In vendar se vrti | Eppur Si Muove

Published on April 12th, 2018

Otvoritev sezone bo predstavitev rezultatov dela v ravno minulih zimskih mesecih (ko člani Cirkulacije 2 ne počivajo) in napoved bližnje prihodnosti v Cirkulaciji 2| Tobačna Ljubljana.

Četrtek, 12. april 2018 ob 20.30: In vendar se vrti | Eppur Si Muove; Stefan Doepner, Borut Savski, Boštjan Leskovšek in Alessandro Di Giampietro z novimi domislicami…

Trmoglava izjava ”eppur si mouve”| ”in vendar se vrti” seveda pripada Galileu Galileiu, ki je kot moder mož priznal premoč tedanje dogme in tako ohranil lastno kožo, izjava pa je prišla v zgodovino znanosti kot simbolna zmaga nove (znanstvene) dobe. Ki je tudi napisala zgodovino, kot jo danes vemo.

(foto: Stefan Doepner – spinningSpeakerMicrophoneFeedbackSystem)

Stefan Doepner bo predstavil njegov sistem akustično aktivnega sistema s povratno zanko (spinningSpeakerMicrophoneFeedbackSystem), ki ga je prvič uporabil že pred leti, zdaj pa je dodelan z vsemi izdelovalnimi možnostmi trenutnega strojnega parka C2.

Foto Mahnič

Borut Savski  je v preteklih mesecih prav tako izdatno uporabil strojni park C2 in izdelal dve električni kitari: levo in desno polovico. Pri predstavitvi, ki ne bo nič manj kot koncert,  bo uporabil tudi najnovejšo verzijo poganjavčka, ki je dvokanalni softverski sempler. V detajle izdelave kitarskih polovic lahko pokukate na spletnem naslovu:
http://www.ljudmila.org/~savskib/?p=630

Boštjan Leskovšek:
“V vrtinec oscilatorjev
ujeta kalimba, ki
iz domačega preide v tujost
neznanega. Elektonika:
0-Coast, Axoloti(8xOSC),
Werksttat 0-1, Pure data Loop
.ROR”

Alessandro Di Giampietro pa je za to priložnost sestavil instalacijo Take A Rest (sl: Postoj in počij…)