Program 2020

Published on June 19th, 2020

Cirkulacija 2 bo v letu 2020 skušala maksimalno izkoristiti novi prostor v samem centru Ljubljane in še naprej približno na tedenski ravni izvajati bodisi lastne produkcije ali koprodukcije. Predvidevamo podobno število zelo raznolikih dogodkov kot v preteklih štirih letih. To pomeni okoli 30 javnih dogodkov, od tega okoli polovica v produkciji razširjene Cirkulacije 2, preostalo pa kot gostujoče produkcije. Velika večina sodi v polje intermedijske umetnosti, skoraj vse presegajo klasične razmejitve umetniških disciplin in so zastavljene raziskovalno. Večina je dovolj družbeno angažiranih, da jim je zlahka najti mesto pod simbolnim dežnikom “Stroja za izboljšanje sveta”.

Okostje dela v 2020 bodo kristalizacija naših dognanj – predvsem kar se tiče sodelovalnih pristopov. Enotedenske rezidence, oziroma čas za pripravo situacije projekta – osredotočenje na determinante vsakega posameznega projekta: priprava prostora, izbira najboljšega načina javnega dogodka / formata. Po potrebi dodatne implementacije, ki projekt časovno oblikujejo v celovečerni, celodnevni ali večdnevni dogodek. Kot doslej se bomo ogibali enostavnim predvidljivim formatom, razen kadar jih zaradi estetske potrebe sprevračamo. Zdi se, da počasi vstopamo v bolj izrazit način javnih dogodkov, ki vsebujejo močnejšo komponento rituala. Ne rituala kot ideološke tvorbe, ampak estetiko rituala. Ta je precej povezan s teatrskimi elementi. Nekaj takšnih primerov je bilo že v 2019, tako da smo nujnost kreacije “ritualov” že omenjali v pogovorih. Zanimivo, da jih v predvidenih projektih kar nekaj omenja ta princip.

Estetsko program Cirkulacije torej ostaja tudi nadalje umetniško raziskujoč, v svojih abstraktnih transdisciplinarnostih in antiformatstvu – in celo antiesteticizmu – je na nek način gotovo elitističen, po drugi strani pa prav zaradi zanikanja obstoječih formatov verjetno tudi lažje dostopen “neformatiranemu” gledalcu(/ki).

Projekti

***************************

začetek julija 23020: otvoritev 10.7.2020

Francisco Tomsich – ELEGIJA / avdiovizualna prostorska instalacija – v avtorskem sodelovanju s Cirkulacijo 2 (Stefan Doepner in Borut Savski). Lokacija: Cirkulacija 2, podhod Ajdovščina

-> Vernissage/ opening: Friday 10.7.2020 -> 20:00 hours
-> Open doors day: 17.7.2020 -> 13:00 to 22:00 hours
-> and at random hours between 11th and 20st July 2020
-> Finissage/ in-situ performance/concert: 21.7.2020 -> 20:00 hours

Elegija is a mournful song performed by an ensemble of sculptures, video artworks and sound installation made specifically for Cirkulacija 2’s premises.

Francisco Tomsich is an artist and author born in Uruguay in 1981. He has produced exhibitions, publications, works for the stage, research models and pedagogical devices since 2003, operating with different media, languages and tongues.

http://anticlimacus.wordpress.com

Izhodišče tega sodelovalnega projekta glavnega avtorja Francisca Tomsicha  s Cirkulacijo 2 je serija avtorjevih umetniških videov Silent works – kratki, nemi, meditativni, pripovedni in večplastni video-posnetki, prirejeni kot projekcije krožnega formata in temelječi na avtorjevih razširjenih dnevnikih zabeležk. Peterico video del Silent works družijo elegični občutki na dramatični “skoraj” vsakdan.

***************************

Konec julija 2020:
Tatiana Kocmur in Liza Šimenc – MARY JANE / tretja ponovitev performansa Mary Jane, ki je bil prvič predstavljen na Festivalu Grda Račka, CSU, Celje, 2019.

Mary Jane eksplicitno naslavlja tematike v zvezi z družbeno percepcijo ženskega telesa. Performans prikazuje odnos do telesa in preizprašuje, kakšne pomene pripisuje družba zunanjemu videzu in kako vpliva na zaznavo in konstrukcijo lastne podobe. Je odgovor na standardizirane, vnaprej oblikovane in inflacijske ideale lepote, ki jih določa oglaševalska industrija. Perfomans bo živa skulptura, ki se bo postopoma razkrajala. Nasičeni kostumi poudarjajo telo – obdano z vsemi družbenimi normativi o idealnem izgledu – objektivizacija telesa kodificiranega kot vir užitka na način voajerizma, fetišizma, idealizacije in identifikacije. Performans prek nasičenosti teh vizualnih elementov užitka vzpodbuja gledalca k samorefleksiji.

Video: https://vimeo.com/358285752

Tatiana Kocmur (1992) je vizualna umetnica, ki živi in dela v Sloveniji. Leta 2015 je diplomirala na Akademiji za likovno
umetnost in oblikovanje v Ljubljani na področju slikarstva. Tenutno zaključuje magisterski študij iz slikarsta na isti instituciji. Od leta 2017 sodeluje s plesno skupino Meduza. Dve leti je organizirala razstave v  Galeriji Zelenica in od leta 2018 z umetnikom Francisco Tomsichem cikel performativne umetnosti TRANSLACIJA/TRANLACIÓN. Trenutno ima tandem s plesalko Lizo Šimenc.
http://tonitati.blogspot.com

Liza Šimenc je plesalka, pedagoginja in koreografinja s statusom samozaposlene v kulturi delujoča na Slovenskem in v Berlinu. Plesno izobrazbo je pridobila na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana in jo leta 2010 nadaljevala s priključitvijo modernem baletnem ansamblu Kjara’s Dance Project. Dodatno se je izpopolnjevala na intenzivnih izobraževanjih sodobnega plesa doma in po svetu (Hong Kong, Bruselj, Amsterdam, New York, Budimpešta, Dunaj, Madrid, Milano, …).
https://bulimiproject.wixsite.com/lizasimenc

***************************

dokaj redni intervalni dogodki na 1.5 mesečni ravni v produkciji Zavoda .abeceda [Ape.Parlour] -> Inštitut za raziskave umetnosti, kritične misli in filozofije

6. avgust 2020

Studio 8.1

Koncertni cikel [Studio 8.1] je ustvarjalni teritorij, fizični in mentalni prostor za glasbenike, ki ga vodijo in oblikujejo glasbeniki sami. Platforma vzpostavlja kontinuirano prakso inovativnih zvočnih kodov ter snovanje novih ustvarjalnih celic. Deluje kot generacijski most in zbirno mesto skupnosti. T.i. ustvarjalka v rezidenci in kuratorica v letu 2020 je Brina Kren.

Ekipa Mladih raziskovalcev je v 2020 s strani Cirkulacije 2 dobila možnost samostojnega celoletnega razvijanja dogodkov Studio 8.x, ki so ga pred letom in pol začeli v Hostelu Soteska. Struktura rednega vzdrževanja aktivnosti je osnova za kreiranje sprva generacijske kreativne identitete, v prihodnje pa morda bolj samosvoje in prek meja glasbe raziskujoče scene.

https://www.abeceda.io/Studio-8-1/
https://www.abeceda.io/Mladi-Raziskovalci/

***************************

17. avgust  2020:

Sašo Puckovski – SCATTER_RADAR / avdio-vizualna koncertna instalacija, ki se v realnem času osredotočena na največji radarski opazovalni sistem na svetu – radio observatorij Jicamarca. Produkcija KUD Mreža.

Koncertna instalacija re-interpretira redke industrijske posnetke iz leta 1963, ki predstavljajo potopisno zaporedje očarljivih arhitekturnih lastnosti observatorija. Avtor eksperimentira na relaciji med opazovalčevim prostorskim, senzoričnim in zvočnim doživljanjem ter izziva meje slušnega in vizualnega dojemanja, hkrati pa gledalcem pušča dolgotrajne občutke dezorientiranosti in distopije.

Pod umetniškim psevdonimom Noitu se predstavlja Sašo Puckovski (1986) meddisciplinarni umetnik, ki prihaja iz Skopja, Makedonija. Posebej ga zanima prekrivanje fizičnega in virtualnega z zamegljevanjem mej med zvočno, vizualno in interaktivno umetnostjo. Njegovi trenutni projekti se vrtijo okoli specifičnih okoljskih posegov, ki gradijo potopne izkušnje z združevanjem zvoka in posnetkov. Prav tako pa tudi nenehno raziskuje razična zvočna polja: akustično poslušanje, prostorske prilagoditve zvoka v živo in sodobno zvočno kolažiranje.

Z uvajanjem številnih interakcijskih elementov v njegovih inštalacijskih delih gledalce nenehno vabijo, da prevzamejo aktivno vlogo v peformansu, s čimer postanejo dopolnjujoči člen celotne izkušnje. Čeprav Puckovski pri svojem ustvarjanju uporablja računalnike, senzorje in druge tehnološke naprave, so le-ti občinstvu redko vidni.

https://noitu.space/

***************************

19. avgust 2020:

skupinska razstava ČAS BREZ DOTIKA / produkcija KUD Trivia;  lokacija Cirkulacija 2
KUD Trivia že četrto leto v Cirkulaciji 2 pripravlja enodnevno skupinsko razstavo/ dogodek – kot zaključni del program za brezposelne, ki si želijo usposabljati za delo v kulturi. To so zlasti starejši od 50 let, dolgotrajno brezposelni, osebe iz vzhodne regije ter ustvarjalci, ki se pripravljajo na status samozaposlenega kulturnika.

Usposabljanje za delo v kulturi temelji na povezovanju koristnih znanj, orodij, veščin in razvijanja ustvarjalnosti. Udeleženci na koncu predstavijo rezultate svojega ustvarjanja na javnem dogodku.

http://www.3via.org/trivia/?p=2457

***************************

27. avgust 2020:

Agnes Momirski, Tatiana Kocmur, Liza Šimenc, Marko Batista – TERPSICHORE RITUAL / pripovedni, plesni in zvočni performens;  lokacija Cirkulacija 2
Terpsichore ritual združuje nastopajoče umetnike z njihovimi izraznimi vizijami, ki se nanašajo na kolektivno, mit in spol. Navdihnjeni z ritmičnimi rituali in tradicijami prednikov ter boginje plesa Terpsichore kot simbolom ekstatičnega plesa in bivanja, umetniki razmišljajo o iskanju predaje, preobrazbe in transcendenco jaza. Aktivno razkrivajo post-human, queer in duhovna utelešenja v tehno-svetu. Ritual raziskuje obrede prehoda, stanje liminalnosti, večna stanja prehodnosti in želi vplivati na raztapljanje normativnih modusov zavesti znotraj naše tehnološke resničnosti. Performans je uprizorjen kot iniciacijski obred v post-humano prihodnost.

Agnes Momirski is an interdisciplinary artist, writer and performer, based in Rotterdam and Ljubljana. Her work and research explores the human wellbeing condition within the global technological context, by means of multimedia visual, music and sound collaborations across disciplines. Currently, Agnes focuses on creating ritual music performances and deep meditative readings, reviving the archaic and archetypal sensibilities within digital realities and introducing a healing neo-ritualistic mindset into our cultural climate.  WWW.AGNESMOMIRSKI.COM

Tatiana Kocmur, Liza Šimenc – glej prej / look up

Marko Batista je eksperimentator zvoka in intermedijski umetnik, ki živi in dela v Sloveniji. Diplomiral je iz slikarstva na ljubljanski ALUO, nato pa zaključil še magistrski študij na Central Saint Martins v Londonu. V svojem opusu se osredotoča na performativne intermedijske prakse in prostorske umestitve, katerih skupni imenovalec se v prvi vrsti razkriva v analitičnem preučevanju ter razvijanju abstraktnih zvočnih in video struktur, običajno vzpostavljenih v razmerju do različnih elektrokemičnih oziroma improviziranih, tako rekoč naredi-si-sam elektronskih procesov.

Vimeo links – previous ritual performances by Agnes Momirski, in a wide varety of settings – gallery spaces, meditation spaces, music festival settings:
///// Libra Full Moon ritual at Motel Mozaique 2019
https://vimeo.com/342371542
///// Trans-cosmic ritual, Extrapool, May 2019
https://vimeo.com/341228757
///// Digital dawn, Luminous voices
https://vimeo.com/267300165

***************************

6. ali 7. september 2020:

Alessandro Di Giampietro – Ikona konzuma / proces izgradnje ikone po vzori bizantinskih slikovnih zgodb

Sodeluje Borut Savski, predstavitev obogati italijanski kitarist Gino Lucente.

***************************

konec septembra ali začetek oktobra 2020:

Kasper T Toeplitz – BURNING HOUSE / večkanalna fizična zvočna kompozicija  v avtorskem sodelovanju s Cirkulacijo 2. Produkcija Cirkulacija 2.

Kompozicija je široko ime za kakršno koli zgradbo/ sistem. V tem primeru zelo renomirani avtor, ki prihaja iz Pariza/ Francija  predlaga kompozicijo iz velikega števila zvočnikov. Naslov je nastal po naši sugestiji o “Stroju za izboljšanje sveta”. Elektronska skladba z velikim številom različnih zvočnikov, tako da se za sprehajajočega obiskovalca zvok spreminja glede na njegovo pozicijo. Skladba brez ”centra” – “raztresena” po mnogih “sobah”.

Skladbo bo hkrati odigralo več ljudi – na elektronskih napravah. Eden od avtorjevih instrumentov je seveda tudi računalnik.
Kasper T Toeplitz je skladatelj, električni basist in glasbenik, ki razvija svoje delo v nikogaršnjem prostoru med akademsko kompozicijo (orkestri, ansambli, opera) in elektronsko “novo glasbo” ter “noise” glasbo. Je prejemnik številnih nagrad in priznanj ter prejemnik naročil francoske vlade. Sodobna radijska dela, sodelovanja z elektronskimi studii kot so Ircam, GRM , GMEM, CRFMW, EMS, GRAME…

https://www.sleazeart.com/

***************************

začetek oktobra ali konec septembra 2020:

Dva predloga dunajskega zvočnega umetnika Noida in zvočne partnerice Christine, ki bosta po 12.9.2020 rezidenta v Azilu / Metelkova. Morda se bo vmes rodil tretji. Produkcija KUD Mreža.

Sympathy – for 12 resonant snare drums / 12 chromatisch gestimmte Snare Drums, die in sympathischer Resonanz auf Geräusche von außen,wie auch auf Gesprochenes oder Gesungenes der BesucherInnen reagieren.

“Gefüge – structure” is an amorphous structure of metal mesh that manifests a momentary social constellation, but also follows its own, pulsating logic. It is a series of kinetic objects, where sensor data, based on human presence or communication movements, is transferred to the control of motors. The Mesh thus becomes the analogy of a net that arises in a social space between people.

***************************

20. do 24. oktober 2020:

Mladi Raziskovalci III.

Cirkulacija 2 bo tudi v letu 2020 gostila Mlade Raziskovalce, kar je cvetober mladih slovenskih glasbenikov, ki prihajajo iz Akademije za glasbo in iz konzervatorija (srednje glasbene šole).

V letu 2019 so pod selektorjem Gašperjem Livkom in diktatom Dreja Hočevarja pripravili pet dni trajajoč seminar iz serije Mladi Raziskovalci, ki je imel dve javni ponovitvi in je bil na visoki ravni. Tokrat bo selektor Tobija Hudnik.

***************************

datum še ni potrjen – želja pa je…

Freya Edmondes – WORLD WIDE WARD / teatrsko-vizualno-zvočni performens Avtorica: Freya Edmondes v avtorskem sodelovanju s Cirkulacijo 2
Mlada angleška avtorica je odkritje prejšnje sezone Cirkulacije 2. Sicer je po študiju vizualna umetnica, vendar se neprestano raje odmika v eksplozivne zvočno-teatrske ekskurze. Je mojstrica nezavednega govora, “pitijevske” pripovedi/ razodevanja – kričanja. World Wide Ward (->”Svetovni splet kot kaznilnica”) je avtoričin komentar na trenutno stanje “stroja za izboljšanje sveta”, kot je bil definiran pred stoletji.
Osvobojeni razsvetljenski individuum – izgubljen v mehanizmu svetovnega spleta / globalnega informacijskega stroja. Omenja Michela Foucaulta, kar kaže na njeno zavedanje metafore kaznilnice: panoptikona. Vsi smo opazovani, nihče od nas pa ne vidi (celote). Še več: tudi eden drugega ne vidimo.

***************************

pozna jesen

EKSPERIMENTALNI ŠTUDIJ ORGELJSKE PIŠČALI
Sodelujoči avtorji: Phillip Sollmann, Jörg Hiller in Stefan Doepner
Predvidoma štiridnevna raziskava s predpripravami z nekaj digitalno vodenih orgeljskih piščali

***************************

predvidoma novembra, decembra 2020 -> v januar 2021 (končna produkcija v podhodu Ajdovščina)

Cirkulacija 2: “Stroja za izboljšanje sveta”
Dve večdnevni/ enotedenski koprodukciji na zunanjih lokacijah (galerija Alkatraz Ljubljana in galerija Kibla Maribor)
Štirje sodelujoči umetniki: Borut Savski, Stefan Doepner, Joe Summers, Alessandro Di Giampietro, Niklaus Woernle
z možnostjo performativnih akcij: Ryuzo Fukuhara, …

Dve srednje zahtevni konceptualno sorodni “cirkulacijski” koprodukciji na dveh lokacijah izven matičnega prostora v Sloveniji: predvidoma septembra v Galeriji Alkatraz, kjer je glavni producent in gostitelj KUD Mreža, ter jeseni v Galeriji Kibla v Mariboru, kjer je gostitelj in glavni producent KID Kibla. Ti dve produkciji v največji meri vključita in razgrneta koncept “Stroja za izboljšanje sveta”. Iz prve uvodne postavitve se “stroj” razvije v drugo. Glede na lokaciji, eno označujemo kot “ekstrovertno”- odprto navzven (Alkatraz), drugo pa kot “introvertno” / odprto navznoter (Kibla).

Trdno okostje projekta sta izkušena graditelja sistemov Stefan Doepner in Borut Savski, po dva sta variabilna: Joe
Summers (Anglija), Alessandro Di Giampietro (Italija), Ryuzo Fukuhara (Koreja/ Japonska/ Slovenija) in verjetno Nikolaus Woernle (Nemčija).

***************************

Poleg tega je Cirkulacija 2 podpisala pisma o sodelovanju s posameznimi umetniki in/ ali nevladnimi organizacijami pri izvedbi njihovih projektov. Vsi od teh projektov so popolnoma v skladu s programskimi smernicami Cirkulacije 2, kar se tiče  medgeneracijskega mešanja, pomlajevanja sodelujočih in publike, intermedijskih in transdisciplinarnih pristopov – in predvsem: ogibajoč se infantilizaciji umetnosti.

Borut Kržišnik – predstavitev / poslušalnica njegovega novega albuma.

Boštjan Perovšek – predstavitev / poslušalnica njegovega novega albuma.

Jana Jevtović in Engin Can – Teleskopiranje / produkcija Nomad Dance Academy Slovenija / Gregor Kamnikar
Ponovitve Teleskopiranja bomo gostili v prostorih Cirkulacije 2 predvidoma septembra in oktobra 2020 – skupaj 4 ponovitve.

Neven Korda – Spomini na sedanjost / Cirkulacija 2 bo soorganizator intermedijskega projekta katerega prva javna predstavitev bo izvedena novembra 2020 v prostoru Cirkulacije 2 /podhod Ajdovščina.

V načrtu so še nadaljna sodelovanja s umetniki in umetnicami, s katerimi smo v preteklem letu zelo uspešno sodelovali. To so IvAnKe (Iva Tratnik, Andreja Džakušić in Keiko Miyazaki) – intermedijski performens, vizualna in zvočna umetnost.

***************************

it continues…


Events so-far:

2020 : Francisco Tomsich -> ELEGIJA | ELEGY + Program 2020 + Cirkulacija 2: Novice iz podzemljaNews from the Crypt + Cirkulacija2GO – kot Feniks!like Phoenix! + Cirkulacija 2 uspešno izseljena! Exodos completed! + [izseljevanje] Cirkulacija 2 na prelomu + 2019 [napovedujemo] Javno-zasebno partnerstvo! + Angstblüten II / Timor Flores II + Nikolaus Woernle et al. – MODULAR MONSTER + Elvin Brandhi: Welcome in the harvest and usher in “the dark half of the year”!Pozdrav žetvi in nastopu mračnejšega dela leta! + Dre A. Hočevar et al – Verso Doxa / celotedenski intenziv + Terraformer predstavlja: Ž, Neo Cymex in Kikiriki + Robert B. Lisek & Cirkulacija 2: UI za umetnike – AI for artists + Boštjan Čadež: Gospod Procesor, razumete življenje?Mr Processor, do you understand life? + B-stran: Lab Irint + Dominik Mahnič – 1/200 + IvAnKe – Outsukisama | performens/ predstava + Rdeča Raketa & Patrick K.-H v Cirkulaciji 2 + Doepner & Summers: Drevesna harfa (ali: Samo drevo nas je), prvi delTree harp (or: Just the Tree of Us), first part + Vida Vojić – Dreams of New NarrativesSen novih zgodb + RAZPROSTOR – razstava in večmedijski dogodek + Skrivni svet NoldusoveSecret Universe of Noldus + RHIZOMAS /Ryuzo Fukuhara, Tracy Lisk, Stefan Doepner/ + Urška Preis & Kaja Janjić – Razgaljeno + tridnevna kitarska šagra: Gino Lucente – Sagra + Sukitoa O Namau & Joe Summers live + Joe Summers | The Last Of England – live score + Tristo tisoč duš na ljubljanskem graduCongregation at the castle: Three hundred thousand souls + RADART #10: X/L Experiment: Radio Tovarna + Cirkulacija 2: Kakofonija kakovizija v OsmoziCirkulacija 2: Cacophonia Cacovisia at Osmoza + ALUO uho in ALUO+C2 praktikum + Program 2019 + 2018 Ne(do)konč(a)no… + “-O-” = Simon Svetlik, Ryuzo Fukuhara in Takatsuna Mukai v C2 + Sound Chambers Series vol. VIII meets C2 + “Bodi Jimi tudi ti!” – delavnica na Gradu Kromberk | Pixxelpoint 2018 + C2 na festivalu Umetnosti in robotike v Trstu | C2 at the Festival of Arte e Robotica in Trieste + Biti aparat | biti umetnik = Roboti risarji + Simpozij Umetnost umetne inteligence | The Art of Artificial Intelligence + Exodos: C2 v Helsinkih / Finska + Jesenski dnevi tečejo | As autumn days go by… + MED, CIMET, ROZINE IN ČAS balletkvintetHONEY, CINNAMON, RAISINS AND TIME balletquintet + Večmedijski skupinski dogodek: MED ZVERJO IN NEMOČJO + Anže Sever – Rob + friformA\V / 16.08.2018 / Lina Rica (HR) / Bálint Bolcsó (HU) / Samo Kutin (SI) + Neven Korda – Daj mi mir! + Petek trinajstega: Trije zvočni pari + Vida Vojić: poezija, zvok in glas + Špica Ljubljana: Alessandro Di Giampietro – Thinga Things | Stvari + Jana Jevtović & Engin Can: Teleskopiranje | Telescoping + oOo! 5. oOobletnica poOovezoOovanj v C² + Izračun Slepih PilotovBlind Pilots Calculation + A Pit of Koelse | Luknja Koelse: Sublimacija znoja + Velenje v Ljubljani: Kutwyv + Nova londonska scena | New London underground Specimens, JC Leisure, Vida Vojić, Joe Summers + John Duncan “The TELL” = svetovna premieraJohn Duncan “The TELL” = world premier + In vendar se vrti | Eppur Si Muove + Cirkulacija 2: Program 2018 + Disinformation + Savski v ConiDisinformation + Savski in Zone + Alte Lezbiše Kunst; zvočni performans + 2017 Kikiriki in ROR v C2 + Doepner in Savski na Robotics Anteprima v Trstu + Marko Batista – Uspavanka za CIRKULACIJO + Nez Pez // Pez Pushing + Maribor: Ambasada Cirkulacija 2 na MFRU + Stiropor = ekspandirani polistiren + Klaus Filip (Dunaj/ Avstrija) ::optosonics::Klaus Filip ::optosonics:: + HuXterlTronik = Dani Bedrač + ::vtol:: = Dmitri MorozovHuXterlTronik = Dani Bedrač + ::vtol:: = Dmitry Morozov + Peter Rauch: Ponavljanje – samostojna skupinska razstava + Knjiga oglja / DopisovanjeM + Monika Pocrnjić – SVAROG.3 + Ponovni vzpon Poljske kraljice! + Tatsuru Arai – Arkhitek-ton /+\ Tinitus – Ljubezen je hladnejša od smrti + M / DopisovanjeM + Tanja Vujinović – Univerzalni objekti (Eksplozije, BBFs2, Tihožitje)Universal Objects (Explosions, BBFs2, Still Life) + Mešani dvojni trojček | Mixed double triplet = Mike Hentz, Javier Areal Vélez, Strunarja + Derek Holzer – VECTOR SYNTHESIS | VEKTORSKA SINTEZA + OPERA ROBOTANIKKA GENESISI Karl Heinz Jeron + ZASAVJE NOISEFEST v C2/Tobačna/Ljubljana! + Adam Donovan & Katrin Hochschuh: Psychophysics Machines and Swarms + Ewa Justka at Robotanikka: Light = Sound || Zvok=Svetloba? + Robotanika: Genesis + Mini Maker Faire @ C2 Tobačna Ljubljana! + Z.B.Ø.R. (Boštjan Perovšek, Marko Košnik, Borut Savski) + Alessandro Di Giampietro – Whatever you think I am that is what i’m not + Seppo Gruendler in Josef Klammer – Mali pribor | Kleines Besteck + Cirkulacija 2: Program 2017 + Preko vode do svobode v Kinu Šiška + Luka Prinčič: Razpoke vmesnika IF4Q + 2016 Duplerica: Boštjan Čadež “ROJ” in DivinaMimesis “AUTOBIOGRAPHICAL ANIMAL” + Simfonija groze. Happy New Fear 2017! + RADART #7: RADAR NAD TOBAČNO + Zaprtje -> Dominik Mahnič – Kosi 2014-2016 + Robotanika na razstavi Robotica v TrstuRobotanica at Robotica exhibition in Trieste + slikarska razstava -> Dominik Mahnič | Kosi 2014-2016 + John Duncan v C² ! + Simptomi meta mesta #37: Želja + Anyma na obisku v Cirkulaciji 2 + MC2=Ǝ / gibalna razstava + Neverjetno! 10 let Cirkulacije 2 + Herman & Savski: Vračnica in bali; druga javna vaja + Nina Dragičević: Parallellax release + V nedeljo se dobimo: Na stalnem naslovu najinega početja + Robotanica = C2 does VelenjeRobotanika = C2 gre v Velenje + Herman & Savski: Vračnica in bali; prva javna vaja! + : Niku Senpuki & Emerge, pavleisdead, Emerge & Neven M. Agalma + Atlas of Tremors v C2 + Zasavje NoiseFest 2016 v C2-labu! + Klima: Nedekadentni koncert? + DekaDANCE + Mike Hentz: Živa umetnost kot raziskava kulture in življenjaLive Art as Research of Culture and Life + Napovedujemo: Klima, dekadenca, človek|strojAnnouncing: Clime, decadence, human|machine + Kdo je Mike HentzIntroducing Mike Hentz + Dogodek O5 v C² Event O5 in C² + V iskanju izgubljene enostavnostiIn search of the simplicity lost + Urkuma in ROR v C² + April/ maj v Cirkulaciji 2 – uvod v antidekadenco + Sejem Dostop do orodij | Access to Tools + Welcome to ATT/AND Rijeka – abandon normal devices fair!Dobrodošli na ATT/AND Rijeka – Semenj umetniških orodij! + 2015 happy new fear 2016 – zabava na žicahparty on wires + Oscar Martin: Ekstremni Atraktorji v C2Extreme Atractors at C2 + Jesenski odmevi Hrup smo mi: Dušan Zidar + Jesenski odmevi Hrup smo mi: Arturas Bumšteinas + Predstavitev C2 tehnologij na #MTFCentral + šmarnica in cvičk v C2: N’toko in Igor Vuk + Cirkulacija 2: Showcase 0.3 = prigodna razstava preteklih in prihodnjih del in opravil + Hrup smo mi::Kulturni vmesnikiNoise is Us::Cultural Interfaces + Strictly Analog 3# in Svetlobna Gverila v Tobačni & C² + RADART #6 :: RADAR RIZOM :: 4 LETA PLATFORME RADAR + Ars ac²ustic²a -> ART’S BIRTHDAY PARTY, 16. januar 2015 + 2014 Happy New Fear! + Hrup smo mi: Prostor časa | Space Time + Microbot (Stelarc in Doepner) v Cirkulaciji² + C² – otvoritev novega prostora Cirkulacije 2C² – the opening of the new Cirkulacija 2 space + Smernice razvoja: Prostor časa + 2013 VELIKA POŽRTIJA – sobota 21. december ob 20.00 + Arduino praktikum = novodobni tehno intenziv + Dva ugrabljenca z MFRU: John Smith in Oscar Martin + C2 / Platforma za totalno umetnost: Tri socialne skulpture + Izjava Cirkulacije 2 – skupine začasnih uporabnikov Roga + Globoki temni gozdDark forest disko + Zvok organizma – Organizem zvoka + Fruity-Box (Karl Heinz Jeron v Cirkulaciji 2) + Taste of Vtol/ Okus Vtola + Redno letno srečanje ljubiteljev cirkulacije + 2012 Cirkulacija 2: pričetek predstavitev in delavnic Uvod v arduino v RogLabu + Multipla cirkulacija – socius urbis / otvoritev RogLaba + Interšmano = Cirkulacija 2 praznuje… + Sajeta 2012, tehnološke delavnice -> Združene sile C2_TO + Tri muhe na en mah: Cirkulacija 2, Konrad Gęca in Ana Raquel PereiraThree mice: Cirkulacija 2, Konrad Gęca and Ana Raquel Pereira + Cirkulacija 2 v Zagrebu – galerija Močvara, 9. -13. junij 2012Cirkulacija 2 in Zagreb – Močvara gallery, 9. -13. June 2012 + Total Noise Session #3 – Marcus Beuter = umetnost zvoka + v Cirkulaciji 2: Uvod v arduino + Kunst und Brot – Salon des Refusés 2012/1 + 2011 Drevo spoznanja in Hrupni robot v C2 + Platforma za totalno umetnost na MFRU 2011Total art platform at MFRU 2011 + testna verzija: Urbi et Orbi intervencija – v vašem mestu, ko pade noč…trial version: Urbi et Orbi intervention – in your city, when the night comes… + Paralelni svetovi na Metelkovi + Cirkulacija 2 na Sajeti 2011 + Cirkulacija 2 na Svetlobni gverili + 42 let RŠ – platforma RADAR + Redundantne tehnologije – zbiralna akcija + Cirkulacija 2: Space is the Place + Indija v Cirkulaciji >< Cirkulacija v Indiji + 2010 Zvoki Cirkulacije 2 na Novem trgu v Ljubljani + Razširjena Cirkulacija 2 na PixxelpointuExpanded Cirkulacija2 at PixxelPoint + C2_Kiblix_Mfru_Haip : Total Noise Session v Cirkulaciji 2 + Jesenski sadeži Cirkulacije 2 + Social Noise Session + C2 na Paralelnih svetovih na Metelkovi + Cirkulacija 2 na festivalu Sajeta 2010Cirkulacija 2 at Sajeta 2010 + New media drivers feat. Cirkulacija 2 + Expanded Cirkulacija at Alkatraz + Expanded Cirkulacija at Alkatraz – scheduler + Cirkulacija na Vstop prost v Celju + Cirkulacija 2 prejme Zlato ptico + Predstavitev Cirkulacije 2 v Novi Gorici + Cirkulacija 2: Pomladanski zvitki in Mehki zvoki naveličanosti + Cirkulacija 2 gosti vegetarijanko, aktivistko, umetnico, glasbenico in galeristko Reni Hofmueller + 2009 Cirkulacija 2 na Netart Community Convention v Grazu + javno snemanje: Analogična kompozicija + Reality show – “voice-noise karaoke” + Moška umetnost / Male art + CIRKULACIJA 2 na festivalu SAJETA pri Tolminu + Prostor zvoka = telo zvoka + Cirkulacija 2 in Antikonzum + Netart – krompir v žerjavici + 2008 Cirkulacija 2: Vladavina Konzuma + Majda Gregorič v Muzeju premoderne umetnosti + Transpozicije prostorov na Paralelnih svetovih + Odprta Cirkulacija 2 + Cirkulacija na koruzi / Dario Seraval v Brlogu + Napoved: Cirkulacija pod pritiskom + Elektro / Elektra + Zvočenja v Cirkulaciji 2 + Novi okusi Cirkulacije 2 + Video: Kerber nezavednega + Kerber nezavednega in druge zgodbe + Okus Cirkulacije 2 – st. 3 + Video: Event C + Čisto običajen večer v Cirkulaciji 2 + Totalna razprodajna razstava umetnosti + Event C: Taljenje umetnosti v dogodek + Hobotnica s polento + Brlog + 2007 Rotirajoči dogodek v Cirkulaciji 2 + BRLOG + Predstavitev Trivia Records / Zapisi v Cirkulaciji 2 + Razbita lepota, Broken beauty + Reanimacija Cirkulacije + CIRKULACIJA 2 v tovarni Rog nadaljuje + Boj se kreativnosti oblastnikov! + INTERDISCIPLINARNA POSTAJA