C2 na festivalu Umetnosti in robotike v Trstu | C2 at the Festival of Arte e Robotica in Trieste

Published on November 17th, 2018

17.  do 28. november 2018 / otvoritev v soboto 17. novembra ob 18.00, člani Cirkulacije 2 gostujemo na festivalu Umetnosti in robotike (Festival of Art and Robotics) v starem pristanišču v Trstu (Centrale Hydro – Dinamica of the Old port of Trieste).

Maria Campitelli in Grupposettantotto nekaj zadnjih let v Trstu pripravljajo razstave sodobnejših oblik umetnosti – predvsem bio-tehnološke. V preteklih letih je na teh predstavitvah sodelovala tudi Cirkulacija 2 in njeni posamezniki.

https://www.facebook.com/festivalartandrobotics/

Stefan Doepner – swarmOfSpeakers 0.1
Sistem šestih premičnih zvočniških glav  – in ena premična mikrofonska glava, ki v akustični povratni zanki ustvarjajo nepredvidljivo zvočno dinamiko/ kompozicijo, ki neponovljivo vztraja v neskončnost.

Sistem lahko gledamo tudi kot jato, roj – skupino posameznih organizmov, ki pa kot celovit organizem deluje le v skupini (“čebela”).

Doepnerja zanima, kaj je pri umetnih napravah nezavedno. Ali to sploh obstaja, če ni prej zavesti? Seveda gre pri tem za metafore umetnega življenja, umetne inteligence – in predvsem: avtonomije umetnega (naprave).

Dominik Mahnič – wu-wei
Video-router (premična video kamera) se pomika po objektu interesa in na video projekciji/ zaslonu  proizvaja raznolike estetske poglede/ detajle. Pogled/ podoba se nikoli ne ponovi.

Mahnič je akademski slikar z velikim interesom za sodobne tehnologije. Napravam pristopa na slikarsko diskurzivni način in tako tvori paradoksalni most med starim in novim: Naprava je naprava, smisel naprave je napraviti. Kdaj ima napravljeno smisel? Ali je bil smisel napravljenega prisoten že predhodno, ali pa se vpostavi posledično – po napravljenem?

Borut Savski – TwinSpeaks, verzija 0.2.
Najpomembnejši razmislek za projekt Twin Speaks so možnosti, ki jih nudi povezava dveh identičnih objektov, ki imata možnost izražanja na način gibanja/ pogleda in zvoka/ govora.

Twin Speaks je rezultat več smeri razvoja, ki jih je umetnik zasledoval v zadnjem desetletju in pol. Prvi je razvoj interaktivno-generativne strukture, ki nagovarja metafore identitet in vlog v procesu komunikacije. Ta sega v leto 2004 s projektom Orakelj, ki se je ponovno pojavil v letu 2010 v obliki interaktivne instalacije Orakelj II (“Avtoportret”), nato avtonomna (generativna in interaktivna) zvočna instalacija iz leta 2015, ki se je imenovala Wardenclyffe Tower.

 

in to še ni vse… (!!!)

Jimiju se poskus izdelave kitare ni posrečil…

V nedelja, 18. novembra 2018 ob 14.00 na gradu Kromberk v okviru festivala PixxelPoint Nova Gorica: Delavnica  “Bodi Jimi tudi ti!”

Delavnica izdelave enostavnih enostrunskih električnih kitar, ki jo vodita Stefan Doepner in Borut Savski. Brez starostnih omejitev – za 15 udeležencev.

Od polena do instrumenta. Logika Ostržka – ko poleno oživi. Jimi je seveda Jimi Hendrix – legendarni kitarski heroj. V času digitalnega je to torej medijska arheologija.