za najmlajše + Peter & Alexander = how to keep loudness quiet? | kako ohraniti glasnost tiho? + Radharani Pernarčič & Cirkulacija 2: INVAINTIONS OF CASTRO FIK ARKA + abeceda = Young researchers, Basic form and Series Here + Rdeče zore: Ingver in GverilkII + Square meter: RENT + COSTS + Ghosts of the Past resurrected + 2020 Expanded Cirkulacija 2: World Improvement Machine + Covid (hyper)production of Cirkulacija 2 + Neven Korda – SPOMINI NA SEDANJOST + Razglas: Mehatronična delavnica Cirkulacije 2 + Borut Kržišnik DANCING MACHINE (new | neu | nov) album + FriFormA\V: Christine Schörkhuber / Noid (Avstrija) – Razmestitve (zvočne instalacije) + Studio_8.1 _kako živijo ljudje, drugič + Q Hologram 2070: Muzej raznolikosti + Vida Voyage aka Vida Vojić aka lonesome cowboy aka secret agent… + Alessandro Di Giampietro – “Assist” | “Pomagalo” – Iconography of a Hug + /// Polymorphic ritual //// + presentation_performance: Sailor_log: 3rd ocean + post_festum: uvertura festivala A dela? v Cirkulaciji 2 + ČAS BREZ DOTIKA – skupinska razstava + FRIFORMA\AV: NOITU – SCATTER_RADAR + Skladnjin skupek #1: ad-hoc koncert v Cirkulaciji | podhod Ajdovščina + Studio_8.1 _kako živijo ljudje + Stroj za izboljšanje sveta | weltverbesserungmaschine + Tatiana Kocmur | Liza Šimenc – MARY JANE + Francisco Tomsich -> ELEGIJA | ELEGY + Program 2020 + Cirkulacija 2: News from the Crypt + Cirkulacija2GO – like Phoenix! + Cirkulacija 2 uspešno izseljena! Exodos completed! + [izseljevanje] Cirkulacija 2 na prelomu + 2019 [napovedujemo] Javno-zasebno partnerstvo! + Angstblüten II / Timor Flores II + Nikolaus Woernle et al. – MODULAR MONSTER + Elvin Brandhi: Welcome in the harvest and usher in “the dark half of the year”! + Dre A. Hočevar et al – Verso Doxa / celotedenski intenziv + Terraformer predstavlja: Ž, Neo Cymex in Kikiriki + Robert B. Lisek & Cirkulacija 2: UI za umetnike – AI for artists + Boštjan Čadež: Mr Processor, do you understand life? + B-stran: Lab Irint + Dominik Mahnič – 1/200 + IvAnKe – Outsukisama | performens/ predstava + Rdeča Raketa & Patrick K.-H v Cirkulaciji 2 + Doepner & Summers: Tree harp (or: Just the Tree of Us), first part + Vida Vojić – Dreams of New Narratives + RAZPROSTOR – razstava in večmedijski dogodek + Secret Universe of Noldus + RHIZOMAS /Ryuzo Fukuhara, Tracy Lisk, Stefan Doepner/ + Urška Preis & Kaja Janjić – Razgaljeno + tridnevna kitarska šagra: Gino Lucente – Sagra + Sukitoa O Namau & Joe Summers live + Joe Summers | The Last Of England – live score + Congregation at the castle: Three hundred thousand souls + RADART #10: X/L Experiment: Radio Tovarna + Cirkulacija 2: Cacophonia Cacovisia at Osmoza + ALUO uho in ALUO+C2 praktikum + Program 2019 + 2018 Ne(do)konč(a)no… + “-O-” = Simon Svetlik, Ryuzo Fukuhara in Takatsuna Mukai v C2 + Sound Chambers Series vol. VIII meets C2 + “Bodi Jimi tudi ti!” – delavnica na Gradu Kromberk | Pixxelpoint 2018 + C2 na festivalu Umetnosti in robotike v Trstu | C2 at the Festival of Arte e Robotica in Trieste + Biti aparat | biti umetnik = Roboti risarji + Simpozij Umetnost umetne inteligence | The Art of Artificial Intelligence + Exodos: C2 v Helsinkih / Finska + Jesenski dnevi tečejo | As autumn days go by… + HONEY, CINNAMON, RAISINS AND TIME balletquintet + Večmedijski skupinski dogodek: MED ZVERJO IN NEMOČJO + Anže Sever – Rob + friformA\V / 16.08.2018 / Lina Rica (HR) / Bálint Bolcsó (HU) / Samo Kutin (SI) + Neven Korda – Daj mi mir! + Petek trinajstega: Trije zvočni pari + Vida Vojić: poezija, zvok in glas + Špica Ljubljana: Alessandro Di Giampietro – Thinga Things | Stvari + Jana Jevtović & Engin Can: Teleskopiranje | Telescoping + oOo! 5. oOobletnica poOovezoOovanj v C² + Blind Pilots Calculation + A Pit of Koelse | Luknja Koelse: Sublimacija znoja + Velenje v Ljubljani: Kutwyv + Nova londonska scena | New London underground Specimens, JC Leisure, Vida Vojić, Joe Summers + John Duncan “The TELL” = world premier + In vendar se vrti | Eppur Si Muove + Cirkulacija 2: Program 2018 + Disinformation + Savski in Zone + Alte Lezbiše Kunst; zvočni performans + 2017 Kikiriki in ROR v C2 + Doepner in Savski na Robotics Anteprima v Trstu + Marko Batista – Uspavanka za CIRKULACIJO + Nez Pez // Pez Pushing + Maribor: Ambasada Cirkulacija 2 na MFRU + Stiropor = ekspandirani polistiren + Klaus Filip ::optosonics:: + HuXterlTronik = Dani Bedrač + ::vtol:: = Dmitry Morozov + Peter Rauch: Ponavljanje – samostojna skupinska razstava + Knjiga oglja / DopisovanjeM + Monika Pocrnjić – SVAROG.3 + Ponovni vzpon Poljske kraljice! + Tatsuru Arai – Arkhitek-ton /+\ Tinitus – Ljubezen je hladnejša od smrti + M / DopisovanjeM + Tanja Vujinović – Universal Objects (Explosions, BBFs2, Still Life) + Mešani dvojni trojček | Mixed double triplet = Mike Hentz, Javier Areal Vélez, Strunarja + Derek Holzer – VECTOR SYNTHESIS | VEKTORSKA SINTEZA + OPERA ROBOTANIKKA GENESISI Karl Heinz Jeron + ZASAVJE NOISEFEST v C2/Tobačna/Ljubljana! + Adam Donovan & Katrin Hochschuh: Psychophysics Machines and Swarms + Ewa Justka at Robotanikka: Light = Sound || Zvok=Svetloba? + Robotanika: Genesis + Mini Maker Faire @ C2 Tobačna Ljubljana! + Z.B.Ø.R. (Boštjan Perovšek, Marko Košnik, Borut Savski) + Alessandro Di Giampietro – Whatever you think I am that is what i’m not + Seppo Gruendler in Josef Klammer – Mali pribor | Kleines Besteck + Cirkulacija 2: Program 2017 + Preko vode do svobode v Kinu Šiška + Luka Prinčič: Razpoke vmesnika IF4Q + 2016 Duplerica: Boštjan Čadež “ROJ” in DivinaMimesis “AUTOBIOGRAPHICAL ANIMAL” + Simfonija groze. Happy New Fear 2017! + RADART #7: RADAR NAD TOBAČNO + Zaprtje -> Dominik Mahnič – Kosi 2014-2016 + Robotanica at Robotica exhibition in Trieste + slikarska razstava -> Dominik Mahnič | Kosi 2014-2016 + John Duncan v C² ! + Simptomi meta mesta #37: Želja + Anyma na obisku v Cirkulaciji 2 + MC2=Ǝ / gibalna razstava + Neverjetno! 10 let Cirkulacije 2 + Herman & Savski: Vračnica in bali; druga javna vaja + Nina Dragičević: Parallellax release + V nedeljo se dobimo: Na stalnem naslovu najinega početja + Robotanica = C2 does Velenje + Herman & Savski: Vračnica in bali; prva javna vaja! + 3rd august 2016 : Niku Senpuki & Emerge, pavleisdead, Emerge & Neven M. Agalma + Atlas of Tremors v C2 + Zasavje NoiseFest 2016 v C2-labu! + Klima: Nedekadentni koncert? + DekaDANCE + Mike Hentz: Live Art as Research of Culture and Life + Announcing: Clime, decadence, human|machine + Introducing Mike Hentz + Event O5 in C² + In search of the simplicity lost + Urkuma in ROR v C² + April/ maj v Cirkulaciji 2 – uvod v antidekadenco + Sejem Dostop do orodij | Access to Tools + Welcome to ATT/AND Rijeka – abandon normal devices fair! + 2015 happy new fear 2016 – party on wires + Oscar Martin: Extreme Atractors at C2 + Jesenski odmevi Hrup smo mi: Dušan Zidar + Jesenski odmevi Hrup smo mi: Arturas Bumšteinas + Predstavitev C2 tehnologij na #MTFCentral + šmarnica in cvičk v C2: N’toko in Igor Vuk + Cirkulacija 2: Showcase 0.3 = prigodna razstava preteklih in prihodnjih del in opravil + Noise is Us::Cultural Interfaces + Strictly Analog 3# in Svetlobna Gverila v Tobačni & C² + RADART #6 :: RADAR RIZOM :: 4 LETA PLATFORME RADAR + Ars ac²ustic²a -> ART’S BIRTHDAY PARTY, 16. januar 2015 + 2014 Happy New Fear! + Hrup smo mi: Prostor časa | Space Time + Microbot (Stelarc in Doepner) v Cirkulaciji² + C² – the opening of the new Cirkulacija 2 space + Smernice razvoja: Prostor časa + 2013 VELIKA POŽRTIJA – sobota 21. december ob 20.00 + Arduino praktikum = novodobni tehno intenziv + Dva ugrabljenca z MFRU: John Smith in Oscar Martin + C2 / Platforma za totalno umetnost: Tri socialne skulpture + Izjava Cirkulacije 2 – skupine začasnih uporabnikov Roga + Dark forest disko + Zvok organizma – Organizem zvoka + Fruity-Box (Karl Heinz Jeron v Cirkulaciji 2) + Taste of Vtol/ Okus Vtola + Redno letno srečanje ljubiteljev cirkulacije + 2012 Cirkulacija 2: pričetek predstavitev in delavnic Uvod v arduino v RogLabu + Multipla cirkulacija – socius urbis / otvoritev RogLaba + Interšmano = Cirkulacija 2 praznuje… + Sajeta 2012, tehnološke delavnice -> Združene sile C2_TO + Three mice: Cirkulacija 2, Konrad Gęca and Ana Raquel Pereira + Cirkulacija 2 in Zagreb – Močvara gallery, 9. -13. June 2012 + Total Noise Session #3 – Marcus Beuter = umetnost zvoka + v Cirkulaciji 2: Uvod v arduino + Kunst und Brot – Salon des Refusés 2012/1 + 2011 Drevo spoznanja in Hrupni robot v C2 + Total art platform at MFRU 2011 + trial version: Urbi et Orbi intervention – in your city, when the night comes… + Paralelni svetovi na Metelkovi + Cirkulacija 2 na Sajeti 2011 + Cirkulacija 2 na Svetlobni gverili + 42 let RŠ – platforma RADAR + Redundantne tehnologije – zbiralna akcija + Cirkulacija 2: Space is the Place + Indija v Cirkulaciji >< Cirkulacija v Indiji + 2010 Zvoki Cirkulacije 2 na Novem trgu v Ljubljani + Expanded Cirkulacija2 at PixxelPoint + C2_Kiblix_Mfru_Haip : Total Noise Session v Cirkulaciji 2 + Jesenski sadeži Cirkulacije 2 + Social Noise Session + C2 na Paralelnih svetovih na Metelkovi + Cirkulacija 2 at Sajeta 2010 + New media drivers feat. Cirkulacija 2 + Expanded Cirkulacija at Alkatraz + Expanded Cirkulacija at Alkatraz – scheduler + Cirkulacija na Vstop prost v Celju + Cirkulacija 2 prejme Zlato ptico + Predstavitev Cirkulacije 2 v Novi Gorici + Cirkulacija 2: Pomladanski zvitki in Mehki zvoki naveličanosti + Cirkulacija 2 gosti vegetarijanko, aktivistko, umetnico, glasbenico in galeristko Reni Hofmueller + 2009 Cirkulacija 2 na Netart Community Convention v Grazu + javno snemanje: Analogična kompozicija + Reality show – “voice-noise karaoke” + Moška umetnost / Male art + CIRKULACIJA 2 na festivalu SAJETA pri Tolminu + Prostor zvoka = telo zvoka + Cirkulacija 2 in Antikonzum + Netart – krompir v žerjavici + 2008 Cirkulacija 2: Vladavina Konzuma + Majda Gregorič v Muzeju premoderne umetnosti + Transpozicije prostorov na Paralelnih svetovih + Odprta Cirkulacija 2 + Cirkulacija na koruzi / Dario Seraval v Brlogu + Napoved: Cirkulacija pod pritiskom + Elektro / Elektra + Zvočenja v Cirkulaciji 2 + Novi okusi Cirkulacije 2 + Video: Kerber nezavednega + Kerber nezavednega in druge zgodbe + Okus Cirkulacije 2 – st. 3 + Video: Event C + Čisto običajen večer v Cirkulaciji 2 + Totalna razprodajna razstava umetnosti + Event C: Taljenje umetnosti v dogodek + Hobotnica s polento + Brlog + 2007 Rotirajoči dogodek v Cirkulaciji 2 + BRLOG + Predstavitev Trivia Records / Zapisi v Cirkulaciji 2 + Razbita lepota, Broken beauty + Reanimacija Cirkulacije + CIRKULACIJA 2 v tovarni Rog nadaljuje + Boj se kreativnosti oblastnikov! + INTERDISCIPLINARNA POSTAJA