V nedeljo se dobimo: Na stalnem naslovu najinega početja

Published on September 1st, 2016

M_ nastalnemnaslovu500
Fotografija: AniRadar

Na stalnem naslovu najinega početja
Score No. 21-23: Skriti tigri, vzhajajoča reka
Performativno-zvočna inštalacija

Nedelja, 4. 9. 2016, med 18.00 in 21.00
Cirkulacija2, Tobačna ulica 2, Ljubljana

Idejna zasnova projekta: Radharani Pernarčič
Avtorji in izvajalci: Radharani Pernarčič, Srečko Jorš, Neven M. Agalma
Koprodukcija: Cirkulacija2

Nasveti in priporočila za uporabo performativno-zvočne instalacije: instalacijo lahko obiščete KADARKOLI med 18.00 in 21.00 in lahko ostanete POLJUBNO dolgo. Vabljeni, da ste okoli instalacije malo več časa, saj se v trajanju skrivajo tigri in reka, kot pravi naslov.

Je dovolj kemija za alkimijo? Ali alkimija sploh potrebuje kemijo? Ali potrebujemo še kaj več od kemije za alkimijo? Če je odgovor pritrdilen, kam ga pritrdimo? Če je odklonilen, v katero smer se odklonimo in v katero priklonimo?

Ko je prostor enkrat odklenjen, je vse tu. Zato vabljeni, da sem nam priključite pri motrenju ob vzhajajočem testu!

Radharani in Srečko že vrsto let preigravata različne score, da raziščeta odgovore na vprašanja, kako iz vsakdanjega vznike nevsakdanje (hoja, sedenje, hranjenje, ležanje, zalivanje rož, popravljanje avtomobilov…) in ne ne zadnje, kako nevsakdanje poganja vsakdan. Tokrat se jima priključuje zvočni umetnik Neven M. Agalma, z improvizacijo na svojih elektronskih zvočilih ter prepletom ambient/noise elementov, v ravno tako ne/vsakdanje momente in gmote slušno-‘vidnih’ ne/podob.

Performerji, kad in ogromen kup testa. Nič ni vnaprej pripravljeno.

Performerji se na licu mesta potopijo v šum. V kad. V material, ki ima neko svoje življenje.

Na videz običajni prizori dveh otrok, ki se skupaj kopata. Ali pa dveh ljubimcev, ki proslavljata. Nemara dveh neznancev, ki na avtobusu sedita drug nasproti drugega, vozeč se v isto smer. Predstavnost prizora se spreminja s prezenco nohta na ušesu. S svojim gibanjem mesijo življenje. Bolj kot se svet gosti, bolj se v odvisnosti od nenavadnega vzgona spreminja njihov kolektivni zagon. Koliko akcije je še najmanj potrebno, da se v gledalcu prebudi njegova lastna domišljija? Koliko decipikslov kemije potrebujemo za skupno alkimijo?

Za več informacij srecko.jors@gmail.com, http://pocetje.tumblr.com

M_testo1