Velenje v Ljubljani: Kutwyv

Published on May 13th, 2018

V torek, 15 .maja 2018 ob 20.30, vabimo v Cirkulacijo 2 | Tobačna Ljubljana na gostujoči velehrupni dogodek: 

  K U T W Y V 

Prednastopajoči:        Kikiriki      SNØGG 

KUTWYV

Kutwyv (Lorna Buckley) je ena najuspešnejših nizozemskih noise artistov, čeprav prihaja originalno iz Irske, katere glavna značilnost je, da preseneča s svojimi nastopi – tako v glasbenem smislu, kot v odrski prezenci. Kot članica mendarodne zasedbe FCKN BSTRDS se je predstavila že po celotni Evropi, med drugim pa je tudi ena glavnih organizatorjev festivala sodobnih umetnosti SOTU v Amsterdamu.

https://www.facebook.com/Kutwyv-1165187226843489
https://www.youtube.com/watch?v=-5FRqS-pNwI&list=PLCzqg2mdBxwQxPi9iuLxAdJQQRCjbGfGj

KIKIRIKI

Kikiriki aka. Nina Farič je že dvajset let dejavna v raznih glasbenih kolektivih. Od leta 2009 nastopa kot solo noise izvajalka, eksperimentira z v živo sproduciranim zvokom iz predvsem analognih sintetizatorjev ali naredi-sam elektronskih vezij. Kot Kikiriki je izdala devet izdaj, od tega par kolaboracij.

http://kikiriki.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/watch?v=bDtMAd2knVw&list=PLXmHZw—r1q_PrYCn0Rr52Atgsoni_0p

SNØGG (noise edition)

Snøgg je experimentalni black metal duet iz Velenja nastal leta 2013, znan po zelo raznovrstnih nastopih, ki segajo od tradicionalnega black metala, preko post metala do akustičnih in noise performensov. V večini primerov na odru nista sama, ampak sta obdana z več ali manj gosti. V skoraj petlenem obstoju je Snøgg izdal demo in tri ep-je (self-titled, Qivitoq, Abeloth), poleg Slovenskih nastopov pa imajo za seboj že 4 turneje po vzhodnji in južni Evropi ter tudi nekaj posameznih koncerov v Nemčiji in na Nizozemskem.

https://www.facebook.com/Snoggband/
https://snogg.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/watch?v=EEkkcFBktvA&list=PL9C_JShHaDOxLCWmGyk2_FCHX49bUWni3