Okus Cirkulacije 2 – st. 3

Published on July 2nd, 2008

Podnaslov: Dimenzije prostora – 2D, ailment 3D in 5D…

V sredo 3. julija 2008 od 17. ure dalje vabljeni na zakusko ob pogovoru (o umetnosti) in hkratnem animiranju predstavnikov razlicnih arhitekturnih birojev, ki si bodo prav v tem casu ogledovali prostore v nekdanji tovarni Rog in se brez dvoma trudili odmisliti, da v prostorih ze delujejo zivi ljudje.

Okus cirkulacije je serija dogodkov namenjenih konzumiranju tezje prebavljivih umetniskih stvaritev ob kaksnem sproscujocemu mesno-vegetarijanskem digestivu. Tako bo tudi tokrat.

Sodelujoci:
– Majda Gregoric
– Bostjan Leskovsek
– Milan Kristl
– Borut Savski
– in drugi ad-hoc sodelujoci

Utrinki:
– videozvocno delo Narava potrpezljivosti (ali Puscava realnega)
– kiparski in slikarski artefakti
– generativni video primeri
– meditativna improvizacija
– poezija
– diskurzi

Od preteklih dogodkov si lahko na spletu ogledate filmski dokument o nedavnem projektu nocne plovbe po Ljubljanici, oplemeniten z otoznimi zvoki rogov Tomaza Kolarica. Plovba se je koncala z mesano zvocno improvizacijo v prostorih Cirkulacije 2 in obiskom policije.

http://www.cirkulacija2.org/?p=86

Od drugih bliznjih dogodkov pa opozarjamo na premierno sodelovanje pri petkovi vizualizaciji v koncertni dvorani v Rogu, kjer bomo prvic v Sloveniji uporabili filigranski reflektor, nastal lani v Turciji.

Cirkulacija 2 je prostor za produkcijo in prezentacijo sodobne umetnosti, ki vpeljuje neinstitucionalni samoprodukcijski nacin dela, ki se bistveno odmika od nacinov dela muzejev in galerij. Namen Cirkulacije 2 je pretocnost idej in na ta nacin kreiranje diskurza o sodobni umetnosti, ki je lahko le totalna umetnost.