Neven Korda – Daj mi mir!

Published on July 24th, 2018

V sredo 1. avgusta 2018 ob 21.00 vsi nedopustniki vabljeni na zvočno-vizualni performens / instalacijo Nevena Korde v Cirkulaciji² | Tobačna Ljubljana. V dneh pred performensom: instalacijska situacija med 18. in 22. uro.

Neven KordaDaj mi mir!

Zvočna instalacija s sliko.

“Daj mi mir!” si mislijo od domačinov nadlegovani turisti in od turistov nadlegovani domačini. Podobno je s ponudbo umetnosti in povpraševanjem po umetnosti.

Najdene podobe, generirane podobe in podobe zajete v živo. Analiza teh podob ustvarja zvok instalacije. Na to osnovno video situacijo, ki je samopoganjajoča, lahko pa reagira na spremembe v svojem okolju, se na kraju samem aplicira več vrst manipulacij video toka (zvok in slika) z različnimi zvočnimi in slikovnimi parametri v realnem času.

Neven Korda gradi izvirno, na področju intermedije prepoznavno, in od prevladujoče atmosfere drugačno ustvarjalno govorico. Videz sodobnih tehnoloških procesov reflektivno in raziskovalno umešča v polje umetnosti. Zadnja leta sodeluje predvsem z glasbenimi skupinami Nevemnevem in Ontervjabbit.

Produkcija Neven Korda
Koprodukcija Cirkulacija 2 in zavod Uho:Oko.
Hvala +MSUM, SCCA-Ljubljana, Brane Ždralo, Stefan Doepner, Slavko Glamočanin.
S podporo MOLa.

Foto: Boštjan Leskovšek