ZASAVJE NOISEFEST v C2/Tobačna/Ljubljana!

Published on May 31st, 2017

Ni miru v C² ali:

V četrtek, 1. junija ob 20.00 vabljeni v veliko cirkulacijsko dvorano C² v Tobačni/ Ljubljana!

Pred osrednjim delom letošnjega festivala hrupnih zvočnih eksperimentov ZASAVJE NOISEFEST INT. vol. 4, ki bo potekal v petek in soboto (2. in 3. junija 2017) v Trbovljah, se del programa zgodi tudi v Cirkulaciji 2!

C2-FB header-3a

Nujno! Hrupno! Samorodno! Složno!

Zasavje Noisefest International (ZNFI) nam v 4. ediciji prinaša zajeten nabor mednarodnih izvajalcev eksperimentalne glasbe in hrupa/noise-a, ki se bodo 2. in 3. junija predstavili v Trbovljah, v prostorih rudarske vašhave – stare slačilnice/ kopalnice.  Prihajajo iz različnih podžanrov industrijsko/noiserske provenience, ki segajo od t.i. (dark) ambient/industrial/power electronics/noise/experimental in podobnih odvodov tovrstne scene, pri tem pa vsak performer/performerka nosi svojevrsten pečat v načinu umetniškega zastavka.  Eni uporabljajo doma narejene instrumente, na drugem koncu so tisti, ki dramaturško in koreografsko poskrbijo za zvočno-vizualni performans.

Rudarska zgodovina v Zasavju in industrijsko okolje sta unikatna postavitev za sam festival in njegovo zvočno-vizualno podobo. Predvsem zapuščeni rudarski objekti, čisto po definiciji, invocirajo sámo industrijsko/noise estetiko, pri čemer je festival tisti element, ki se substancialno vpisuje v ta prostor/ambient s svojo zvočno vmeščenostjo. V toliko je torej festival kot nekakšna konvolucija/spreobrnitev/vpotegnitev samega kraja v noise formulacijo/izraz, ki ohranja duh industrijskosti skoz nadgradnjo in vnazajšnjo kulturno določitev.

Organizacija/Produkcija: Društvo za teorijo in prakso zvočnih umetnosti Infundibulum.

Več na http://znfi.org/

Foto: Boštjan Leskovšek