Fruity-Box (Karl Heinz Jeron v Cirkulaciji 2)

Published on May 21st, 2013

Cirkulacija 2 napoveduje
Fruity-Box (Karl Heinz Jeron v Cirkulaciji 2)

Sreda, 22. maja 2013 od 20.30 dalje (zvezda večera Karl Heinz Jeron ob 22.30) – prostor Cirkulacija 2, Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana

Tudi tokrat izkoriščamo prisotnost zanimivega umetnika v Ljubljani, da ga prikažemo še v dodatni lu?i. Karl Heinz Jeron je berlinski umetnik in DIY elektronski glasbenik, ki te dni v Ljudmili izvaja delavnico Robot Haus Musik Orchestra. Poleg izobraževalnih pristopov z elektronskimi vezji je njegov repertoar širok in predvsem umetniški: od eksperimentalne glasbe do robotskih umetniških objektov in študij strojeve avtonomije in umetne inteligence ter akcije v socialnem polju.

Fruity-Box je njegova prenosna bio-platforma s tipali in pretvorniki bio-dinamik v zvok. Lahko se jo uporablja kot koncertni instrument (to bi bil njegov drugi koncert v karieri…) ali pa kot samostojno strukturo za avtonomno produkcijo zvočne dinamike. Karl Heinz bo na voljo za dodatne obrazložitve in debate.

Spletna stran:
http://jeron.org/

Pred tem bo uvajanje z zvoki Cirkulacije 2.

Prav tako ob tej priložnosti že napovedujemo obširnejši dogodek iz serije Platforma za totalno umetnost z integriranim mednarodnim mini-festivalom zvoka z naslovom Zvok organizma – Organizem zvoka, ki se ukvarja z mejnimi področji med umetnim in naravnim, vprašanji inteligence, socialnosti in življenja skozi metaforo zvoka. Pri vsem tem je zanimiva predvsem nejasnost pojmov na tem mejnem področju – življenje, inteligenca, naravno, umetno, zvok, glasba, estetika kot bazično zaznavanje ali tudi že kot kvalitativni presežek običajne pojavnosti – in celo: umetnost ali ne. Torej: organizem, organizacija, kompozicija, vzorci, struktura, nestruktura, kaos, nered – zapognjeno na začetek.

Proces bo potekal z otvoritvijo v sredo, 29. maja in bo trajal do 12. junija v projektnem prostoru Aksioma, ki je producent mini-festivala. Vsi udeleženci bodo člani omenjene Platforme in dodajali k mikro-socio-dinamiki, ki bo morda celo prispevala nekatere jasnejše pojme.

Osnovni podatki o mini-festivalu in udeležencih:

http://www.cirkulacija2.org/?page_id=1667
http://www.aksioma.org/cirkulacija/index.html