Anyma na obisku v Cirkulaciji 2

Published on October 4th, 2016

m-010
Cirkulacija 2 vabi v četrtek 6. oktobra 2016  ob 20.00 na skupen video-zvočni večer Anyma (Michael Egger) in posadke C2, ki smo ga družno poimenovali Alptraum, oziroma Podalpski sen, v katerem se lepote, narava in zelena barva zoperstavijo bolj sivo-grozečim rečem. Torej hommage skupku: gore, narava, zelena prestolnice Evrope, odmevi + povratne zanke, citre (hommage á Miha Dovžan), itd…

Dogodek, ki bo seveda v C² @  Tobačna Ljubljana, je zanimiv predvsem za VJje in druge, ki se ukvarjajo s predelavo slike v živo. Ker gre za samostojen razvoj in oblikovanje instrumentov in kontrolnih vmesnikov, je zanimiv tudi za vse tehnološko razpoložene.

m-014Michael bo najprej predstavil svoje izjemno zanimive domisleke/ naprave, ki služijo za video manipulacijo v živo: najnovejši komandni pult/ instrument video citre (naslednik video basa). Pred leti je zgradil je tudi analogni video sintetizator imenovan Synkie. Michael je tudi zelo aktiven na področju umetniške rabe mikrokontrolerjev, še posebej na platformi arduino.

V nadaljevanju večera bo v praksi pokazal delovanje video-instrumenta, pri tem se mu bodo v družnem umetniškem podvigu priključili posamezniki iz Cirkulacije 2. Performens/ umetniški večer AlpTraum | Podalpski sen.

Michael Egger, ki je ta teden na obisku v Cirkulaciji 2,  je video umetnik, razvijalec naprav, programer, glasbenik in pedagog. Razvija glasbene instrumente, ki proizvajajo video namesto zvoka. V realnem času vpliva na potek podob in jim tako podeli glasbeno izraznost. Redno deli svoja znanja o senzorjih, programiranja mikrokrmilnikov ter elektronike na delavnicah in kot gostujoči predavatelj na univerzah. Je ustanovni član [ a n y m a ] in član švicarskega mehatronskega umetniškega društva. Anyma domuje v mestecu Fribourg v Švici v lepem in velikem prostoru, ukvarjajo pa se s tehnološkimi in medijskimi umetnostmi ter izobraževanjem in delavnicami za male in velike.

Več o Anyma: http://www.anyma.ch

Na sliki: analogni video synth Synkie in mobilni TV studio StreeTV

m-006m-001

dopis:
Dragi Borut,
Alptraum po nemško pomeni mora, nočna mora. Konotacija je izrecno negativna, tumorna, turobna.
Podalpski sen pa prinaša pozitivno konotacijo, planšarsko veselje in poskočnost.

Odg.: OK, potem bo učinek moral biti sivo-zelene barve…