Program 2019

Published on April 8th, 2019

17. in 18. aprila v Osmo/zi/ Ljudmili: Cirkulacija 2 – Kakofonija Kakovizija

skupinska postavitev instalacije na meji med zvokom in svetlobo. Dva javna dogodka: otvoritveni (“apolinično”) in zatvoritveni (“dionizično”). Sodelujoči kvartet: Alessandro Di Giampietro, Stefan Doepner, Boštjan Leskovšek in Borut Savski.

Projekt v skupnem prostoru osmega nadstropja stolpnice Avtotehna na Bavarcu, Slovenska 54, bo implozija siceršnjih dimenzij prostora Cirkulacije 2. Pretiravanje do meja nasičenosti. Glavno polje nasičenja poteka s svetlobnimi viri, pri tem pa bomo uporabili različne enostavne in kompleksne premične mehanizme, ki proizvajajo podobe na način senc (senčno gledališče), presevanja, skenanja, utripanja. Zvok bomo jemali s svetlobnimi senzorji na osenčenih površinah in ga ustrezno neposredno obdelovali, kar pomeni, da imamo opravka s sklopljenim (kibernetskim) sistemom.

Želja je destabilizirati točko opazovališča (oko opazovalca/ obiskovalca) in prenos na pravtak fizični občutek. Prostor utripa / diha, gor je dol in levo je desno, vrtenje gre v vse smeri – antigravitacijski eksperiment? Premikanje po prostoru je seveda zaželjeno – udeleženci/ obiskovalci so del presevanega prostora.

https://wiki.ljudmila.org/Kakofonija_Kakovizija
http://www.cirkulacija2.org/?p=5545

——————————————

6. do 10. maj 2019: RADART #10: X/L Experiment :: RADIO TOVARNA

RŠ je bil v svoji 50-letni zgodovini priča številnim nekonvencionalnim rabam radijskega medija, med katerimi jih je bilo kar nekaj iz aspekta intermedijskih in raziskovalnih umetniških praks. Od ponedeljka, 6. maja do srede, 8. maja – z razstavnim podaljškom do petka, 10. maja 2019 bo prostor Cirkulacije živ/ fizični radio, kjer se bodo potikali mnogi posamezniki in posameznice, ki še niso pozabili svojih mladostnih ekscesov.

V raznoliki preteklosti RŠ je bilo kar nekaj ekskurzov prek meja t.i. formatiranega radia. Tridnevni intermedijski dogodek Odprte radijske platforme RADAR, jubilejni deseti po vrsti, RADART #10, bo prav poseben in zastavljen širše kot po navadi, saj bo potekal v znaku dveh pomembnih obletnic: 50. obletnice Rada Študent (RŠ), ki je začel svoje oddajanje 9. maja 1969 ter 10. obletnice Odprte radijske raziskovalne platforme RADAR RŠ, ki je začela svoje neuradno delovanje prav ob 40. obletnici RŠ, s celotedenskim dogodkom v Galeriji Kapelica: XL Experiment: Re-invencija radija – leta 2008.

——————————————

maj 2019: Joe Summers @ C2 residency

V mesecu maju bo na enomesečni rezidenci v C2 Joe Summers, ki je bil v lanskem letu član ad-hoc četverice, ki je pod parolo Nova londonska scena | New London underground oz. First Terrace Records & Pale Master present: Specimens, JC Leisure, Vida Vojić, Joe Summers – v dveh izdatnih kosih izjemnega muziciranja nadušila prisotno občinstvo.

Datumi:

10. maj // Pirate radio opera – “300.000 Souls” -> http://www.cirkulacija2.org/?p=5673
17. maj // Last Of England live score -> http://www.cirkulacija2.org/?p=5694
25. maj // collaboration with Sukitoa
——————————————
16. maj – 6. junij 2019 Galerija ŠKUC: Cirkulacija 2 na razstavi “nadzor < kultivacija > razvoj”
Delovanje Sorosovega centra za sodobne umetnosti – Ljubljana (1993–1999)
otvoritev: četrtek, 16. 5. 2019, ob 19.00.
vodstvo po razstavi, torek, 28. 5. 2019, ob 18.00.
vodstvo po razstavi, četrtek, 6. 6. 2019, ob 18.00.Umetniki in umetnica: Michael Brodsky, Cirkulacija2, Vuk Ćosić, IRWIN, Marko Peljhan, Nataša Prosenc Stearns
Kuratorka in kurator: Jasna Jernejšek, Miha Keleminahttps://www.skuc.org/nadzor-kultivacija-razvoj/
——————————————
18. maj 2019 v Cirkulaciji 2:  MATTER vs KOALA VOICE
Vabljeni na obračun domačih težkokategornikov. V ringu Cirkulacije se bosta pomerila Koala Voice in Matter.
Po tem, ko so še kot srednješolski bend zmagali na skoraj vseh natečajih so z mešanico rocka, popa, disca, punka in dobro odrsko prezenco pričeli pohod po domačih in tujih odrih: od Kisovca, Ljubljane, Črnomlja, Moskve in Liverpoola, do Talina, Varšave in Groningena.
Nastopili so tudi pred Pixies v ljubljanskih Križankah in festivalih, kot so Pohoda Festival, Exit Festival, INmusic festival.

——————————————

17. – 22. junij 2019: Gino Lucente (IT/ Milano) – Sagra
V treh različnih primerih medijev (zvočna pripoved, filmska pripoved in tretja – druženje) Gino Lucente raziskuje dobesednost, sinhronost, konsonanco na način, da jim superponira njihova nasprotja: metaforičnost, asinhronost, disonanco – in na ta način pritegne v vsako od pripovedi novo dimenzijo, ki predvsem poveča polje imaginacije (pri gledalcu, poslušalcu) – in pri izvajalcu..

Termini treh zaporednih večerov so:
četrtek, 20. junij 2019: performens – Gino Lucente z vokalno skupino REZIJA // Za srce mohttps://www.youtube.com/watch?v=kJKzNL4LVGc
– petek, 21. junij 2019: filmske projekcije najdenih posnetkov (italijanska komedija), ki jih je montiral in glasbeno opremil Gino Lucente
– sobota, 22. junij 2019: Out of sync (DJ-ji in vizualije Gina Lucenteja

“Sagra” je v Italiji ljudsko praznovanje trenutka združitve / povezave med posvetnim (človeštvom) in svetim. V starih časih so bila mesta praznovanja cerkve in templji. Izbira prostora Cirkulacije 2 kot nekdanjega industrijskega prostora že kaže na prenešene simbolike in sodobno osnovo projekta. Sagra je multisenzorično doživetje: tridnevni dogodek s skupnim imenovalcem v trojici pomenov: nasprotje (antinomija) – neskladje (nekompatibilnost/ asinhronost) – disonanca/ harmonija.

——————————————

28. in 29. junij 2019: Urška Preis in Kaja Janjić – delovni naslov “Razgaljeno”
Glasbenik je v dogodkih, ki sestojijo iz različnih medijev ponavadi postavljen v ozadje. Njegova priprava na performans je tam nepomembna. Namen projekta Razgaljeno je v ospredje postaviti glasbeno telo in občinstvu predstaviti vse, kar nastop v resnici obsega. Enakovredni del performansa tako postaneta tudi priprava in zaključek. Kaj je tisto, kar se ponavadi dogaja stran od oči obiskovalca dogodka?

V pripravah na dogodek v Cirkulaciji2 bosta Janjić in Preis predelovali zapiske, ki so nastajali kot konceptualni del prvenca ‘bare’, težave, s katerimi se je glasbenica soočala med dejanskim snemanjem albuma in tesnobnostjo, ki jo spremlja ob nastopanju. V performansu imata namen izkoristiti značilnosti prostora in uporabiti znanje stalnih rezidentov prostora.

——————————————

21st and 23rd July 2019: Rhizomas (Ryuzo Fukahara (JP/KO/SI), Tracy Lisk (USA) & Stefan Doepner (DE/SI) – Dance performance / improvisation with a drummer and dancing spine-bot – performance on Tuesday 23rd July 2019

Dance: Ryuzo Fukuhara
Percussion: Tracy Lisk
Dancing spine-bot: Stefan Doepner
Duration: 49min

Rhizomas is a performance piece conceived by Ryuzo Fukuhara, which is an ongoing improvisational collaboration with musicians; a sound performance with a body in motion.

During the performance, the dancer, who comes from a tradition of Japanese Butoh, visualizes the relationship between the environment and his body as rhizomes, a horizontal subterranean stem system that sends out both roots and shoots from it’s nodes at serendipitous intervals.   The imaginary rhizomes penetrate the space and people, becoming the connections between the bodies of the audience, and the body of the dancer.  Using this concept, Ms. Lisk and Fukuhara make bridges between gaps in every object/human present in the performing field.  The rhizomes, conveyed through the body of the dancer, are the conduit to understand, recognize and accept sound in the space.  The movement is influenced by this visualization and it will affect the emotion and senses of the bodies of all the people in the space.

——————————————
25. – 30. julij 2019; performens v torek 30. julija 2019: Cecile Noldus – LUMA-DADAda (sodelovalna produkcijas predvidenimi participanti)
LUMA-DADA ali: „Audience dress-up dada“ je performens in animirani film v živo, v katerih sodelujejo obiskovalci. „Luma-Dada“ je kombinacija besed is luč in dadaizem. Luč v psihologiji pomeni idejo/ ustvarjanje, tehnično pa jo rabimo za izdelavo animiranega filma.
Cecile Noldus:
Dadaizem je bil vedno ena mojih glavnih inspiracij: razmišljati kot otrok in prehajati preko meja mogočega in sprejemljivega. Razsvetljeni dadaizem.
Pri projektu skupaj z obiskovalci ustvarimo nekaj animiranih filmov.
Za to rabimo:
1. Sobo polno papirnatih oblek, mask, prevelikih rokavic in otroške glasbene instrumente.
2. Kamero, prenosni računalnik s programom za animacijo, in svetlobo.
3. Občinstvo, ki se je voljno igrati
Ker sem lutkarka, bom občinstvu tudi povedala, da od njih hočem, da postanejo moje lutke. Doslej še nihče ni imel s tem problemov. Na stenah so rokavice, maske, obleke. Ljudje jih lahko prosto izberejo. Tako oblečene, jih slikam v kratkih sekvencah. Animacije so potem projicirane na stzeno, kasneje pa jih bomo zmontirali v daljši film.
Če ljudje nosijo maske, se lažje igrajo. Pravzaprav tedaj igrajo vloge.
Cecile Noldus sodi med naš izbor referencčnih umetnikov – je zelo znana umetnica na področju animiranega filma in performensa – in kombinira delo v umetnosti z delom za film. V program Cirkulacije 2 za 2019 vnaša igrivost in neposredno sodelovanje z udeleženci/ obiskovalci, kar je zelo komunikativen pristop. Poleg tega z animiranim filmom/ performensom dodaja nov medij k siceršnjem razponu medijev v programu Cirkulacije 2.
https://www.cecilenoldus.com/
https://www.cecilenoldus.com/playground
——————————————

začetek avgusta 2019: Vida Vojić & Pauline Canavesio – The Sea Within
Pošten odnos do našega dela je enako poštenemu odnosu do nas samih in do sveta v katerem živimo. Najina umetnost je soočenje z nami samimi, najinimi mislimi in občutki – preko tega pa se sprašujeva tudi o širših vprašanjih. Najina pot se torej začne s pogledom navznoter. Sodobni človek je izgubil zvezo s svojo intuicijo in občutki, kar je za naju obe bistvena tema.

Pauline dela z zvokom, vizualijami in digitalno umetnostjo. Raziskuje odnos med telesom in duševnim. Njena umetnost se osredotoča na emocije, občutke in izkušnje, ki so skrite v naših telesih. Zanjo je umetnost neke vrste ritualistična katarza, kjer se sesujejo vsi ideali – da se nato osvobodimo brez spon.

Vida nastopa z zvokom in pisano besedo – peto ali govorjeno. Njena glasba se dogaja v abstraktnem svetu, kjer se skuša pripeti na njen pravi glas, kot tudi na poslušalce. Vabi jih, da zaplavajo v nako obliko mantre – da se odtegnejo od površinskosti in si dovolijo, da spet začutijo.

Vida Vojić (Švedska) je bila presenetljivo odkritje v lanskem letu. Izjemno kvalitetna umetnica – skladateljica, glasbenica in pesnica.
V letu 2019 smo jo povabili, da nas ponovno obišče s svojo kolegico umetnico Pauline Canavesio (Francija). Obe sicer živita v Berlinu in sta v osnovi
skladateljici. Pauline z umetniškim imenom Bora se zdaj bolj posveča računalniškim 3D animacijam in risbam, ki sodijo v emocionalno skrajno obliko
povnanjenja emocije – “art-brut” oziroma “outsider-art” (kot temu pravijo v ZDA).

——————————————

9. avgust 2019: KUD Trivia – Zaključna produkcija projekta izobraževanja v kulturi

——————————————

30. avgust 2019: Maja Osojnik – zvočno-vizualni koncert z naslovom Vox Aeterna
Priprave: od 26. do 30. avgusta
Nastopajoči: Maja Osojnik in Matija Schellander (Rdeča raketa) in Billy Roisz (video v živo) + ekipa Cirkulacije 2
Premierno predstavljeno v Cirkulaciji 2 | Tobačna Ljubljana.
Produkcija KUD Mreža

——————————————
1. do 7. september: IvAnKe + Cirkulacija –  ROB/EDGE/GENKAI (IvAnKe vis-a-vis Cirkulacija?)
Ko/Produkcija Cirkulacija 2

Prehajanje med mejami med Cirkulacijo in IvAnKami nas napeljuje na prehajanje meje med analognim in digitalnim, ženskim in moškim, organskim in anorganskim, kaosom in redom, čustvi in razumom, materialnim in duhovnim, dušo in duhom, človekom in umetno inteligenco, telesom in umom. Te meje niso jasne, tako kot telo lahko vidimo kot stroj, se stroji vedno bolj približujejo živim bitjem. Domače se prelevi v tuje (unheimlicheit). Meja je lahko rob, ki mu sledi prepad.

V svojem delu umetnice kolektiva IvAnKe (Iva Tratnik, Andreja Džakušič, Keiko Miyazaki) izhajajo iz svojih osebnih izkušenj in delo naslavljajo predvsem na aktualne tabuje. Prihajajo iz področja vizualne umetnosti, svoje izkušnje preoblikujejo v vizualni jezik in s pomočjo drugih čutov, kot so slušni, taktilni itd. gradijo pripoved. Različnost kulturnega dialoga se pogosto šteje za bistveno pri njihovem delu. V performansu se izrazijo na poetični pa vendar družbeno kritični način.

——————————————

12. do 21. september 2019: Jason Mulhausen instalacija / Gregor Kamnikar “B-strani”

Kombinirana instalacija, razstava, procesna situacija izhajajoč iz umetniške instalacije Jasona Mulhausna (USA), ki živi v Zagrebu in je vizualec in dela z nadzornimi kamerami, s prevesitvijo v labirintskost identitet projekta “B-strani” Gregorja Kamnikarja (Nelsona Gorazda Klemna). Gre za idejo instalacije nadzornih kamer, projekcije v živo in pa visečih papirjev ali nekaj visečega iz drugega materiala, ki si mi ga Borut pokazal v C2, ko sva se dobila. To bi pa delali v septembru, drugi ali tretji teden, vsaj ene 5 dni ali kaj takega. Seveda pa ste k temu vabljeni vsi v C2, saj zato to tudi hočem delati tam, da to naredim z vami.

——————————————
24. september do 6. oktober: Boštjan Čadež – Mr Processor / Gospod Procesor.
Boštjan Čadež z novo “idejo izpod odeje” njegovega grafitarskega backgrounda. Avtonomni robot označuje / mapira(?) svoj teritorij.
Produkcija Aksioma.

——————————————

7. do 12. oktober 2019: Cirkulacija 2 &  Robert B. Lisek: UI za umetnike – AI for artists, simpozij z delavnico in razstavo
Umetna inteligenca za umetnike je sestavljena kot: uvodno predavanje, ki bo potekalo sredi oktobra 2019 v kreativnem centru Poligon (Tobačna Ljubljana), v naslednjih dneh pa kot delavnica v prostorih Cirkulacije 2 (Tobačna Ljubljana), ter kot tretji segment: razstava/ performensi z več zvočnih instalacij, ki vse uporabljajo matematične algoritme.

Dogajanje je oblikovano okrog točno določenega gostujočega mentorja – poljskega umetnika, skladatelja in matematika dr. Roberta B. Liseka. V predavanju in delavnici se bomo čim bolj temeljito seznanili z njegovim pojmom “širše” umetne inteligence za umetnike. “AI for artists and composers” je že nekaj let naslov njegovega predavanja in delavnice. Delavnica ne bo delo z materiali, ampak seznanjanje z bolj temeljnimi koncepti umetne inteligence – tudi na računalniško-programskem nivoju.

Na podlagi lanskoletne uspešne izvedbe projekta simpozija Umetnost umetne inteligence in razstave roboti-risarji, se je porodilo veliko neodgovorjenih vprašanj, prevsem pa se je pokazala bistvena razlika med pojmoma umetne inteligence, kot se jo dojema v tehnlogiji ali pa v umetnosti. UI je danes zelo zamejen tehnično-izobraževalni izraz, ki rešuje konkretne probleme. Najbolj izrazita je razlika med zahtevo po “pravilnosti” in enoznačnosti rezultata (interpolacija), ki ga trg in industrija terjata od AI algoritmov, in na drugi strani željami nepragmatikov – umetnikov, da so rezultati večznačni (ekstrapolacija).

UI za umetnike bo tako simpozij s temo, ki jo v jedru prinaša gostujoči umetnik. Robert Lisek je tudi skladatelj, ki komponira/ programira inteligentne generativne zvočne instalacije. To počnemo tudi posamezniki v okviru Cirkulacije 2: Boštjan Leskovšek, Borut Savski in Stefan Doepner – ki smo verjetno pri tem tudi edini v Sloveniji. Na vizualnem področju pa podobne principe redno uporablja Boštjan Čadež – tudi edini v lokalnem prostoru. Na mestu je torej ustrezna razstava, ki bo tako neslikarska.

——————————————
Sredi oktobra 2019: Ronald Gonko (DE) – Schaman 
——————————————
po 21. oktobru 2019: Verso doxa (Dre Hočevar et al)
improvizacijski intermedijski moment
——————————————

oktober 2019: Andrij Linik (UA) – Robotic instrument
Obisk pred kasnejšo intenzivnejšo izmenjavo med Lj C2 in Lviv-om…

——————————————
November 2019: Nikolaus Woernle – MODULAR MONSTER
Performens/ instalacija ustreza trenutno zanimivi usmeritvi v programu Cirkulacije 2, ki se tiče umetne inteligence. V tem primeru algoritmičnih, generativnih -do neke mere samostojnih naprav.
Nikolaus Woernle je nemški zvočni umetnik, graditelj generativnih zvočnih sistemov, pri katerih sistem sam komponira. Njegovi pristopi so v skoraj vsi imanentno absurdni. Njegovo zadnje delo “Circle Jerks” je samogenerirana kompozicija, v kateri igranje šestih glasbenikov kontrolira matematična matrika. Računalnik izklaplja in vklaplja glasbenike.
——————————————

Še neuvrščeni…

——————————————
Kasia Justka – Singing Kitchen

Sound Kitchen je eden od performativnih projektov, ki ga že nekaj časa razvija Kasia Justka.

Ali ste lačni?
Pa se igrajmo!
Singing Kitchen je
zvočni sistem, ki kuha
elektro-akustično komponirani obrok//
reže, mlati // vrejo melodije3 //frekvence cvrčijo..
// koncert, ki nahrani
publika lahko poskusi//poje performens
napetostno krmilljeni obrok

Torej gre za posebne vrste koncert, vendarle pa koncert – morda posebno vzdušje ob dogodku, ki se sklada s sicer kar pogosto situacijo v Cirkulaciji 2, ki ji običajno pravimo “event”.

Kasia Justka je multimedijska umetnica, ki živi in deluje v Berlinu/ DE. Pri njenem delu so na prvem mestu njene obsesije z elektriko. Njena umetnost se lahko zdi kot invokacija ogromni moči lektročnih vezij in mrež. Na podlagi tega konceptualnega izhodišča iz osnovne entropije ustvari dinamični red in obliko. Kot orodja uporablja svetlobo, zvok in podobe – njeni intuitivni in analogni performensi pa so ji odprli sodelovanja z glasbeniki, gledališči, klubi, modnimi kreatorji, umetniki in celo vrsto drugih razsvetljencev v kreatinih industrijah. Med temi: Electrovision London, Noise=Noise,Transvisualia, Free Form Festival, CynetArt_08, Unsound Festival, Warsaw Electronic Festival, gallery Zacheta,
WRO, TR Warszawa, Volksbuhne in drugi.
http://singing-kitchen.tumblr.com/
——————————————

Events so-far:

2019 Napovedujemo: RHIZOMAS (Ryuzo Fukuhara, Tracy Lisk, Stefan Doepner) + Urška Preis & Kaja Janjić – Razgaljeno + tridnevna kitarska šagra: Gino Lucente – Sagra + Sukitoa O Namau & Joe Summers live + Joe Summers | The Last Of England – live score + Tristo tisoč duš na ljubljanskem graduCongregation at the castle: Three hundred thousand souls + RADART #10: X/L Experiment: Radio Tovarna + Program 2019 + Cirkulacija 2: Kakofonija kakovizija v OsmoziCirkulacija 2: Cacophonia Cacovisia at Osmoza + ALUO uho in ALUO+C2 praktikum + 2018 Ne(do)konč(a)no… + “-O-” = Simon Svetlik, Ryuzo Fukuhara in Takatsuna Mukai v C2 + Sound Chambers Series vol. VIII meets C2 + “Bodi Jimi tudi ti!” – delavnica na Gradu Kromberk | Pixxelpoint 2018 + C2 na festivalu Umetnosti in robotike v Trstu | C2 at the Festival of Arte e Robotica in Trieste + Biti aparat | biti umetnik = Roboti risarji + Simpozij Umetnost umetne inteligence | The Art of Artificial Intelligence + Exodos: C2 v Helsinkih / Finska + Jesenski dnevi tečejo | As autumn days go by… + MED, CIMET, ROZINE IN ČAS balletkvintetHONEY, CINNAMON, RAISINS AND TIME balletquintet + Večmedijski skupinski dogodek: MED ZVERJO IN NEMOČJO + Anže Sever – Rob + friformA\V / 16.08.2018 / Lina Rica (HR) / Bálint Bolcsó (HU) / Samo Kutin (SI) + Neven Korda – Daj mi mir! + Petek trinajstega: Trije zvočni pari + Vida Vojić: poezija, zvok in glas + Špica Ljubljana: Alessandro Di Giampietro – Thinga Things | Stvari + Jana Jevtović & Engin Can: Teleskopiranje | Telescoping + oOo! 5. oOobletnica poOovezoOovanj v C² + Izračun Slepih PilotovBlind Pilots Calculation + A Pit of Koelse | Luknja Koelse: Sublimacija znoja + Velenje v Ljubljani: Kutwyv + Nova londonska scena | New London underground Specimens, JC Leisure, Vida Vojić, Joe Summers + John Duncan “The TELL” = svetovna premieraJohn Duncan “The TELL” = world premier + In vendar se vrti | Eppur Si Muove + Cirkulacija 2: Program 2018 + Disinformation + Savski v ConiDisinformation + Savski in Zone + Alte Lezbiše Kunst; zvočni performans + 2017 Kikiriki in ROR v C2 + Doepner in Savski na Robotics Anteprima v Trstu + Marko Batista – Uspavanka za CIRKULACIJO + Nez Pez // Pez Pushing + Maribor: Ambasada Cirkulacija 2 na MFRU + Stiropor = ekspandirani polistiren + Klaus Filip (Dunaj/ Avstrija) ::optosonics::Klaus Filip ::optosonics:: + HuXterlTronik = Dani Bedrač + ::vtol:: = Dmitri MorozovHuXterlTronik = Dani Bedrač + ::vtol:: = Dmitry Morozov + Peter Rauch: Ponavljanje – samostojna skupinska razstava + Knjiga oglja / DopisovanjeM + Monika Pocrnjić – SVAROG.3 + Ponovni vzpon Poljske kraljice! + Tatsuru Arai – Arkhitek-ton /+\ Tinitus – Ljubezen je hladnejša od smrti + M / DopisovanjeM + Tanja Vujinović – Univerzalni objekti (Eksplozije, BBFs2, Tihožitje)Universal Objects (Explosions, BBFs2, Still Life) + Mešani dvojni trojček | Mixed double triplet = Mike Hentz, Javier Areal Vélez, Strunarja + Derek Holzer – VECTOR SYNTHESIS | VEKTORSKA SINTEZA + OPERA ROBOTANIKKA GENESISI Karl Heinz Jeron + ZASAVJE NOISEFEST v C2/Tobačna/Ljubljana! + Adam Donovan & Katrin Hochschuh: Psychophysics Machines and Swarms + Ewa Justka at Robotanikka: Light = Sound || Zvok=Svetloba? + Robotanika: Genesis + Mini Maker Faire @ C2 Tobačna Ljubljana! + Z.B.Ø.R. (Boštjan Perovšek, Marko Košnik, Borut Savski) + Alessandro Di Giampietro – Whatever you think I am that is what i’m not + Seppo Gruendler in Josef Klammer – Mali pribor | Kleines Besteck + Cirkulacija 2: Program 2017 + Preko vode do svobode v Kinu Šiška + Luka Prinčič: Razpoke vmesnika IF4Q + 2016 Duplerica: Boštjan Čadež “ROJ” in DivinaMimesis “AUTOBIOGRAPHICAL ANIMAL” + Simfonija groze. Happy New Fear 2017! + RADART #7: RADAR NAD TOBAČNO + Zaprtje -> Dominik Mahnič – Kosi 2014-2016 + Robotanika na razstavi Robotica v TrstuRobotanica at Robotica exhibition in Trieste + slikarska razstava -> Dominik Mahnič | Kosi 2014-2016 + John Duncan v C² ! + Simptomi meta mesta #37: Želja + Anyma na obisku v Cirkulaciji 2 + MC2=Ǝ / gibalna razstava + Neverjetno! 10 let Cirkulacije 2 + Herman & Savski: Vračnica in bali; druga javna vaja + Nina Dragičević: Parallellax release + V nedeljo se dobimo: Na stalnem naslovu najinega početja + Robotanica = C2 does VelenjeRobotanika = C2 gre v Velenje + Herman & Savski: Vračnica in bali; prva javna vaja! + : Niku Senpuki & Emerge, pavleisdead, Emerge & Neven M. Agalma + Atlas of Tremors v C2 + Zasavje NoiseFest 2016 v C2-labu! + Klima: Nedekadentni koncert? + DekaDANCE + Mike Hentz: Živa umetnost kot raziskava kulture in življenjaLive Art as Research of Culture and Life + Napovedujemo: Klima, dekadenca, človek|strojAnnouncing: Clime, decadence, human|machine + Kdo je Mike HentzIntroducing Mike Hentz + Dogodek O5 v C² Event O5 in C² + V iskanju izgubljene enostavnostiIn search of the simplicity lost + Urkuma in ROR v C² + April/ maj v Cirkulaciji 2 – uvod v antidekadenco + Sejem Dostop do orodij | Access to Tools + Welcome to ATT/AND Rijeka – abandon normal devices fair!Dobrodošli na ATT/AND Rijeka – Semenj umetniških orodij! + 2015 happy new fear 2016 – zabava na žicahparty on wires + Oscar Martin: Ekstremni Atraktorji v C2Extreme Atractors at C2 + Jesenski odmevi Hrup smo mi: Dušan Zidar + Jesenski odmevi Hrup smo mi: Arturas Bumšteinas + Predstavitev C2 tehnologij na #MTFCentral + šmarnica in cvičk v C2: N’toko in Igor Vuk + Cirkulacija 2: Showcase 0.3 = prigodna razstava preteklih in prihodnjih del in opravil + Hrup smo mi::Kulturni vmesnikiNoise is Us::Cultural Interfaces + Strictly Analog 3# in Svetlobna Gverila v Tobačni & C² + RADART #6 :: RADAR RIZOM :: 4 LETA PLATFORME RADAR + Ars ac²ustic²a -> ART’S BIRTHDAY PARTY, 16. januar 2015 + 2014 Happy New Fear! + Hrup smo mi: Prostor časa | Space Time + Microbot (Stelarc in Doepner) v Cirkulaciji² + C² – otvoritev novega prostora Cirkulacije 2C² – the opening of the new Cirkulacija 2 space + Smernice razvoja: Prostor časa + 2013 VELIKA POŽRTIJA – sobota 21. december ob 20.00 + Arduino praktikum = novodobni tehno intenziv + Dva ugrabljenca z MFRU: John Smith in Oscar Martin + C2 / Platforma za totalno umetnost: Tri socialne skulpture + Izjava Cirkulacije 2 – skupine začasnih uporabnikov Roga + Globoki temni gozdDark forest disko + Zvok organizma – Organizem zvoka + Fruity-Box (Karl Heinz Jeron v Cirkulaciji 2) + Taste of Vtol/ Okus Vtola + Redno letno srečanje ljubiteljev cirkulacije + 2012 Cirkulacija 2: pričetek predstavitev in delavnic Uvod v arduino v RogLabu + Multipla cirkulacija – socius urbis / otvoritev RogLaba + Interšmano = Cirkulacija 2 praznuje… + Sajeta 2012, tehnološke delavnice -> Združene sile C2_TO + Tri muhe na en mah: Cirkulacija 2, Konrad Gęca in Ana Raquel PereiraThree mice: Cirkulacija 2, Konrad Gęca and Ana Raquel Pereira + Cirkulacija 2 v Zagrebu – galerija Močvara, 9. -13. junij 2012Cirkulacija 2 in Zagreb – Močvara gallery, 9. -13. June 2012 + Total Noise Session #3 – Marcus Beuter = umetnost zvoka + v Cirkulaciji 2: Uvod v arduino + Kunst und Brot – Salon des Refusés 2012/1 + 2011 Drevo spoznanja in Hrupni robot v C2 + Platforma za totalno umetnost na MFRU 2011Total art platform at MFRU 2011 + testna verzija: Urbi et Orbi intervencija – v vašem mestu, ko pade noč…trial version: Urbi et Orbi intervention – in your city, when the night comes… + Paralelni svetovi na Metelkovi + Cirkulacija 2 na Sajeti 2011 + Cirkulacija 2 na Svetlobni gverili + 42 let RŠ – platforma RADAR + Redundantne tehnologije – zbiralna akcija + Cirkulacija 2: Space is the Place + Indija v Cirkulaciji >< Cirkulacija v Indiji + 2010 Zvoki Cirkulacije 2 na Novem trgu v Ljubljani + Razširjena Cirkulacija 2 na PixxelpointuExpanded Cirkulacija2 at PixxelPoint + C2_Kiblix_Mfru_Haip : Total Noise Session v Cirkulaciji 2 + Jesenski sadeži Cirkulacije 2 + Social Noise Session + C2 na Paralelnih svetovih na Metelkovi + Cirkulacija 2 na festivalu Sajeta 2010Cirkulacija 2 at Sajeta 2010 + New media drivers feat. Cirkulacija 2 + Expanded Cirkulacija at Alkatraz + Expanded Cirkulacija at Alkatraz – scheduler + Cirkulacija na Vstop prost v Celju + Cirkulacija 2 prejme Zlato ptico + Predstavitev Cirkulacije 2 v Novi Gorici + Cirkulacija 2: Pomladanski zvitki in Mehki zvoki naveličanosti + Cirkulacija 2 gosti vegetarijanko, aktivistko, umetnico, glasbenico in galeristko Reni Hofmueller + 2009 Cirkulacija 2 na Netart Community Convention v Grazu + javno snemanje: Analogična kompozicija + Reality show – “voice-noise karaoke” + Moška umetnost / Male art + CIRKULACIJA 2 na festivalu SAJETA pri Tolminu + Prostor zvoka = telo zvoka + Cirkulacija 2 in Antikonzum + Netart – krompir v žerjavici + 2008 Cirkulacija 2: Vladavina Konzuma + Majda Gregorič v Muzeju premoderne umetnosti + Transpozicije prostorov na Paralelnih svetovih + Odprta Cirkulacija 2 + Cirkulacija na koruzi / Dario Seraval v Brlogu + Napoved: Cirkulacija pod pritiskom + Elektro / Elektra + Zvočenja v Cirkulaciji 2 + Novi okusi Cirkulacije 2 + Video: Kerber nezavednega + Kerber nezavednega in druge zgodbe + Okus Cirkulacije 2 – st. 3 + Video: Event C + Čisto običajen večer v Cirkulaciji 2 + Totalna razprodajna razstava umetnosti + Event C: Taljenje umetnosti v dogodek + Hobotnica s polento + Brlog + 2007 Rotirajoči dogodek v Cirkulaciji 2 + BRLOG + Predstavitev Trivia Records / Zapisi v Cirkulaciji 2 + Razbita lepota, Broken beauty + Reanimacija Cirkulacije + CIRKULACIJA 2 v tovarni Rog nadaljuje + Boj se kreativnosti oblastnikov! + INTERDISCIPLINARNA POSTAJA