Nova londonska scena | New London underground Specimens, JC Leisure, Vida Vojić, Joe Summers

Published on May 8th, 2018

Petek, 11. maja 2018 ob 20.30 v Cirkulaciji 2 Tobačna Ljubljana: 

First Terrace Records in Pale Master predstavljata: Specimens, JC Leisure, Vida Vojić, Joe Summers

“Mlada južnolondonska neodvisna eksperimentalna scena v podalpski vasici! Pridružena tudi nova severnoangleška liverpulska ter švedsko-berlinska…”

First Terrace Records je londonska neodvisna založba, usmerjena na eksperimentalno glasbo raznolikih zvrsti. Podobno deluje tudi liverpulska založba Pale Master. Založba je način oblikovanja kolektivne platforme. Evropsko turnejo vidijo kot možnost neposrednih sodelovanj s sorodnimi kolektivi in posamezniki.

Specimens – https://soundcloud.com/specimensmusic
Občutljivo razporejene zanke s kaset, multiple plasti sintetiziranih zvokov  in razbohoten kitarski zvočni zid. Alex Ives (aka Specimens) je producent  in glasbenik, ki so ga h kreaciji tovrstne glasbe lerta 2014 napotila dela ustvarjalcev kot so: William Basinski, Lawrence English, Leyland Kirby, Helm in drugih.

Vida Vojić – http://vidavojic.tumblr.com
Delujoča v Berlinu. Zvočna ekspresij/ glasovne manipulacije/ introvertirani ritmi/ nostalgični ambienti/ elektrificirani izbruhi. ”Nezavedno sem se znašla v zvoku, kjer lahko izrazim nevidno notranje. Vse prepleteno, močan občutek v želodcu, spremenjen v zvok, se razrašča v povsem nov svet. Iščem čistost – tisto kar je potlačeno pod intelekt. Fizična reakcija na soočenje s samim seboj, ki razgradi mejo med mano in mojim odsevom – zvokom. Največja izguba je pozabiti čutiti. Skušam se čimbolj približati občutkom, ne da bi karkoli razlagal – pustiti stvari odprte za neprestano raziskovanje. Morda tedaj misel postane nepomembna, poslušanje pa najprej stvar telesa in šele potem misli.”

JC Leisure – https://soundcloud.com/jczones
Na podlagi posnetkov zadnje angleške glasbeno-kulturne alternative (jungle, garaža in piratski radio) iz let 1994-2002, JC Leisure rekontekstualizira angleško postklubsko postkapitalistično prihodnost.

Joe Summers – https://soundcloud.com/first-terrace-records/joe-summers-good-news
Oblikovan feedback & ojačen zvok metala. Nejasne vibracije / iskanje resonanc/ občutka prostora.

Pale Master – https://palemaster.bandcamp.com/
Založba iz Liverpoola, ki jo vodi JC Leisure

First Terrace Records – https://firstterracerecords.bandcamp.com/
Založba iz Londona, ki jo vodita Joe Summers & Alex Ives

http://firstterracerecords.com | https://soundcloud.com/first-terrace-records | https://twitter.com/firstterrace | https://www.facebook.com/firstterracerecords