CIRKULACIJA 2 na festivalu SAJETA pri Tolminu

Published on July 21st, 2009

Iniciativa Cirkulacija 2 tudi letos sodeluje na festivalu nove glasbe Sajeta (www.sajeta.org) na Sotočju pri Tolminu, ki bo potekal od torka, 28. julija do sobote, 1. avgusta. V skladu s svojo reputacijo bodo sodelavci Cirkualcije 2 pripravili tehnolosko medijsko platformo, s katero bo mozna neposredna video manipulacija festivalskih dogodkov, poleg tega pa bodo vseskozi prirejali razli?ne obcasne zvocne in vizualne intervencije ter bazicne tehnoloske delavnice, ki bodo vse dni festivala bogatile tudi sicer dovolj neposredno izkusnjo primarne narave in terciarne kulture.

Osnovni parametri delovanja posameznikov Cirkulacije 2 in skupine so razpeti med prisotne naravne elemente: zemlja, zrak, voda, obravnavani pa so s pomocjo pretvorb / interpretacij na individualne nacine. V tej tocki postanejo aktualni prej imenovani terciarni elementi: slika, podoba, svetloba, zvok, glas, beseda. Na tej tocki se torej vzpostavi kot smisel (ali kot posledicni moment smisla) – komunikacija. Tudi telekomunikacija.

Centralna točka cirkuliranja bo tehnološki laboratorij, ki ga za podobne namene uporablja projekt Atol.

Tokratni sodelavci Cirkulacije 2 bodo: Stefan Doepner, Majda Gregori?, Bostjan Leskovšek, Ksenija Čerče, Miha Tomšič, Bambi Strojnica in Borut Savski ter kot posebna gostja nastopa Cirkulacije 2 v petek, 31. julija – Bogdana Herman.

Bogdana Herman je priznana pevka izvirnih slovenskih ljudskih pesmi, ki deluje ze vse od sestdesetih let dalje. Manj znana je njena ljubezen do eksperimentalnih zvocnih situacij, kar bo tudi motiv njenega tokratnega nastopa. V preteklih dveh letih je ze sodelovala v sorodnem projektu Etnobanda, v katerem sta bila tudi dva tokratna sodelavca Cirkulacije 2. Dva albuma Etnobande sta na voljo pri zalozbi Trivia Records / Zapisi (www.3via.org/records).

Iniciativa Cirkulacija 2 ze nekaj let domuje v istoimenskem prostoru v nekdanji tovarni Rog v Ljubljani, kjer potekajo produkcije v umetnosti in za umetnost, ter obcasne javne predstavitve.

Cirkulacija 2 (www.3via.org/cirkulacija)

Sodelovanje Cirkulacije 2 je uvodni del letosnjega projekta Prototip 11, ki ga je podprlo Ministrstvo za kulturo RS v produkciji KUD Trivia, kulminiralo pa bo od 24. do 29. novembra s sodelovanjem na Konvenciji mrežnih skupnosti (Network Commmunity Convention) v avstrijskem Grazu.