Zaprtje -> Dominik Mahnič – Kosi 2014-2016

Published on November 9th, 2016

razst006

M_-nastalnemnaslovu500Po odprtju vabljeni še na zaprtje slikarske razstave akademskega slikarja Dominika Mahniča (Kosi 2014-2016; krajine in video risbe) , ki bo v petek 11. novembra 2016 ob 19.00 v veliki dvorani Cirkulacija² v Tobačni Ljubljana.

Zaprtje razstave bo verjetno zadnje dejanje v veliki dvorani pred zimsko sezono, zato vabljeni še v posebej velikem številu!

Dominik Mahnič (r. 1981) je diplomiral iz slikarstva ter magistriral iz videa na Ljubljanski univerzi. Mahnič se nam bo predstavil v kombinirani različici prostorskega sobivanja dveh medijev. Razkriva še nikoli razstavljene pejsaže ter dva videa v katerih se loteva analize lastnih knjig umetnika.

Podobe prikazujejo umetnikovo bližnjo okolico, predvsem Ljubljano in obrežje Save, ki se ponujajo tako avtorju kot gledalcu v meditativen razmislek. Umetnik namreč skozi slikanje krajin poizkuša ustvariti pomirjujočo kompozicijo. Mir.

V videih avtor predstavi drugo plat delovanja, svoje knjige umetnika – dve izmed njih nastali med leti 2014-2016 – v katerih se nahajajo raznovrstne skice portretov, krajin in ostalih motivov, ki ga spremljajo v vsakdanjem življenju.
/iz spremnega besedila Nine Pernat; več na http://www.cirkulacija2.org/?p=3250/

Ob odprtju razstave je izšel še priložnostni esej, ki ga brez Mahniča ne bi bilo!
Borut Savski -> Apologije za Mahniča (o rešiteljih podobe in podobnih rešiteljih)

Detajli z otvoritve…

razst5 razst_iva
razst6 razst1
razst2 razst3
razst4 razst0