Rotirajoči dogodek v Cirkulaciji 2

Published on December 28th, 2007

rotiranje3.jpgDogodek za mehaniko, find glas in racunalnik

Stefan Doepner in Bogdana Herman
Petek, 28. december 2007, ob 16.00 uri
Tovarna Rog, prostor Cirkulacija 2, Trubarjeva 72, Ljubljana

Vabimo vas, sickness da se nam v petek, 28. decembra ob 16.00 uri pridruzite v prostorih Cirkulacije 2, v Tovarni Rog, na prednovoletnem delovnem dogodku, v katerem bodo rotirali zvocniki in instrumenti Stefana Doepnerja in glas Bogdane Herman.

Raziskovanje in poustvarjanje pevke Bogdane Herman je usmerjeno predvsem v dediscino slovenske in svetovne ljudske pesmi. V svojih interpretacijah tradicionalne, ljudske glasbe vedno znova preseneca s sodobnimi in eksperimentalnimi pristopi. V tokratni javni vaji bo improvizirala z efekti in karakteristikami zvokov, ki jih omogocajo rotirajoci zvocniki in instrumenti, na katere bo “igral” Stefan Doepner. Pri izdelavi rotirajocih instrumentov je Stefan Doepner izhajal iz instrumentov, ki so poznani predvsem v afriski in avstralski kulturi kot komunikacijsko sredstvo in totemi (bullroarer in churinga). Ti instrumenti so narejeni iz kamna ali lesa in oblikovani v obliki krila, ki je pritrjen na vrv. Z vrtenjem vrvi se ustvarja specificen zvok. Za potrebe projekta je Stefan Doepner oblikoval vec lesenih rotirajocih instrumentov, ki so povezani z racunalnisko vodenimi motorji. Zvok rotirajocih instrumentov in racunalnisko procesiran glas Bogdane Herman bosta predvajana preko prototipne naprave – rotirajocih zvocnikov (Rotobosofon), ki predvaja
zvok v razlicnih prostorskih in casovnih dimenzijah in na ta nacin omogoca kompleksno zvocno situacijo.

Prostor bo ogrevan, a kljub temu toplejsa obuvala ne skodijo!
Vstop je prost. Vljudno vabljeni!

Projekt je financiran s strani MOL-Oddelek za kulturo; nastal je v sodelovanju KUD Obrat, f18 Institut, Galerija Kapelica in Cirkulacija 2.

www.f18institut.org