Smernice razvoja: Prostor časa

Published on June 9th, 2014

C2

Ah, puzabu uro: ob 19.00.

Cirkulacija 2 v torek, 10. junija 2014 v Trubarjevi hiši v Ljubljani predstavlja smernice razvoja najnovejšega projekta, ki smo ga poimenovali Prostor časa. V obliki festivala se bo zgodil letos oktobra, do tedaj pa je potrebno zgraditi lepo število novih dinamičnih zvočnih objektov. Priprave že lep čas potekajo. Okvirno projekt pripada predvideni večletni seriji večdnevnih dogodkov z naslovom Hrup smo mi.

V Trubarjevi hiši bomo pripravili predstavitev in demonstracijo (brez strahu!) in tudi razstavili sorodne objekte. Sledi pogovor s sodelujočimi in med seboj.

Jesenski dogodek Prostor časa – o katerem bomo govorili – je zasnovan kot mini festival, ki podpira in predstavlja ustvarjalnost na hibridnih področjih tehnološko podprte umetnosti, robotike in zvoka. Pri tem se osredotoča predvsem na raziskavo in kreiranje možnosti dinamičnega predvajanja zvoka, na izdelavo in ustvarjalno rabo računalniško vodenih premičnih in delno avtonomnih (robotskih) zvočnih virov ter v živo generiranih in procesiranih zvočno-svetlobnih sistemov. Potekal bo kot zgoščen dvotedenski dogodek, ki bo vključeval tako raziskavo in produkcijo na licu mesta kot javne dogodke.

Podoba prizorišča bo v prostoru razporejen zvočno-svetlobni premični sistem, ki bo odprt za študij, kasnejše intervencije – torej uporabo  vseh sodelujočih avtorjev s pomočjo njim domačih računalniško vodenih sistemov.

V želji po razširitvi polja na resnično transdisciplinarne pristope smo k sodelovanju povabili nekaj kolegov, ki ustvarjajo na drugih poljih. To bodo: skladatelj Borut Kržišnik, režiser Vlado G. Repnik, elektronik Lars Vaupel, vj in programer Boštjan Čadež, vizualna umetnica Lina Rica, Dejan Knez in še kdo. Domači – prav tako avtorsko naravnani – pa ostajajo slejkoprej Boštjan Leskovšek, Borut Savski, Stefan Doepner in Jakob Hariš.

Cirkulacija 2 s tem nadaljuje in nadgrajuje dosedanje ukvarjanje s polji tehnologij, žive umetnosti ter z resničnimi kolektivnimi praksami. Predlani je to kulminiralo v enotedenskem gostovanju razširjene Cirkulacije 2 v Zagrebu, lani pa v mini-festivalu Zvok organizma – Organizem zvoka v Ljubljani. Ob tem in pred tem je bilo od ustanovitve leta 2007 življenje Cirkulacije 2 vedno intenzivno in polno.

CNC2 – the future is now?!

Naj živi zrela moška umetnost!

Vabljeni!