Petek trinajstega: Trije zvočni pari

Published on July 10th, 2018

Petek, 13. julij 2018 ob 20.30:  Trije zvočni pari (Bogdana Herman & Borut Savski, Iva Tratnik & Boštjan Leskovšek Ror,  Elisa Ulian & Havan Hees) v veliki dvorani Cirkulacije 2.

Trije polurni kosi omenjenih dvojic sestavijo glasbeno-zvočni večer, pri katerem je skupni vzorec, da so glasovi ženski in da so zvokovi moški.

“I DON’T KNOW” | “Vem ne” (ZUEllis: glas, H.A. van Hees: elektronika)
Emocija, ki prihaja iz zvokov – scratch elektro šumi, človeški glasovi, kriki, smeh, vzdihi – kroženje, ki se ponavlja – potone v tišino – iz katere se rodijo vibracije, ki kreirajo nov prostor.

Elisa Ulian in Havan Hees sta se prvič srečala in skupaj zaigrala na zvočno-eksperimentalnem festivalu Multiversal MultiSlow v klubu Gromka na Metelkovi v Ljubljani leta 2017. Od tedaj sodelujeta z nastopi po Italiji in severni Evropi.  Aprila 2018 sta nastopila na festivalu SOTU v OCCII/ Amsterdam:
https://www.youtube.com/watch?v=ON-NEx9U-ow

Bogdana Herman & Borut Savski – “Lalala”
Ključni besedi sta duša” in “telo”.
Lalala je najbolj degradirana oblika prispodobe za petje.

V poletno igrivi zvočno-iščoči stranpoti bosta sodelavca preizkušala različne metaforike sozvočja (duše in telesa, dveh duš in dveh teles,…). Nenazadnje takiste organe poslušalcev…

Herman in Savski sodelujeta že desetletje – verjetno letos celo praznujeta. V tem času so bila tri obdobja sodelovanj. Stranpot je predvidoma le vmesna postaja.

Tinitus (Iva Tratnik & Boštjan Leskovšek Ror)
Ključna beseda je “looper”.

Tinitus sta prvič nastopila natanko pred enim letom v Cirkulaciji 2. Iva Tratnik je pred tem prispevala zelo zanimiv vokal v Nedekadentnem koncertu (Mike Hentz in ostali Cirkulantje) ter v Happy New Fear 2017.

Boštjan Leskovšek je zvočni umetnik in ustanovni član Cirkulacije 2. Rad ima male zvočne živali – tudi “looper” je taka živalica.