Dva ugrabljenca z MFRU: John Smith in Oscar Martin

Published on November 7th, 2013

Cirkulacija 2 v petek 8. novembra, od 20.00 dalje

Cirkulacija 2 v istoimenskem prostoru v Rogu nadaljuje s prakso predstavitev izposojenih artistov z bližnjih festivalov. Ta petek, ed 8. novembra od 20.00.

John Smith je japonski umetnik (noise, performens, manga), ki smo ga srečali že pred mesecem dni na festivalu Speculum Artium v Trbovlju, kjer nas je najprej presenetil z izjavo, da že približno šest let neprestano nosi masko – performens, pravi – niti prijatelji niso videli njegovega lica. Še bolj je presenetil s prikazom svojih radikalnih in prečiščenih umetniških pristopov. John bo prinesel nekaj svoje opremo in predstavil svoje delo, morda tudi performens? Prav gotovo tudi session.

http://johnsmithstudios.com

Oscar Martin prihaja iz Španije in je trenutno na rezidenci v okviru mednarodne festivalske platforme MFRU-KIBLIX2013. Njegovo področje sta generativni zvok, noise in podoba ter pretvarjanje digitalnih podatkov – sistemi, sistemi, avtonomno, avtonomno, kompleksno, kompleksno! Oscar Martin bo prav tako predstavil svoje delo in prispeval k splošnem zvočnem ugodju.

http://noconventions.mobi/noish/hotglue/?oscar_martin

Domačin Stefan Doepner s ponosom napoveduje nov prototip imenovan, hm, theNewDevice 0.1:

https://www.youtube.com/watch?v=pjY1lYUwaio&feature=c4-overview&list=UUo_laES5nJs9GFIS0Qb6gZw

Ostali tudi ne bomo stali križem rok, ampak bom zavrteli kaj moireju podobnega. Vzorci, vzorci, generativni, generativni!

Kaj je generativno?
Generativno prispevajo algoritmi, sprotna računanja, (skoraj) vzporedne operacije, dinamično spremenljiva hierarhična struktura – spremenljivo zaporejanje. Kompleksnost, ki izhaja iz superpozicije, itd. – kar je korak naprej od interaktivnega. Delna avtonomija zamenja preprosto odzivnost, jasno: umetna inteligenca (pa čeprav učenja v glavnem ni…). Vzorci pa so…

Ampak, saj boste lahko sami vprašali!