Program 2019

Published on February 8th, 2019

17. in 18. aprila v Osmo/zi/ Ljudmili: Cirkulacija 2 – Kakofonija Kakovizija

skupinska postavitev instalacije na meji med zvokom in svetlobo. Dva javna dogodka: otvoritveni (“apolinično”) in zatvoritveni (“dionizično”). Sodelujoči kvartet: Alessandro Di Giampietro, Stefan Doepner, Boštjan Leskovšek in Borut Savski.

Projekt v skupnem prostoru osmega nadstropja stolpnice Avtotehna na Bavarcu, Slovenska 54, bo implozija siceršnjih dimenzij prostora Cirkulacije 2. Pretiravanje do meja nasičenosti. Glavno polje nasičenja poteka s svetlobnimi viri, pri tem pa bomo uporabili različne enostavne in kompleksne premične mehanizme, ki proizvajajo podobe na način senc (senčno gledališče), presevanja, skenanja, utripanja. Zvok bomo jemali s svetlobnimi senzorji na osenčenih površinah in ga ustrezno neposredno obdelovali, kar pomeni, da imamo opravka s sklopljenim (kibernetskim) sistemom.

Želja je destabilizirati točko opazovališča (oko opazovalca/ obiskovalca) in prenos na pravtak fizični občutek. Prostor utripa / diha, gor je dol in levo je desno, vrtenje gre v vse smeri – antigravitacijski eksperiment? Premikanje po prostoru je seveda zaželjeno – udeleženci/ obiskovalci so del presevanega prostora.

https://wiki.ljudmila.org/Kakofonija_Kakovizija
http://www.cirkulacija2.org/?p=5545

——————————————

6. do 10. maj 2019: RADART #10: X/L Experiment :: RADIO TOVARNA

RŠ je bil v svoji 50-letni zgodovini priča številnim nekonvencionalnim rabam radijskega medija, med katerimi jih je bilo kar nekaj iz aspekta intermedijskih in raziskovalnih umetniških praks. Od ponedeljka, 6. maja do srede, 8. maja – z razstavnim podaljškom do petka, 10. maja 2019 bo prostor Cirkulacije živ/ fizični radio, kjer se bodo potikali mnogi posamezniki in posameznice, ki še niso pozabili svojih mladostnih ekscesov.

V raznoliki preteklosti RŠ je bilo kar nekaj ekskurzov prek meja t.i. formatiranega radia. Tridnevni intermedijski dogodek Odprte radijske platforme RADAR, jubilejni deseti po vrsti, RADART #10, bo prav poseben in zastavljen širše kot po navadi, saj bo potekal v znaku dveh pomembnih obletnic: 50. obletnice Rada Študent (RŠ), ki je začel svoje oddajanje 9. maja 1969 ter 10. obletnice Odprte radijske raziskovalne platforme RADAR RŠ, ki je začela svoje neuradno delovanje prav ob 40. obletnici RŠ, s celotedenskim dogodkom v Galeriji Kapelica: XL Experiment: Re-invencija radija – leta 2008.

——————————————

maj 2019: Joe Summers @ C2 residency

V mesecu maju bo na enomesečni rezidenci v C2 Joe Summers, ki je bil v lanskem letu član ad-hoc četverice, ki je pod parolo Nova londonska scena | New London underground oz. First Terrace Records & Pale Master present: Specimens, JC Leisure, Vida Vojić, Joe Summers – v dveh izdatnih kosih izjemnega muziciranja nadušila prisotno občinstvo.

Datumi:

10. maj // Pirate radio opera – “300.000 Souls” -> http://www.cirkulacija2.org/?p=5673
17. maj // Last Of England live score -> http://www.cirkulacija2.org/?p=5694
25. maj // collaboration with Sukitoa
——————————————
16. maj – 6. junij 2019 Galerija ŠKUC: Cirkulacija 2 na razstavi “nadzor < kultivacija > razvoj”
Delovanje Sorosovega centra za sodobne umetnosti – Ljubljana (1993–1999)
otvoritev: četrtek, 16. 5. 2019, ob 19.00.
vodstvo po razstavi, torek, 28. 5. 2019, ob 18.00.
vodstvo po razstavi, četrtek, 6. 6. 2019, ob 18.00.Umetniki in umetnica: Michael Brodsky, Cirkulacija2, Vuk Ćosić, IRWIN, Marko Peljhan, Nataša Prosenc Stearns
Kuratorka in kurator: Jasna Jernejšek, Miha Keleminahttps://www.skuc.org/nadzor-kultivacija-razvoj/
——————————————
18. maj 2019 v Cirkulaciji 2:  MATTER vs KOALA VOICE
Vabljeni na obračun domačih težkokategornikov. V ringu Cirkulacije se bosta pomerila Koala Voice in Matter.
Po tem, ko so še kot srednješolski bend zmagali na skoraj vseh natečajih so z mešanico rocka, popa, disca, punka in dobro odrsko prezenco pričeli pohod po domačih in tujih odrih: od Kisovca, Ljubljane, Črnomlja, Moskve in Liverpoola, do Talina, Varšave in Groningena.
Nastopili so tudi pred Pixies v ljubljanskih Križankah in festivalih, kot so Pohoda Festival, Exit Festival, INmusic festival.

——————————————

17. – 22. junij 2019: Gino Lucente (IT/ Milano) – Sagra
V treh različnih primerih medijev (zvočna pripoved, filmska pripoved in tretja – druženje) Gino Lucente raziskuje dobesednost, sinhronost, konsonanco na način, da jim superponira njihova nasprotja: metaforičnost, asinhronost, disonanco – in na ta način pritegne v vsako od pripovedi novo dimenzijo, ki predvsem poveča polje imaginacije (pri gledalcu, poslušalcu) – in pri izvajalcu..

Termini treh zaporednih večerov so:
četrtek, 20. junij 2019: performens – Gino Lucente z vokalno skupino REZIJA // Za srce mohttps://www.youtube.com/watch?v=kJKzNL4LVGc
– petek, 21. junij 2019: filmske projekcije najdenih posnetkov (italijanska komedija), ki jih je montiral in glasbeno opremil Gino Lucente
– sobota, 22. junij 2019: Out of sync (DJ-ji in vizualije Gina Lucenteja

“Sagra” je v Italiji ljudsko praznovanje trenutka združitve / povezave med posvetnim (človeštvom) in svetim. V starih časih so bila mesta praznovanja cerkve in templji. Izbira prostora Cirkulacije 2 kot nekdanjega industrijskega prostora že kaže na prenešene simbolike in sodobno osnovo projekta. Sagra je multisenzorično doživetje: tridnevni dogodek s skupnim imenovalcem v trojici pomenov: nasprotje (antinomija) – neskladje (nekompatibilnost/ asinhronost) – disonanca/ harmonija.

——————————————

28. in 29. junij 2019: Urška Preis in Kaja Janjić – delovni naslov “Razgaljeno”
Glasbenik je v dogodkih, ki sestojijo iz različnih medijev ponavadi postavljen v ozadje. Njegova priprava na performans je tam nepomembna. Namen projekta Razgaljeno je v ospredje postaviti glasbeno telo in občinstvu predstaviti vse, kar nastop v resnici obsega. Enakovredni del performansa tako postaneta tudi priprava in zaključek. Kaj je tisto, kar se ponavadi dogaja stran od oči obiskovalca dogodka?

V pripravah na dogodek v Cirkulaciji2 bosta Janjić in Preis predelovali zapiske, ki so nastajali kot konceptualni del prvenca ‘bare’, težave, s katerimi se je glasbenica soočala med dejanskim snemanjem albuma in tesnobnostjo, ki jo spremlja ob nastopanju. V performansu imata namen izkoristiti značilnosti prostora in uporabiti znanje stalnih rezidentov prostora.

——————————————

21st and 23rd July 2019: Rhizomas (Ryuzo Fukahara (JP/KO/SI), Tracy Lisk (USA) & Stefan Doepner (DE/SI) – Dance performance / improvisation with a drummer and dancing spine-bot – performance on Tuesday 23rd July 2019

Dance: Ryuzo Fukuhara
Percussion: Tracy Lisk
Dancing spine-bot: Stefan Doepner
Duration: 49min

Rhizomas is a performance piece conceived by Ryuzo Fukuhara, which is an ongoing improvisational collaboration with musicians; a sound performance with a body in motion.

During the performance, the dancer, who comes from a tradition of Japanese Butoh, visualizes the relationship between the environment and his body as rhizomes, a horizontal subterranean stem system that sends out both roots and shoots from it’s nodes at serendipitous intervals.   The imaginary rhizomes penetrate the space and people, becoming the connections between the bodies of the audience, and the body of the dancer.  Using this concept, Ms. Lisk and Fukuhara make bridges between gaps in every object/human present in the performing field.  The rhizomes, conveyed through the body of the dancer, are the conduit to understand, recognize and accept sound in the space.  The movement is influenced by this visualization and it will affect the emotion and senses of the bodies of all the people in the space.

——————————————
25. – 30. julij 2019; performens v torek 30. julija 2019: Cecile Noldus – The Secret Universe of Noldus (sodelovalna produkcija s predvidenimi participanti)
Cecile Noldus:
Dadaizem je bil vedno ena mojih glavnih inspiracij: razmišljati kot otrok in prehajati preko meja mogočega in sprejemljivega. Razsvetljeni dadaizem.
Cecile Noldus sodi med naš izbor referenčnih umetnikov – je zelo znana umetnica na področju animiranega filma in performensa – in kombinira delo v umetnosti z delom za film. V program Cirkulacije 2 za 2019 vnaša igrivost in neposredno sodelovanje z udeleženci/ obiskovalci, kar je zelo komunikativen pristop. Poleg tega z animiranim filmom/ performensom dodaja nov medij k siceršnjem razponu medijev v programu Cirkulacije 2.
http://www.cirkulacija2.org/?p=5954
https://www.cecilenoldus.com/
https://www.cecilenoldus.com/playground
——————————————

petek, 9. avgust 2019:  KUD Trivia – Zaključna produkcija projekta izobraževanja v kulturi – enodnevna razstava in dogodek »Razprostor«
Dogodek bo trajal od 14.00 – 20.00 ure. Vstop je prost.
Avtorice in avtor: TANJA BADALIČ, VIDA DIMOVSKA, MAŠA GALA, VANJA GERŠAK, NINA MEDVED, VANJA MIHELIČ, ALEŠ PEČAVAR, JOŽICA PINTAR, SANDRA VEBLE

Mentorice in mentor: dr. Mateja Mahnič, mag. Marija Mojca Pungerčar, Borut Savski, Nada Žgank

Na dogodku se predstavljajo ustvarjalke in ustvarjalec različnih področij, generacij in usmeritev, ki sodelujejo v projektu uposabljanja za delo v kulturi KUD-a Trivia. Za skupno izhodišče so si izbrali temo prostora oz. »razprostora«. Naslov označuje prostor, ki je prazen, zapuščen, obseden, zaseden, sposojen ali negativen. Avtorji ga osvetljujejo iz različnih zornih kotov in z različnimi pristopi, ki vključujejo fotografijo, literaturo, poezijo, lutke, intemedijsko umetnost in likovno inštalacijo.

Več na http://www.3via.org/trivia/?p=2238

——————————————

13. avgust 2019: Vida Vojić – Sen novih zgodb

avtorski recital/ glasbeni večer/ mešanico poezije, zvoka in govorjene besede

Vida Vojić (Švedska) je bila presenetljivo odkritje v lanskem letu. Izjemno kvalitetna umetnica – skladateljica, glasbenica in pesnica. V letu 2019 smo jo povabili, da nas ponovno obišče.

Več na http://www.cirkulacija2.org/?p=6012

——————————————

17. avgust 2019: AfterHours
Nočni VJ+DJ program festivala od:vod

Več na https://www.facebook.com/od.vod.festival/

——————————————

22. avgust 2019: Doepner & Summers – Drevesna harfa (ali: Samo drevo nas je), prvi del
Zvočno kinetična krajinska skulptura in performans, ki vključuje drevo, strune, veter in tehnološke sisteme dveh sodelujočih umetnikov. Akterji: drevo, Stefan Doepner in Joe Summers

Več na http://www.cirkulacija2.org/?p=6055

——————————————

29. avgust 2019: Rdeča Raketa & Patrick K.-H v Cirkulaciji 2 – premiera koncertne AV instalacije (Maja Osojnik)

Pevka, skladateljica, zvočna umetnica in improvizatorka elektoakustične glasbe, Maja Osojnik je junija na umetniški rezidenci v Ateljeju Azil in zasnovala kompozicijo za Rdečo Raketo z naslovom »…und kann nicht die Stille erreichen« /«…in ne morem doseči tišine«.

Maja Osojnik – glas, vzorčenje v živo, dj-cd predvajalnik in druga elektronska zvočila
Matija Schellander – modularni sintetizator, laptop
Patrick K.-H. – video v živo

Foto: Oskar Wlaschitz

Premierno predstavljeno v Cirkulaciji 2 | Tobačna Ljubljana.
Produkcija KUD Mreža

Dogodek so omogočili:
Avstrijski kulturni forum Ljubljana
Ministrstvo za kulturo RS
Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo

Več na http://www.cirkulacija2.org/?p=6119

——————————————
5. september: IvAnKe + Cirkulacija –  ROB/EDGE/GENKAI (IvAnKe vis-a-vis Cirkulacija?); performens
Ko/Produkcija Cirkulacija 2

Prehajanje med mejami med Cirkulacijo in IvAnKami nas napeljuje na prehajanje meje med analognim in digitalnim, ženskim in moškim, organskim in anorganskim, kaosom in redom, čustvi in razumom, materialnim in duhovnim, dušo in duhom, človekom in umetno inteligenco, telesom in umom. Te meje niso jasne, tako kot telo lahko vidimo kot stroj, se stroji vedno bolj približujejo živim bitjem. Domače se prelevi v tuje (unheimlicheit). Meja je lahko rob, ki mu sledi prepad.

V svojem delu umetnice kolektiva IvAnKe (Iva Tratnik, Andreja Džakušič, Keiko Miyazaki) izhajajo iz svojih osebnih izkušenj in delo naslavljajo predvsem na aktualne tabuje. Prihajajo iz področja vizualne umetnosti, svoje izkušnje preoblikujejo v vizualni jezik in s pomočjo drugih čutov, kot so slušni, taktilni itd. gradijo pripoved. Različnost kulturnega dialoga se pogosto šteje za bistveno pri njihovem delu. V performansu se izrazijo na poetični pa vendar družbeno kritični način.

Več na http://www.cirkulacija2.org/?p=6151

——————————————

13. september 2019: Dominik Mahnič – “Zajemi svet” (samoiniciativna razstava 3d)
Zajemi svet zajema forme vive v Študentskem naselju v Rožni dolini z namenom prispevati v bazo ScanTheWorld https://www.myminifactory.com/scantheworld/ , ki je ambicionzna iniciativa, kako spraviti pod eno streho čim več kulturno pomembnih objektov in jih deliti z svetom.

Vse je zapisano v kamnu. Od prvih znakov življenja na zemlji do prvih znakov umetnosti na zemlji. Kamen ostaja, nam kaže pot v okamenel čas, da ga ponovno oživimo. Je vstopna točka – vrata v vesolje. Tako nekako se je Mahniču skozi desetletja odpiral pogled na formo viva v Rožni dolini – od prvih stikov kot dijak SŠOF, kasneje pa kot prebivalec v Študentskem naselju kot študent ALUO.

Leta 2018 je iniciativa študentov zbrala podatke in opravila res veliko dela – za kar se jim zahvaljujem, če bi se tega lotili dve leti pozneje, bi to delo moral opraviti sam. Večina podatkov je bila zbranega po ustnem izročilu, nekaj je dostopnega v arhivu Moderne galerije. Svoje delo so objavili na tem naslovu:
http://www.stud-dom-lj.si/sites/www.stud-dom-lj.si/files/studentska_forma_viva_zbornik_2018_0.pdf

Posebna zahvala Tomažu Kolariču ter arhivu Moderne galerije pri iskanju podatkov, ter Cirkulaciji 2, ki je posodila prostor za javno predstavitev.

Več na http://www.cirkulacija2.org/?p=6177

——————————————

20. september 2019: Gregor Kamnikar “B-strani”
eksperimentalni performans

Nelson Valmor, Urban Kmet, Stefan Doepner, Borut Savski, Barbara Novak V laboratoriju Irint na preskus postavimo gibalne, zvočne, vizualne in druge umetniške enačbe po umetniški teoriji in igri, ki sliši na ime B-stran. B-stran je mešanje prvin (remiksanje elementov) obstoječega umetniškega dela, da bi iz danih elementov dobili še kaj drugega kot samo to obstoječe umetniško delo.
Tokrat bomo v laboratoriju Irint eksperimentirali z remiksanjem elementov obstoječega umetniškega dela, ki sliši na ime Posta(vl)janje Nelsona Valmorja. Posta(vl)janje se igra s postajanjem postavitev prekinitev v prostoru, času, pogledu, gibu, odnosih, da bi omogočilo izkušnjo ponovitve.

Nelson, Urban, Stefan, Borut in Barbara bodo skozi svoje umetniške, reciklažne, zankaste enačbe izmenično pošiljali razne spremenljivke, da v labirintu rezultatov ugledajo kako smiselno strukturo, ki sliši na ime: performans in da iz labrinita razultatov izstopijo kot Nelson, Urban, Stefan, Borut in Barbara.

Več na http://www.cirkulacija2.org/?p=6195

——————————————
24. september 2019: Boštjan Čadež – Mr Processor / Gospod Procesor, ali razumete življenje?
Boštjan Čadež z novo “idejo izpod odeje” njegovega grafitarskega backgrounda. Avtonomni robot označuje / mapira(?) svoj teritorij – prva »pijana umetna inteligenca«.

Gospod Procesor je dvokolesni robot, visok približno 1 meter in se naključno premika po galeriji. Za odkrivanje ovir in ljudi uporablja svoje senzorje in kamero. Do tuje lastnine nima nobenega spoštovanja in namerno riše grafite na stene, če pride do njih. Do ljudi je zelo nevljuden in nadležen. Zasleduje jih, nadleguje z zvokom in lučjo ter brizga z vodo. Ne komunicira v človeškem, temveč v računalniškem jeziku.

Produkcija Aksioma.
Več na http://www.cirkulacija2.org/?p=6204

——————————————

7. do 12. oktober 2019: Cirkulacija 2 &  Robert B. Lisek: UI za umetnike – AI for artists, simpozij z delavnico in razstavo
Umetna inteligenca za umetnike je sestavljena kot: uvodno predavanje, ki bo potekalo sredi oktobra 2019 v kreativnem centru Poligon (Tobačna Ljubljana), v naslednjih dneh pa kot delavnica v prostorih Cirkulacije 2 (Tobačna Ljubljana), ter kot tretji segment: razstava/ performensi z več zvočnih instalacij, ki vse uporabljajo matematične algoritme.

Dogajanje je oblikovano okrog točno določenega gostujočega mentorja – poljskega umetnika, skladatelja in matematika dr. Roberta B. Liseka. V predavanju in delavnici se bomo čim bolj temeljito seznanili z njegovim pojmom “širše” umetne inteligence za umetnike. “AI for artists and composers” je že nekaj let naslov njegovega predavanja in delavnice. Delavnica ne bo delo z materiali, ampak seznanjanje z bolj temeljnimi koncepti umetne inteligence – tudi na računalniško-programskem nivoju.

http://fundamental.art.pl/
https://lisek.bandcamp.com/

Na podlagi lanskoletne uspešne izvedbe projekta simpozija Umetnost umetne inteligence in razstave roboti-risarji, se je porodilo veliko neodgovorjenih vprašanj, prevsem pa se je pokazala bistvena razlika med pojmoma umetne inteligence, kot se jo dojema v tehnlogiji ali pa v umetnosti. UI je danes zelo zamejen tehnično-izobraževalni izraz, ki rešuje konkretne probleme. Najbolj izrazita je razlika med zahtevo po “pravilnosti” in enoznačnosti rezultata (interpolacija), ki ga trg in industrija terjata od AI algoritmov, in na drugi strani željami nepragmatikov – umetnikov, da so rezultati večznačni (ekstrapolacija).

UI za umetnike bo tako simpozij s temo, ki jo v jedru prinaša gostujoči umetnik. Robert Lisek je tudi skladatelj, ki komponira/ programira inteligentne generativne zvočne instalacije. To počnemo tudi posamezniki v okviru Cirkulacije 2: Boštjan Leskovšek, Borut Savski in Stefan Doepner – ki smo verjetno pri tem tudi edini v Sloveniji. Na vizualnem področju pa podobne principe redno uporablja Boštjan Čadež – tudi edini v lokalnem prostoru. Na mestu je torej ustrezna razstava, ki bo tako neslikarska.

Produkcija: Cirkulacija 2
Koprodukcija: Kreativni center Poligon
Sofinacira: JSKD (Javni sklad RS za kulturne dejavnosti)

——————————————

17. oktober 2019 Terraformer Research Facilities predstavlja:

Kikiriki https://kikiriki.bandcamp.com/

Ž Paperwork /koncert papirnatega hrupa/
Ž = Žiga Jenko: Gre za inštrument, ki sem ga naredil iz kartona in piezo mikrofonov, kar potem peljem po različnih poteh čez kitarske efekte v mešalko. Zraven občasno uporabljam še ritem mašino.
https://noiz.bandcamp.com/

Neo Cymex (akka Dejan Požegar): Into the Hypernova
https://neo-cymex.bandcamp.com

Terraformer Research Facilities je velenjska mikro-založba
https://www.facebook.com/soundcollages/

——————————————

22. do 25. oktober 2019: Dre A. Hočevar – Verso Doxa (eksperimentalna improvizacijsko/ trans(post)medijska zgoščina, sestavljena iz treh skupkov/ koagulacij z velikim številom aktivnih udeležencev)

Pobudnik enotedenske interno/ eksterne delavnice s poudarkom na pogostih skokih vstran (od samoumevnega): Dre Hočevar.  Delovna akcija bo potekala po vzporednicah priprav Container Doxa (Dre Hočevar, Pia Reš, Leonard Medica, Gašper Livk, Stella Ivser), ki bodo tudi mentorji za nove izvode Abecede mladih raziskovalcev (DH: “Brina Kren je potrdila udeležbo z ekipo ~10 mladincev iz vrst konzervatorija”), ter kot tretja smer: Solo Dre (Dre Hočevar).

Solo ni solo in mentorji niso le mentorji, glasbeniki niso le glasbeniki, itd.

Koncetrirano dogajanje bo kombinacija glasbene (in transglasbene) prakse za vse udeležence – možnost izpraševanja/ samoizpraševanja – naslednji korak sestavljanja diskurzivnega polja za prisotne umetnike, kot ga že nekaj let progresivno sestavlja Dre Hočevar (s pretežno taistimi udeleženci).

Predvidena sta dva javna večera z nekaj strdki sestavljenimi po zgornjih vodilih.
Dre Hočevar  http://drehocevar.com/

——————————————

31. oktober 2019: Elvin Brandhi – TIHA VEČERJA

V okviru poganskega festivala mrtvih so v skupnostih potekale t.i. “tihe večerje”, neke vrste neformalne seanse, kjer so mrtvi prijazno povabljeni med žive, da si izmenjajo modrosti med tema eksistenčno ločenima kraljestvoma bivanja (npr.: 1. november…). Z metaforo skupinskega eksorcizma se bomo prepustili seriji ritualov, ki nas bodo v tem času, ko so meje med živimi in mrtvimi najšibkejše, soočili z našimi osebnimi dediščinami . V tradiciji Tihe večerje med seboj pozdravimo mrtve, da nas obvestijo o aktualnih zadevah v njihovem svetu. Da nas opozorijo, kaj bo, če ne bomo ukrepali.

“Mraz ima moč – in tudi vročina, prav tako kot smrt – pa tudi življenje.”

——————————————

November 2019: Nikolaus Woernle – MODULAR MONSTER

Performens/ instalacija ustreza trenutno zanimivi usmeritvi v programu Cirkulacije 2, ki se tiče umetne inteligence. V tem primeru algoritmičnih, generativnih -do neke mere samostojnih naprav.
Nikolaus Woernle je nemški zvočni umetnik, graditelj generativnih zvočnih sistemov, pri katerih sistem sam komponira. Njegovi pristopi so v skoraj vsi imanentno absurdni. Njegovo zadnje delo “Circle Jerks” je samogenerirana kompozicija, v kateri igranje šestih glasbenikov kontrolira matematična matrika. Računalnik izklaplja in vklaplja glasbenike.
——————————————
November 2019: Ronald Gonko (DE) – Schaman

——————————————


Events so-far:

2024 [napovedujemo] Tomaž Kolarič: DIALOŠKOST IN EMPATIČNOST / pregledna razstava + Glitch trigger#1 + Rastišče + [na praznik kulture] Niko Novak – Poslednji med velikimi croonerji | Last of the big crooners + [last minute] vrhunski avdio-vizualni duo MSℍℝ (ZDA) v ŽIVO z MASℍ MAℕIF OLD + [Diskurzor 004] Konzervacija+restavracija v okviru Cirkulacije 2 + 2023 Vesele praznike in pogumen vstop v leto 2024 + ART-MUS: Sejem umetnin in praznik umetniškega izraza! + Aphra Tesla, Stefan Doepner archAngel Incorporated / 8 duš + VIDEOPISMA / Henrike von Dewitz in Simon Svetlik + [sreda] Prepared Surroundings 2023: 15. mednarodni festival eksperimentalnega zvoka + [torek CoFestival] Kolektiv NDA Hrvaška: Predstava, ki nastaja + Translacija | Traslación: Rdeče niti #Cirkulacija 2 + dvojna Friforma: WERCKMEISTER kvartet + Mladi Raziskovalci – kvartet + Osnovni delci Cirkulacije 2 na festivalu IZIS Koper + [interview] “Cirkulacija 2: The space we share” + Agustina De Vera: Čustveno avdio-vizualni zemljevid :: sledi potovanja v Slovenijo + Tom Winkler :: Stròj1 strôja m (ȍ ó) + [Jazzz klub Mezzoforte] ZORAN ŠĆEKIĆ koncert mikrotonalne glasbe + Ne-festival: KRIK :: PRVI GLAS + Vida Vojić :: PATTERNS LEAD ME HERE + [synthi delavnica] Alwin Weber “NoiseToys – not just for boys!” + Neža Knez in Tin Dožić “PARALELNA PRETAKANJA” + THE ANGEL’S SHARE / Del gre za angelce + Domišljija se razmahne, ko je zunaj slabo vreme | Imagination emerges into weathering + RAM RAM mozaična predstava [zadnji ponovitvi] + Colin Black in Stefan Doepner: The Transmittal Hearing + FAUST : : OBNOVA = večmedijski performens + Excuses Izgovori + KRAČA :: Tatiana Kocmur in Marta Fakuch + [3x v tednu] RAM RAM mozaična predstava + [popopraznična] Pogojna aritmija (z ali brez) + RADART # 14: SONOR(N)OST | tudi v Cirkulaciji 2 + CLOCKWORK VOLTAGE – Patch from Scratch + Francisco Tomsich – Borut Savski = Poletne pesmi | Summer Songs + [8. marec] Anita Wach / 30 Stavkov (Končna rešitev in Boj z duhovi) + VELIKI BENEFIT za Cirkulacijo + Goran Tomčić – “Pompom Nets – Ljubljana” = participatorna umetnost + [fotozvočna instalacija] P L A T E AU R E S I D U E: Zaslonke v pokrajini + [sluhodvod] Tu živijo vsi / Everybody Lives Here – The Third Guy + Stijn Demeulenaere + 2022 [Studio 8.1] Get Together — Dogodek št. 4 – Tobija Hudnik + D•still by Miha Godec / intermedijska instalacija + [veseli december] art-MUS: sejem umetnin v C2 + [skejterji only] “Pet let na svet; hlače spet” = pet za pet v petek + Tjaž in Gizmo :: Glasbena miza + Visual(s) Edition + [Via Negativa vabi] GLASS ILLKA / na predvečer referendumskega dne + Studio 8.1 – Jan Kopač – Vignettes + Fukuhara Lisk Savski :: Dislociran duh + Radharani Pernarčič – PLESNI VODIČ PO KATALOGU UDOBJA + TZUSSS / Silvan Schmid, Tizia Zimmermann, Urška Savič + Maayan Liebman Sharon – INTIMACY / work in progress + Cirkulacija 2 & Stroj za izboljšanje sveta na PixxelPoint v Novi Gorici + FUCKUPTIMEMACHINE by Vida Vojić + [vabljeni] Studio 8.1 / Jan Kopač – Sin_thesis + BIG BANG vs STRING THEORY / big-bend Cirkulacija 2 + Guionnet | Murayama | Filip :: 3 x 2 = 3? + ŽIVI FOSIL / Tatiana Kocmur, Liza Šimenc + Javno dobro in nestanovitni mediji + Nina Stopar – Rojstvo slike | The Birth of a painting + ME SLIŠIŠ :: mozaični dogodek v Cirkulaciji² + ZAKLONIŠČNI TRIO (Estela Žutić, Keiko Myazaki, Gilles Duvivier) + First Terrace Tour 2022: Sofheso, Specimens, Skip Summers, JC Leisure + FriForma: PASCAL NIGGENKEMPER – La vallée de l’étrange / Dolina čudes + [last minute] Zebracadabra: Z/Apophasis – concertanz + Radio Študent TRESK #13: razstava vizualnih natečajev + Studio 8.1: Tobija Hudnik: Get Together, Dogodek št. 3 + Studio 8.1: Tobija Hudnik: Get Together, Dogodek št. 2 + Lapsus-quo / NOTA – Elvis Homan, Boštjan Simon, Liza Šimenc + Studio 8.1: Tobija Hudnik: Get Together, Dogodek št. 1 + Oblak / gibalno-zvočna video kompozicija + Untergrunt poletni jazz festival: Marko Petrušič Petko + Maja Weiss – BELI BOJEVNIK V ČRNI OBLEKI | director’s cut! + KA TO GLEDAŠ / končna razstava študentk in študentov 3. letnika VIST + Neža Zupanc – recital za flavto + Skupni imenovalec | Common Denominator / velika skupinska razstava + FriForma & Cirkulacija 2: Drašlerja in Røysum + Anita Wach: Levica Sredica Pravica & zvočne zgodbe + Draženje očesa // 53. rojstni dan Radia Študent! + Studio 8.1: Jan Kopač + Kasper T Toeplitz: Elemental II & Burning House + Uspavanka za Cirkulacijo št. 2 in druge zvočne zgodbe + KonstruktK3 smo državljani NSK + [neumorna] FriForma: VVU (Violeta García & Javier Areal Veléz) in Primož Sukič + Martina Jurak: Prehajanje : : Cirkulacija 2 + KUD Mreža / FriFormA\V: MRM trio & Lina Rica + Feminizem zavzema mesto! FriFormA\V in Rdeče zore + Prezenca in e-senca akademskega slikarja Dominika Mahniča + [Cirkulacija 2 & FriForma] Dve trobenti: Silvan Schmid & Timothée Quost / dva Seijira: Seijiro Murayama & Jernej Babnik Romaniuk + Emil Memon GRAFFITI finissage! + 2021 beepblip, Tisa Neža Herlec, Lina Rica: Relativna tišina ob zori + Marta Fakuch – Wellness @ C2 + Emil Memon – GRAFFITI + Studio 8.1: Kako živijo ljudje (bonus track) + KUD Obrat: Onkraj 10 let & Stefan Doepner: Humus + Joe Summers: Five New Songs + 1,5 + Diorama: vizualni dialog Tatiane K. in Giampaola P. + Studio 8.1 #4/21 Brina Kren: kako živijo ljudje. + Mladi Raziskovalci IV. – Lenart De Bock – Steps + Tjaž Juvan: NOISTER::C² – cirkus cirkulatio + Dialog 1,5 + Asinhronost / Tatiana Kocmur in Borut Savski + Tao G. Vrhovec Sambolec – Brati (kot) telesa + Studio 8.1 #3 + Šum #16 + zapovedujemo: John Duncan – Ž + FriFormA\V: LĪMEN + Festival Re_humanizacija! + Cirkulacija 2 – Stroj za izboljšanje sveta v Celju | World Improvement Machine in Celje | 2. letnik + Elvin Brandhi – FEAR THE FEARLESS | BOJ SE NJIH, KI NE POZNAJO STRAHU + Studio 8.1 — Kako živijo ljudje, 2/21 + Barbara Kapelj – Lastne sobe | Rooms of Their Own -> WOW + Gonko Doepner Organism + Mike Hentz – KROG | CIRCLE => festival! + Zeleni zvoki Umoblodnice + JazzzklubMezzoforte Cirku5lacijA sVOBODNImEDmEDIJSKIjAMsEssION + Studio_8.1 _ Brina Kren _ kako živijo ljudje + Barbara Kapelj – Mesto prihodnosti / urbanistično-gradbena delavnica za najmlajše + Peter & Alexander = how to keep loudness quiet? | kako ohraniti glasnost tiho? + Radharani Pernarčič & Cirkulacija 2: IZUMIJE CASTRA FIK ARKEINVAINTIONS OF CASTRO FIK ARKA + abeceda = Mladi raziskovalci, Osnovna oblika in Serija TuYoung researchers, Basic form and Series Here + Rdeče zore: Ingver in GverilkII + Kvadratni meter: NAJEMNINA + STROŠKISquare meter: RENT + COSTS + Duhovi preteklosti oživljeniGhosts of the Past resurrected + 2020 Razširjena Cirkulacija 2: Stroj za izboljšanje svetaExpanded Cirkulacija 2: World Improvement Machine + Kovidska (hiper)produkcija Cirkulacije 2Covid (hyper)production of Cirkulacija 2 + Neven Korda – SPOMINI NA SEDANJOST + Razglas: Mehatronična delavnica Cirkulacije 2 + Borut Kržišnik DANCING MACHINE (new | neu | nov) album + FriFormA\V: Christine Schörkhuber / Noid (Avstrija) – Razmestitve (zvočne instalacije) + Studio_8.1 _kako živijo ljudje, drugič + Q Hologram 2070: Muzej raznolikosti + Vida Voyage aka Vida Vojić aka lonesome cowboy aka secret agent… + Alessandro Di Giampietro – “Assist” | “Pomagalo” – Ikonografija objema Iconography of a Hug + /// Polymorphic ritual //// + presentation_performance: Sailor_log: 3rd ocean + post_festum: uvertura festivala A dela? v Cirkulaciji 2 + ČAS BREZ DOTIKA – skupinska razstava + FRIFORMA\AV: NOITU – SCATTER_RADAR + Skladnjin skupek #1: ad-hoc koncert v Cirkulaciji | podhod Ajdovščina + Studio_8.1 _kako živijo ljudje + Stroj za izboljšanje sveta | weltverbesserungmaschine + Tatiana Kocmur | Liza Šimenc – MARY JANE + Francisco Tomsich -> ELEGIJA | ELEGY + Program 2020 + Cirkulacija 2: Novice iz podzemljaNews from the Crypt + Cirkulacija2GO – kot Feniks!like Phoenix! + Cirkulacija 2 uspešno izseljena! Exodos completed! + [izseljevanje] Cirkulacija 2 na prelomu + 2019 [napovedujemo] Javno-zasebno partnerstvo! + Angstblüten II / Timor Flores II + Nikolaus Woernle et al. – MODULAR MONSTER + Elvin Brandhi: Welcome in the harvest and usher in “the dark half of the year”!Pozdrav žetvi in nastopu mračnejšega dela leta! + Dre A. Hočevar et al – Verso Doxa / celotedenski intenziv + Terraformer predstavlja: Ž, Neo Cymex in Kikiriki + Robert B. Lisek & Cirkulacija 2: UI za umetnike – AI for artists + Boštjan Čadež: Gospod Procesor, razumete življenje?Mr Processor, do you understand life? + B-stran: Lab Irint + Dominik Mahnič – 1/200 + IvAnKe – Outsukisama | performens/ predstava + Rdeča Raketa & Patrick K.-H v Cirkulaciji 2 + Doepner & Summers: Drevesna harfa (ali: Samo drevo nas je), prvi delTree harp (or: Just the Tree of Us), first part + Vida Vojić – Dreams of New NarrativesSen novih zgodb + RAZPROSTOR – razstava in večmedijski dogodek + Skrivni svet NoldusoveSecret Universe of Noldus + RHIZOMAS /Ryuzo Fukuhara, Tracy Lisk, Stefan Doepner/ + Urška Preis & Kaja Janjić – Razgaljeno + tridnevna kitarska šagra: Gino Lucente – Sagra + Sukitoa O Namau & Joe Summers live + Joe Summers | The Last Of England – live score + Tristo tisoč duš na ljubljanskem graduCongregation at the castle: Three hundred thousand souls + RADART #10: X/L Experiment: Radio Tovarna + Cirkulacija 2: Kakofonija kakovizija v OsmoziCirkulacija 2: Cacophonia Cacovisia at Osmoza + ALUO uho in ALUO+C2 praktikum + Program 2019 + 2018 Ne(do)konč(a)no… + “-O-” = Simon Svetlik, Ryuzo Fukuhara in Takatsuna Mukai v C2 + Sound Chambers Series vol. VIII meets C2 + “Bodi Jimi tudi ti!” – delavnica na Gradu Kromberk | Pixxelpoint 2018 + C2 na festivalu Umetnosti in robotike v Trstu | C2 at the Festival of Arte e Robotica in Trieste + Biti aparat | biti umetnik = Roboti risarji + Simpozij Umetnost umetne inteligence | The Art of Artificial Intelligence + Exodos: C2 v Helsinkih / Finska + Jesenski dnevi tečejo | As autumn days go by… + MED, CIMET, ROZINE IN ČAS balletkvintetHONEY, CINNAMON, RAISINS AND TIME balletquintet + Večmedijski skupinski dogodek: MED ZVERJO IN NEMOČJO + Anže Sever – Rob + friformA\V / 16.08.2018 / Lina Rica (HR) / Bálint Bolcsó (HU) / Samo Kutin (SI) + Neven Korda – Daj mi mir! + Petek trinajstega: Trije zvočni pari + Vida Vojić: poezija, zvok in glas + Špica Ljubljana: Alessandro Di Giampietro – Thinga Things | Stvari + Jana Jevtović & Engin Can: Teleskopiranje | Telescoping + oOo! 5. oOobletnica poOovezoOovanj v C² + Izračun Slepih PilotovBlind Pilots Calculation + A Pit of Koelse | Luknja Koelse: Sublimacija znoja + Velenje v Ljubljani: Kutwyv + Nova londonska scena | New London underground Specimens, JC Leisure, Vida Vojić, Joe Summers + John Duncan “The TELL” = svetovna premieraJohn Duncan “The TELL” = world premier + In vendar se vrti | Eppur Si Muove + Cirkulacija 2: Program 2018 + Disinformation + Savski v ConiDisinformation + Savski in Zone + Alte Lezbiše Kunst; zvočni performans + 2017 Kikiriki in ROR v C2 + Doepner in Savski na Robotics Anteprima v Trstu + Marko Batista – Uspavanka za CIRKULACIJO + Nez Pez // Pez Pushing + Maribor: Ambasada Cirkulacija 2 na MFRU + Stiropor = ekspandirani polistiren + Klaus Filip (Dunaj/ Avstrija) ::optosonics::Klaus Filip ::optosonics:: + HuXterlTronik = Dani Bedrač + ::vtol:: = Dmitri MorozovHuXterlTronik = Dani Bedrač + ::vtol:: = Dmitry Morozov + Peter Rauch: Ponavljanje – samostojna skupinska razstava + Knjiga oglja / DopisovanjeM + Monika Pocrnjić – SVAROG.3 + Ponovni vzpon Poljske kraljice! + Tatsuru Arai – Arkhitek-ton /+\ Tinitus – Ljubezen je hladnejša od smrti + M / DopisovanjeM + Tanja Vujinović – Univerzalni objekti (Eksplozije, BBFs2, Tihožitje)Universal Objects (Explosions, BBFs2, Still Life) + Mešani dvojni trojček | Mixed double triplet = Mike Hentz, Javier Areal Vélez, Strunarja + Derek Holzer – VECTOR SYNTHESIS | VEKTORSKA SINTEZA + OPERA ROBOTANIKKA GENESISI Karl Heinz Jeron + ZASAVJE NOISEFEST v C2/Tobačna/Ljubljana! + Adam Donovan & Katrin Hochschuh: Psychophysics Machines and Swarms + Ewa Justka at Robotanikka: Light = Sound || Zvok=Svetloba? + Robotanika: Genesis + Mini Maker Faire @ C2 Tobačna Ljubljana! + Z.B.Ø.R. (Boštjan Perovšek, Marko Košnik, Borut Savski) + Alessandro Di Giampietro – Whatever you think I am that is what i’m not + Seppo Gruendler in Josef Klammer – Mali pribor | Kleines Besteck + Cirkulacija 2: Program 2017 + Preko vode do svobode v Kinu Šiška + Luka Prinčič: Razpoke vmesnika IF4Q + 2016 Duplerica: Boštjan Čadež “ROJ” in DivinaMimesis “AUTOBIOGRAPHICAL ANIMAL” + Simfonija groze. Happy New Fear 2017! + RADART #7: RADAR NAD TOBAČNO + Zaprtje -> Dominik Mahnič – Kosi 2014-2016 + Robotanika na razstavi Robotica v TrstuRobotanica at Robotica exhibition in Trieste + slikarska razstava -> Dominik Mahnič | Kosi 2014-2016 + John Duncan v C² ! + Simptomi meta mesta #37: Želja + Anyma na obisku v Cirkulaciji 2 + MC2=Ǝ / gibalna razstava + Neverjetno! 10 let Cirkulacije 2 + Herman & Savski: Vračnica in bali; druga javna vaja + Nina Dragičević: Parallellax release + V nedeljo se dobimo: Na stalnem naslovu najinega početja + Robotanica = C2 does VelenjeRobotanika = C2 gre v Velenje + Herman & Savski: Vračnica in bali; prva javna vaja! + : Niku Senpuki & Emerge, pavleisdead, Emerge & Neven M. Agalma + Atlas of Tremors v C2 + Zasavje NoiseFest 2016 v C2-labu! + Klima: Nedekadentni koncert? + DekaDANCE + Mike Hentz: Živa umetnost kot raziskava kulture in življenjaLive Art as Research of Culture and Life + Napovedujemo: Klima, dekadenca, človek|strojAnnouncing: Clime, decadence, human|machine + Kdo je Mike HentzIntroducing Mike Hentz + Dogodek O5 v C² Event O5 in C² + V iskanju izgubljene enostavnostiIn search of the simplicity lost + Urkuma in ROR v C² + April/ maj v Cirkulaciji 2 – uvod v antidekadenco + Sejem Dostop do orodij | Access to Tools + Welcome to ATT/AND Rijeka – abandon normal devices fair!Dobrodošli na ATT/AND Rijeka – Semenj umetniških orodij! + 2015 happy new fear 2016 – zabava na žicahparty on wires + Oscar Martin: Ekstremni Atraktorji v C2Extreme Atractors at C2 + Jesenski odmevi Hrup smo mi: Dušan Zidar + Jesenski odmevi Hrup smo mi: Arturas Bumšteinas + Predstavitev C2 tehnologij na #MTFCentral + šmarnica in cvičk v C2: N’toko in Igor Vuk + Cirkulacija 2: Showcase 0.3 = prigodna razstava preteklih in prihodnjih del in opravil + Hrup smo mi::Kulturni vmesnikiNoise is Us::Cultural Interfaces + Strictly Analog 3# in Svetlobna Gverila v Tobačni & C² + RADART #6 :: RADAR RIZOM :: 4 LETA PLATFORME RADAR + Ars ac²ustic²a -> ART’S BIRTHDAY PARTY, 16. januar 2015 + 2014 Happy New Fear! + Hrup smo mi: Prostor časa | Space Time + Microbot (Stelarc in Doepner) v Cirkulaciji² + C² – otvoritev novega prostora Cirkulacije 2C² – the opening of the new Cirkulacija 2 space + Smernice razvoja: Prostor časa + 2013 VELIKA POŽRTIJA – sobota 21. december ob 20.00 + Arduino praktikum = novodobni tehno intenziv + Dva ugrabljenca z MFRU: John Smith in Oscar Martin + C2 / Platforma za totalno umetnost: Tri socialne skulpture + Izjava Cirkulacije 2 – skupine začasnih uporabnikov Roga + Globoki temni gozdDark forest disko + Zvok organizma – Organizem zvoka + Fruity-Box (Karl Heinz Jeron v Cirkulaciji 2) + Taste of Vtol/ Okus Vtola + Redno letno srečanje ljubiteljev cirkulacije + 2012 Cirkulacija 2: pričetek predstavitev in delavnic Uvod v arduino v RogLabu + Multipla cirkulacija – socius urbis / otvoritev RogLaba + Interšmano = Cirkulacija 2 praznuje… + Sajeta 2012, tehnološke delavnice -> Združene sile C2_TO + Tri muhe na en mah: Cirkulacija 2, Konrad Gęca in Ana Raquel PereiraThree mice: Cirkulacija 2, Konrad Gęca and Ana Raquel Pereira + Cirkulacija 2 v Zagrebu – galerija Močvara, 9. -13. junij 2012Cirkulacija 2 in Zagreb – Močvara gallery, 9. -13. June 2012 + Total Noise Session #3 – Marcus Beuter = umetnost zvoka + v Cirkulaciji 2: Uvod v arduino + Kunst und Brot – Salon des Refusés 2012/1 + 2011 Drevo spoznanja in Hrupni robot v C2 + Platforma za totalno umetnost na MFRU 2011Total art platform at MFRU 2011 + testna verzija: Urbi et Orbi intervencija – v vašem mestu, ko pade noč…trial version: Urbi et Orbi intervention – in your city, when the night comes… + Paralelni svetovi na Metelkovi + Cirkulacija 2 na Sajeti 2011 + Cirkulacija 2 na Svetlobni gverili + 42 let RŠ – platforma RADAR + Redundantne tehnologije – zbiralna akcija + Cirkulacija 2: Space is the Place + Indija v Cirkulaciji >< Cirkulacija v Indiji + 2010 Zvoki Cirkulacije 2 na Novem trgu v Ljubljani + Razširjena Cirkulacija 2 na PixxelpointuExpanded Cirkulacija2 at PixxelPoint + C2_Kiblix_Mfru_Haip : Total Noise Session v Cirkulaciji 2 + Jesenski sadeži Cirkulacije 2 + Social Noise Session + C2 na Paralelnih svetovih na Metelkovi + Cirkulacija 2 na festivalu Sajeta 2010Cirkulacija 2 at Sajeta 2010 + New media drivers feat. Cirkulacija 2 + Expanded Cirkulacija at Alkatraz – wrapping up + Expanded Cirkulacija at Alkatraz + Cirkulacija na Vstop prost v Celju + Cirkulacija 2 prejme Zlato ptico + Predstavitev Cirkulacije 2 v Novi Gorici + Cirkulacija 2: Pomladanski zvitki in Mehki zvoki naveličanosti + Cirkulacija 2 gosti vegetarijanko, aktivistko, umetnico, glasbenico in galeristko Reni Hofmueller + 2009 Cirkulacija 2 na Netart Community Convention v Grazu + javno snemanje: Analogična kompozicija + Reality show – “voice-noise karaoke” + Moška umetnost / Male art + CIRKULACIJA 2 na festivalu SAJETA pri Tolminu + Prostor zvoka = telo zvoka + Cirkulacija 2 in Antikonzum + Netart – krompir v žerjavici + 2008 Cirkulacija 2: Vladavina Konzuma + Majda Gregorič v Muzeju premoderne umetnosti + Transpozicije prostorov na Paralelnih svetovih + Odprta Cirkulacija 2 + Cirkulacija na koruzi / Dario Seraval v Brlogu + Napoved: Cirkulacija pod pritiskom + Elektro / Elektra + Zvočenja v Cirkulaciji 2 + Novi okusi Cirkulacije 2 + Video: Kerber nezavednega + Kerber nezavednega in druge zgodbe + Okus Cirkulacije 2 – st. 3 + Video: Event C + Čisto običajen večer v Cirkulaciji 2 + Totalna razprodajna razstava umetnosti + Event C: Taljenje umetnosti v dogodek + Hobotnica s polento + Brlog + 2007 Rotirajoči dogodek v Cirkulaciji 2 + BRLOG + Predstavitev Trivia Records / Zapisi v Cirkulaciji 2 + Razbita lepota, Broken beauty + Reanimacija Cirkulacije + CIRKULACIJA 2 v tovarni Rog nadaljuje + Boj se kreativnosti oblastnikov! + INTERDISCIPLINARNA POSTAJA