Cirkulacija 2: Program 2018

Published on March 24th, 2018

Z novim veseljem napovedujemo otvoritev najnovejše sezone 2018/ letnik XI v Cirkulaciji 2!

Četrtek, 12. april 2018 ob 20.30: In vendar se vrti | Eppur Si Muove; Stefan Doepner, Borut Savski, Boštjan Leskovšek in Alessandro Di Giampietro z novimi domislicami…

(foto: Stefan Doepner – spinningSpeakerMicrophoneFeedbackSystem)

Trmoglava izjava ”eppur si mouve”| ”in vendar se vrti” seveda pripada Galileu Galileiu, ki je kot moder mož priznal premoč tedanje dogme in tako ohranil lastno kožo, izjava pa je prišla v zgodovino znanosti kot simbolna zmaga nove (znanstvene) dobe. Ki je tudi napisala zgodovino, kot jo danes vemo.

**********************
Dva prispevka k bližnji preteklosti:

Nekatere najbolj reprezentativne zvočne zabeležke Cirkulacije 2 v lanskem letu lahko preverimo na Trivia Records.
http://www.3via.org/records

V preteklih nekaj tednih smo pripravili posebne vrste spletni radio C² Sound Cloud, ki jemlje zvočne datoteke iz bogate zakladnice Cirkulacije 2.
http://www.cirkulacija2.org/cumulus.php

Video arhivi na  youtube
https://www.youtube.com/results?search_query=cirkulacija2

 

V nadaljevanju napovedujemo naslednje pomembnejše sklope sezone, o katerih boste obveščani sproti:

**********************

24. – 28. april 2018, celovečerni dogodek 26. aprila 2018: John Duncan – Tell + Cirkulacija 2 – Kroženje kratkovalovnega spektra = svetovna premiera skladb

Ameriški umetnik John Duncan bo na ponovno povabilo Cirkulacije 2 v času štirih dni bivanja v Ljubljani premierno izvedel koncert/ predstavo s prostorskim zvokom, ki ga omogoča sistem vrtečih se zvočnikov izdelan v Cirkulaciji 2. Zvočni viri bodo kratkovalovne radijske emisije. Medij kratkovalovnega radia je eden od Duncanovih zvočni instrumentov že desetletja. Vsak zvok oddajan na Zemlji se pod vplivom atmosferskih, sončnih in drugih dinamik predrugači v nekaj nepredvidljivega in neponovljivega. Prav tako tudi vsak od teh vplivov samostojno proizvaja specifične radijske signale. Duncan bo na polagi teh zvokov pripravil večkanalno kompozicijo zvokov, ki jih bo v živo razporejal po prostoru. Člani Cirkulacije 2 bodo nato sugerirali neposrednejšo izkušnjo lovljenja radijskih signalov v realnem času. Gre za sodelovalno produkcijo pri kateri sodelujejo trije tuji gostje in dva ali trije domači.

John Duncan po rodu Američan, deloval pa je v Los Angelesu, Tokyu, Amsterdamu, trenutno pa v Bologni v Italiji. Njegova področja so performens/ akcionizem, instalacije, sodobna glasba, video in eksperimentalni film. Njegovi dogodki so raziskovanja temeljnih eksistencialnih pojavnosti – kontroverzni in pogosto skoraj brutalno neposredni. Izredno pomembno je njegovo delo na področju zvoka (glasbe). Sodeloval je s Franciscom Lópezom, zeitkratzerjem, Elliottom Sharpom, itd. Leta 2008 je začel poučevati umetnost zvoka na bolonjski Akademiji lepih umetnosti. Neprestano ostaja aktiven na svojih umetniških področjih, razširil je delovanje tudi na glasbo za sodobni ples.
http://www.johnduncan.org/
https://en.wikipedia.org/wiki/John_Duncan_(artist)

Sodelujoči gosta pri projektu: Yelena De Luca Mitrjushkina je fotografinja, direktorica umetnostne galerije Narkissos Contemporary Art Gallery v Bologni / Italija, Ivan Pjevcevic (Bologna/ Italija) je video umetnik mlajše generacije. ki redno sodeluje pri projektih Johna Duncana. Sodelujoči na strani Cirkulacije 2: Stefan Doepner, Borut Savski in Boštjan Leskovšek.

**********************

Petek, 11. maj 2018 ob 20.30: First Terrace Records presents: Specimens, JC Leisure, Vida Vojić, Joe Summers
First Terrace Records je londonska neodvisna založba, usmerjena na eksperimentalno glasbo raznolikih zvrsti. Evropsko turnejo vidijo kot možnost neposrednih sodelovanj s sorodnimi kolektivi in posamezniki.
First Terrace Records is an indie label based in London/ UK focused on experimental musics of various kinds. We are on tour around Europe in May with our friends Pale Master and Vida Vojić. We are seeing this tour as a collaborative platform, on which to work with other like minded people and collectives.
Specimens – https://soundcloud.com/specimensmusic
Delicately arranged cassette loops, synth layers and swelling, wall-of-sound guitar.
 
Sound expressionist, vessel of unconscious secrets. Vocal manipulation/introverted beats/nostalgic ambiences/electrified outbursts
Taking an archive of jungle, garage and pirate radio mixtapes from 1994-2002, JC Leisure recontextualises the collection for our post-club world/post capitalist future through live manipulation, processing and layering.
Sculpted feedback & amplified metal. Uncertain vibrations/searching resonance/sense of place.
Label based in Liverpool, run by JC Leisure
 
Label based in London, run by Joe Summers & Alex Ives (Specimens)
http://firstterracerecords.com | https://soundcloud.com/first-terrace-records | https://twitter.com/firstterrace | https://www.facebook.com/firstterracerecords

**********************
Torek, 15. maj 2018:  Kutwyv
Kutwyv (Lorna Buckley) je nedvomno ena najuspešnejših nizozemskih noise artistov, čeprav prihaja originalno iz Irske, katere glavna značilnost je, da preseneča s svojimi nastopi – tako v glasbenem smislu, kot v odrski prezenci. Kot članica mendarodne zasedbe FCKN BSTRDS se je predstavila že po celotni Evropi, med drugim pa je tudi ena glavnih organizatorjev festivala sodobnih umetnostu SOTU v Amsterdamu.
13. maja 2018 nastopa na festivalu Sound Arson v Velenju (https://www.facebook.com/SoundArson/).
Prednastopajoči nekdo od sledečih: Kikiriki, King Korg, NeoCymex, Azbuka.
**********************

21. – 30.  maj 2018:  Na rezidenci bo hekerska postmedijska in postdisciplinarna skupina Koelse iz Helsinkov/ Finska
Med dogovarjanji o sodelovanju s finskimi kolegi – umetniško-tehnološkim kolektivom Koelse, ki je že vrsto let organizirajo in tudi umetniško sodelujejo pri festivalu Pixelache – smo se strinjali s konceptom skupinske razstave, instalacije, sodelovanj in večih živih performensov, kot je to v navadi pri Cirkulaciji 2. Sodelovanje smo oblikovali kot dvosmerno enakovredno gostovanje na relaciji Ljubljana – Helsinki.

Pri ljubljanskem delu bo poudarek na predstavitvi dela in del finskih umetnikov. Predvidevamo navezave sodelovanj, ki so bodo lahko začela znotraj ljubljanskega dela in se v vmesnem času razvila in udejanjila na gostovanju Cirkulacije 2 na festivalu Pixelache na Finskem v začetku oktobra 2018. Pixelache je eden od najbolj znanih novomedijskih festivalov v Evropi.

Koelse je imenovano kot društvo za eksperimentalno elektroniko. Po skromni samodefiniciji je skupina navdušencev nad eksperimentiranjem. Zbirajo različne stare aparate in jih preurejajo vvzvočne naprave. S temi napravami odigrajo koncert, zgradijo instalacije in učijo druge, kako delati podobne stvari. S projekti, ki so lahko v obliki performensov, instalacij, koncertov ali delavnic je skupina Koelse od leta 2002 gostovala vsepovsod po Evropi – v galerijah in muzejih – pa tudi po smetiščih in skvotih. Finski gostje so zelo naklonjeni odprtokodnim principom, ki jih sugerirajo in aplicirajo tudi na druga polja medčloveških dejavnosti – še posebej: delo. Njihov pristop je vedno tudi družbeno osveščen. Torej: družbeno „hekerstvo“ v enaki meri kot pri „hekanju“ elektronike. Vsi so sposobni raznih načinov javnega nastopanja. Njihovi umetniški izrazi segajo od okroglih miz, performensov, delavnic, aktivističnih pristopov: organiziranja kolektivov in dejavnosti, instalacij in koncertov. Okvir bo tehnoreligiozen.

Gostujoči: Antti Ahonen, Sara Milazzo, Otto Urpelainen, Tuomas Häkkinen in/ali Tomi Flink.
http://anttia.net/koelse/
https://www.pixelache.ac/
https://www.facebook.com/koelse/

Sodelujoči na strani Cirkulacije 2: Stefan Doepner, Borut Savski, Monika Pocrnjić, Alessandro Di Giampietro in morda Boštjan Leskovšek.

**********************

26. maj 2018:  MiniMakerFaire Ljubljana 2018; tokrat poteka na ploščadi pred skupščino in v Cankarjevem domu
Cirkulacija 2 bo ponovno t.i. soorganizator, kar pomeni da bo samostojno in bistveno vsebinsko prispevala k celodnevnem dogajanju na sejmu.  Pri tem nam bodo pomagali finski kolegi Koelse!

**********************

5. junij 2018: gostujoče multimedijsko srečanje/raziskavo z naslovom Izračun Slepih Pilotov avtorjev Simon Svetlik (Slo) in Erik Schou (Uru)

Četudi so v trdi temi nepredirne noči, piloti najdejo uteho v zvezdnih konstelacijah, braillovih znamenjih, ki govorijo, da človeštvo ni popolnoma izgubljeno.

Izračun slepih pilotov je improvizirano multimedijsko srečanje, kombinacija dveh transmedijskih umetnikov iščočih novih, še neznanih “točk prihoda” v njunih eksperimentih. Uporaba minimalnih tehničnih postavitev se izogiba postmodernemu baroku tehnološkega fetišizma. Omejene tehnološke zmožnosti določajo jasno “polje odhoda” s katerega se začenjajo raziskovanja.

**********************

Sobota, 9. junij 2018: koOonC2rt – oOo in C2 z gosti / 10- ali 15-letnica komunalnih koOoncertov

oOo je trojica, ki je morda bend – ali pa tudi ne – in v zadnjih letih (desetletnica?) širi prostor rokenrola na improvizacijsko in družbeno sodelovalno.
https://www.facebook.com/oOofreeo/

Celoten prostor C2 pretvorjen v združen oder in poslušalnico. oOo smo na sredini prostora, ostali glasbeniki pa razporejeni po prostoru. Vsi skupaj improviziramo po načelih poslušanja in ustvarjanja prostora za skupni zvok. Med izvajanjem je vsak glasbenik svoj vir zvoka in se vklaplja v celoto in izklaplja iz nje po svoji presoji brez omejitev. Poslušalci po prostoru lahko gibljejo prosto. S tem neposredno vplivajo na svoj mix in slišno zvočno sliko. Namen nastopa je ustvariti celoto in posamezne zvočne prostore, ki se zapirajo in odpirajo v skupni zvok.

Uverturni spisek  sodelujočih: trojica oOo, člani C2, Iztok Osojnik (poezija), Dejan Koban (poezija), Nina Dragičevič (abelton), Nina Farič Kikiriki (nojz), itd.

**********************

18. in 19. junij 2018 ter 4. in 5. julij 2018: Teleskopiranje – projekt plesalcev Jane Jevtović in Engin Cana
Gregor Kamnikar/ Engin Can: Trenutno še raziskujeva, v kakšno dogodivščino bi se podala v zvezi z zvokom. Sem pa pomislil na sodelovanje z vami oziroma s tistim, ki bi ga to morebiti zanimalo. Da bi sploh vedeli, če vam je zanimivo za sodelovanje, bi rabili to Teleskopiranje tudi doživeti.
Ples, koreografija, urjenje: Jana Jevtović, Engin Can
Oblikovanje zvoka in svetlobe: Zoran Grabarac
Sodelavec: Rok Vevar
V dogodku se uporablja glasba Suzanne Ciani / Buchla Concerts 1975 / Finders Keepers Records / Velika Britanija, 2016
V dogodku se uporablja besedilo Marie-Louise Angerer “Too Much Time: On the Productive Difference of the Interval” (iz publikacije “Time and (In)Completion – Images and Performances Of Time in Late Capitalism, urednika Tomislav Medak and Goran Sergej Pristaš, založil BADco, Zagreb, 2014)

**********************

21. – 30. junij 2018: Alessandro Di Giampietro – Thinga Things (del projekta Whatever you think I am -> that is what I am not); produkcija v javnem prostoru – Špica v Ljubljani
Na Špici bo avtor začasno ustvaril prostor spoznavanja in druženje, ki bo neke vrste dnevna soba – izhodišče kreacije prostora medosebnega druženja. Vendar bo šlo za neobičajno dnevno sobo. Vsak predmet bo umetniška stvaritev. Aktivni del tovrstne umetnosti postanejo tudi obiskovalci. Dnevna soba bo odprta od jutranjih ur do poznega popoldneva, po popoldanski pavzi pa se bo odprla ob večernih urah, ko se bo program razširil na male koncerte, performanse, branja, itd..

Večerni program:
Četrtek, 21. junij 2018 od 20.30 do 22.00: Otvoritev razstave (za chilly glasbeno podlago skrbi Boštjan Leskovšek)
Petek, 22. junij 2018 od 21.00 do 22.00: Koncert BALANS
Sobota, 23. junij 2018 od 21.00 do 22.00: Koncert Gino Lucente (“Stop emotions”; psihedelična glasba)
Torek, 26. junij 2018 od 21.00 do 22.00: Boštjan Leskovšek (ambientalni zvoki narave in elektronike)

Vsak dan od 21. do 26. junija ob sončnem zahodu: Čigong gibalna predstava Radharani Pernarčič

Sodobna umetnost še nikoli ni bila tako oddaljena od večine ljudi in se zdi namenjena samo peščici izbrancev, pravi umetnik. Di Giampietra zanima umetnost, ki jo lahko uporabijo vsi – umetnost kot koncept skupnega. Približanje umetnosti sleherniku poteka prek ideje razširitve intime domačega dnevnega prostora na sdkupni dnevni prostor. Projekt je tako namenjen prebivalcem Ljubljane in turistom – kot prav posebna estetska točka v samem centru mesta.

Alessandro Di Giampietro se pri svojem umetniškem delovanju ukvarja s fotografijo, video inštalacijami in performansi, pri čemer ruši konvencionalne pripovedne oblike ter zidove med realnostjo in fikcijo. V kontekstu
eklektičnega, šaljivega in navidezno minljivega izražanja ustvarja bizarne in skrivnostne situacije, v katerih realnost postane negotovost, negotovost pa se zlije z realnostjo. Njegovo delo, pa naj gre za fotografije ali video inštalacije, je v svojem bistvu vizualna kakofonija podob in živih barv, ki so igrive, a obenem predrzne in moteče. Vsa svoja dela realizira z amatersko opremo, vsakdanjimi napravami, kot npr. pametnimi telefoni. Celotno delo je neke vrste osvobodilni ritual, v katerem so družbene norme in zunanje podobe potisnjene ob rob, izpod mask pa privrejo skrivni vzgibi. Pošasti, ki živijo v Alessandrovih stvaritvah, se nenehno kopičijo in rastejo v organizem, ki se širi iz realnosti v fotografijo, video ali na internet.

Drugi gostujoči umetniki: Marta Pierobon (Milano/Brescia), Paolo Gonzato (Milano), Antonio Barletta (Milano), Christian Holstad (New York), Giovanni De Francesco (Milano), Sabine Delafon (Paris, Milano), Laura Santamaria(Como, London), Mauro Vignando (Milano), itd.

**********************

Torek, 3. julija 2018 ob 21.00 v Cirkulaciji 2 | Tobačna Ljubljana: Vida Vojić – solo performens

“Ali ste sploh opazili, da me ves čas ni bilo?”

Pred tem, v ponedeljek, 2. julija 2018, točno opoldne: zvočna intervencija na Radiu Študent.

Vida Vojić, rojena na Švedskem, delujoča v Berlinu, je izjemno suverena glasbenica in pesnica, ki smo jo lahko prvič poslušali v okviru nastopa štirih predstavnikov dveh angleških mikrozaložb First Terrace in Pale Master pred dvema mesecema v Cirkulaciji 2. S svojim poetskim glasovnim in zvočno-ambientalnim nastopom je prispevala velik delež k odlični skupni predstavi tedaj sodelujočih. Tokrat nastopa v samostojnem recitalu, ki se ga vsi lokalci Cirkulanti zelo veselimo.

**********************

Petek, 13. julij 2018:  Trije zvočni pari (Bogdana Herman & Borut Savski, Boštjan Leskovšek Ror & Iva Tratnik,  ZUElli & H.A. van Hees)

Trije polurni kosi omenjenih dvojic sestavijo glasbeno-zvočni večer, pri katerem je skupni vzorec, da so glasovi ženski in da so zvokovi moški.

“I DON’T KNOW ” (ZUEllis: voice, H.A. van Hees: electronics)
Emotions coming out of the sounds – scratch electro noises, human voices, screams, laughs, sighs – endless cycles coming and going by the silence following the vibrations to create the new space.

In September 2017 , Elisa Ulian and Havan Hees met and played together at club Gromka , Metelkova in Ljubljana during the noise – experimental festival Multiversal MultiSlow and they started to collaborate together playing in different situations in Italy and North Europe.  In april they performed at SOTU festival in OCCII , Amsterdam:
https://www.youtube.com/watch?v=ON-NEx9U-ow

**********************

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. avgusta 2018 ob 20. uri: Neven KordaDaj mi mir!
Zvočna instalacija s sliko.

Priprave v Cirkulaciji 2, 23. julij do 01. avgust, čez dan in zgodaj zvečer.
Zaključni performans Daj mi mir! 1. avgusta ob 20. uri.

Najdene podobe, generirane podobe in podobe zajete v živo. Analiza teh podob ustvarja zvok instalacije. Na to osnovno video situacijo, ki je samopoganjajoča, lahko pa reagira na spremembe v svojem okolju, se na kraju samem aplicira več vrst manipulacij video toka (zvok in slika) z različnimi zvočnimi in slikovnimi parametri v realnem času.

Neven Korda gradi izvirno, na področju intermedije prepoznavno, in od prevladujoče atmosfere drugačno ustvarjalno govorico. Videz sodobnih tehnoloških procesov reflektivno in raziskovalno umešča v polje umetnosti.
Zadnja leta sodeluje predvsem z glasbenimi skupinami Nevemnevem in Ontervjabbit.

Produkcija Neven Korda
Koprodukcija Cirkulacija 2 in zavod Uho:Oko.
Hvala +MSUM, SCCA-Ljubljana, Brane Ždralo, Stefan Doepner, Slavko Glamočanin.
S podporo MOLa.

**********************

16. avgust 2018: friformAV -> Ballint Bocs, Samo Kutin in Lina Rica; avdio vizualni koncert

Drugi dogodek frišne koncertne serije FriFormA\V, ki ostri oči in ušesa s povezovanjem umetniškega videa in sodobnih zvočnih okolij, bodisi s poljem zvočne umetnosti in zvočnih instalacij bodisi s komponirano, elektroakustično in improvizirano glasbo.

Tokrat bo serija prvič gostovala prostorih Cirkulacije 2, kjer bo intermedijska umetnica Lina Rica ustvarjala video v živo, madžarski elektrofonik Bálint Bolcsó in Samo Kutin, izkušena improvizatorja, pa bosta preizkušala zvočno-hrupni potencial svojih inštrumentov.

Produkcija FriFormA\V: KUD Mreža
Koprodukcija: Cirkulacija2

**********************

23. do 31. avgust  2018: Anže Sever – ROB /Infrazvočno / gostujoča produkcija Atol
Anže Sever se bo s tehnološko-umetniškimi eksperimenti usmeril predvsem v telesno stran zaznave zvoka kot nevidne sile v prostoru okoli nas in v naših telesih z infrazvokom – tujo izkušnjo vsakdanje prisotnosti zvoka in ga izpostaviti soočenju s fizikalnim na neobičajen način.

Predpriprava projekta deset dni prej v produkcijskem delu prostora Cirkulacija 2.

**********************

Četrtek, 6. september 2018 od 14.00 – 20.00 ure: Enodnevna razstava in večmedijski dogodek MED ZVERJO IN NEMOČJO
Avtorice in avtorji: Simon Černelč, Tonja Jelen, Jadranka Kos, Bojana Kos Grabar – Iris, Gregor Lozar, Nebojša Mijatović, Nevenka Miklič Perne. Mentorsko vodstvo: Marija Mojca Pungerčar.
Predstavljajo se ustvarjalke in ustvarjalci različnih področij in generacij, ki sodelujejo v projektu uposabljanja za delo v kulturi Kulturno umetniškega društva Trivia. Za skupno izhodišče so si izbrali temo žival(i). Ustvarjalci osvetljujejo živali z različnih zornih kotov. Njihovi pristopi vključujejo strip, likovna dela, umetniško-dokumentarni film, pesmi za otroke, esej, kratko zgodbo. Zastavljajo si vprašanja, kot so: kdaj lahko pride do moči ali nemoči, kdo ali kaj je žival, kje je tukaj človek?
Spored:
14.00-20.00: razstava odprta za javnost,
19.00: večerni program:
– Marija Mojca Pungerčar: pozdravni nagovor,
– Nebojša Mijatović: Rad sem morski pes, glasbena točka,
– Tonja Jelen: Zajčji cofki – javno branje,
– Nebojša Mijatović: Mrož in mesto rož, glasbena točka,
– Gregor Lozar: javno branje,
– Nebojša Mijatovič: In na koncu gozdni škrat, glasbena točka,
– Tonja Jelen: Med živaljo in zverjo-človekom, predstavitev eseja,
– Bojana Kos Grabar – Iris: Ujetost, projekcija filma, 8,8 min.

Pesmi Nebojše Mijatovića bosta predstavila Matej Mijatović ter Andraž Kržič.
Vstop je prost.
Povezava na več informacij in fotografije:
http://www.3via.org/trivia/?p=2045

**********************

MED, CIMET, ROZINE IN ČAS robotska fuga za živo umetnost / balletkvintet
s/z
Stefanom Doepnerjem, Marieke Sophie Werner, Borutom Savskim in Vladom R. Gotvanom

  • petek, 14. 9. 2018 ob 17:00, predpremiera (za kritike in medije)
  • sobota, 15. 9. 2018 ob 21:30, premiera (za kritike, medije in 14-ti Mednarodni Festival Lutke 2018 / razprodano)
  • torek, 25. 9. 2018 ob 18:00 in 20:00
  • sreda, 26. 9. 2018 ob 18:00 in 20:00
  • četrtek, 27. 9. 2018 ob 20:00 (zadnja ponovitev)

v Cirkulaciji 2, Tobačna Ljubljana

Čas pretekli in čas prihodnji dovoljujeta le malo zavesti. Zavedati se ne pomeni biti v času. Samo s časom čas se zmaguje.
Kaj je bolje: cimet ali čas?
Cimet je naravni konzervans, vir železa in kalcija. Ščepec ga lahko dodate jutranji kavi. Žlico medu in malce večji ščepec cimeta zmešajte v mlačni vodi in popijte. Tako boste okrepili svoj imunski sistem in zaščitili telo pred virusi in bakterijami, izboljšali kognitivne sposobnosti, okrepili boste spomin, izboljšali svojo koncentracijo in krvni obtok. Ne potrebujete več kot pol čajne žličke cimetovega prahu na dan, da odženete tveganje za razvoj raka in tumorja. Da se znebite maščobnih oblog okrog trebuha jejte pečena jabolka, ki ste jih potresli s cimetom. Nova Repnikova produkcija znabiti postane sijamski dvojček pred par leti nagrajenega Luftballetta.

scenarij in režija: Vlado Repnik Gotvan
roboti, bot_txt_zvok: Stefan Doepner
klarinet, vokal, ples: Marieke Sophie Werner
obzvok: Borut Savski
intima: Igor Štromajer
izjave: Thomas Stearns Eliot, Amber in ‘t Veld, Jean-Luc Nancy, Kara Loewentheil idr.

produkcija: GVRbabaLAN, Cirkulacija2, Lutkovno gledališče Ljubljana

**********************

 

13. -21. oktober 2018: Robotanika – Exodos; gostovanje Cirkulacije 2 na festivalu Pixelache Helsinki/ Finska
je neke vrste nadaljevanje lanskoletne produkcije Cirkulacije 2 (Robotanika – Genesis), ki se je izkazal kot izjemno odprt koncept in precejšnja novost v načinu prostorske postavitve. Tokrat skupaj s skupino Koelse v njihovem “postmejkerskem” kontekstu:

Greetings Cirkulacija 2,
Some news regarding the upcoming Post Maker Camp part 2 during October:
The dates are we already discussed, 2018-10-13 .. -21. The general plan is as follows, with details subject to change of course:Saturday 13th, Arrival day
From Sunday 14th to Thursday 18th, Working period in Future Lake
Friday 19th, Performance/presentation at “Pixelache mini festival” in Merikerho
Saturday 20th, Disassembly & free time, perhaps the mini festival continues with other performances
Sunday 21st, Departure day

Otto

Pri finskem delu mednarodne izmenjave bo poudarek na predstavitvi dela in del slovenskih umetnikov, ki so sodelovali pri prvem delu Robotanike leta 2017. Kljub temu predvidevamo dokaj spremenjeno situacijo. Koncept Robotanike kot „kibernetskega rajskega vrta“ smo ohranili, ker je naslov trendovsko privlačen in sugerira nadaljne ukvarjanje s tehnologijo kot religijo: tehno-religijo. Pri tem sta obe strani zanimivi: tako tehnofilija kot tehnofobija. Zadnji navdušeni klici o najnovejših korakih pri razvoju umetne inteligence so seveda vključeni: inteligenca, ki zajema podatke iz široko razvejanega svetovnega spleta in „internetu stvari“, ki so oči in udje tega stvora.

Koncept Robotanike temelji na pristopu, da so razmeroma avtonomni umetni organizmi, mehanizmi in procesi že dokaj samosvoja bitja, ki lahko kreirajo lastno dinamiko znotraj razstavišča. Izpostavljen je „njihov pogled“ – v nasprotju z antropocentričnostjo običajnega galerijskega pogleda. Tako je tudi človeško dojemanje estetike popolnoma drugačno: nadomesti jo dinamika stvari. Zelo zanimivo je bilo to prečiščenje čoveškega pogleda opazovati pri raznoliki publiki na razstavi maja in junija 2017 v Cirkulaciji 2.

Sodelujoči na strani Cirkulacije 2: Stefan Doepner, Borut Savski in Boštjan Leskovšek. Ministrstvo za kulturo RS za to mednarodno gostovanje ne prispeva ničesar.

**********************

Sreda. 7. november 2018 | Poligon Tobačna Ljubljana: Umetnost umetne inteligence; simpozij na meji med AI in matrico
je enodnevni dogodek, ki uvede razstavo robotov risarjev. Uvod ponudi večplasten pogled v intermedijsko sodobno umetnost, ki se tiče umetnih organizmov/ mehanizmov – in umetnega življenja. Tako zasnovan celovit pristop smo imenovali simpozij, ker s povabljenimi gosti presega običajno estetsko umetniško predstavitev. Povabljeni sodelujoči bodo projektu pristopili iz svojih specifičnih strani, predvidoma bodo med njimi tudi “naturalisti” – oziroma zagovorniki svetosti življenja. Kar nas bo približalo etičnim vprašanjem.

Diskurzivni del je tako namenjen tudi kritiki vseh mogočih apektov, ki jih prinaša pospešen razvoj umetne inteligence. Kljub temu bo temeljno polje diskurza ostalo v domeni umetnosti. Teoretsko in tehnično se bomo podučili o temeljnih principih umetne inteligence. Promocijski del je razvedrilni del, kjer se praktične izvedbe umetnih organizmov predstavi na nereflektiran (a emocionalno poln) način fascinacije z umetnimi stvori, kar morda zmorejo le še otroci.

Sodelujoči predavatelj: dr. Damjan Bojadžiev (Inštitut Jožef Stefan), dr. Simon Dobrišek (Fakulteta za elektrotehniko)
Domači umetniki/ rezidenti: Stefan Doepner, Borut Savski, Boštjan Čadež, mag. Dominik Mahnič
Gostujoči umetnik: Lars Vaupel (Hamburg)

Petek, 9. november 2018:  Slika(nje); painting robots | roboti risarji; razstava z dogodki
Roboti risarji so od vseh vej robotske umetnosti najbolj komunikativni in se tudi najbolj neposredno  spogledujejo z ustvarjalnostjo človeka. Vprašanje umetne inteligence verjetno ni zmaga računalnika v šahu, ampak kreacija tako domišljijske stvaritve, kot je umetniško delo.

Estetsko premikanje robotov ali njihove poteze so seveda lahko stvar algoritmov, ki logično razdelijo sicer pogosto vektorsko natančno reprezentacijo motiva in oponašajo visoko abstrahirane umetnikove poteze, ki so polne nelinearnosti – navdiha, vendar tudi priučene, trenirane – torej neke vrste rokohitrski programi. Poteza umetnika je globoko cenjena kot vrhunec sozvočja ideje in telesa.

Posamezniki, ki delujejo blizu in znotraj Cirkulacije 2, so se v preteklosti skoraj vsi po vrsti ukvarjali z neko obliko robotiziranega risanja. Pokazali so interes, da svoje robote risarje prikažejo na enem mestu – na razstavi.

Sodelujoči: Dominik Mahnič, Boštjan Čadež,  Stefan Doepner, Lars Vaupel in še kdo

**********************

November ali december 2018: Borut Savski – Twin Speaks; interaktivna zvočno-robotska instalacija/ performens
V celoletnem postopnem razvoju je sistem dveh premičnih robotskih elementov, ki morata ozavestiti en drugega: torej sta v dialogu – kar zahteva da imata pomensko polje, ki ni le njuno, ampak zadosti tudi opazovalcu. Letošnji poudarek v polju interaktivalij je očitno na AI – umetni inteligenci. Razvoj bo potekal kar nekaj časa, tako da bodo vmesne faze predstavljane tudi v kontekstih drugih dogodkov v Cirkulaciji 2.

**********************

The Sound of the Internet of Things / Musikprotokoll 2017

oktober ali november 2018: „The Sound of the Internet of Things“ | „Zvoki interneta stvari“;Josef Klammer (AT) / Seppo Gründler (AT) / Stefan Doepner (SI/DE)
Postprodukcija performensa izvedenega v sklopu Musikprotokoll Steirischer Herbst 2017, kjer je požela izjemen aplavz. Priprava je potekala v Cirkulaciji 2 v Ljubljani. Sodelovanje je rezultat dosedanjega večkratnega gostovanja Seppa Gruendlerja in Josefa Klammerja v Ljubljani.

V performensu Stefan Doepner, Josef Klammer in Seppo Gründler raziskujejo, kako zveni Internet stvari. Na odru so skupaj z zvočnimi roboti, mehanizmi, kupljenimi in predelanimi napravami. Klammer in Gründler sta vedno uspešno sledila spremembam časa. Od njunega projekta “Razionalnik”, s katerim sta raziskovala glasbene zmožnosti računalniških mrež že pred tridesetimi leti, in projektom “RGB”, s katerim sta dvajset let nazaj preverjala možnost (in nemožnost) sinhronizacije na festivalu Musikprotokoll.
http://www.steirischerherbst.at/english/Programme/musikprotokoll-2017/The-Sound-of-the-Internet-of-Things
https://de.wikipedia.org/wiki/Klammer_%26_Gr%C3%BCndler_Duo
http://klammer.mur.at/texte/klammer_gruendler_duo.html

____________________________

Program Cirkulacije 2 tudi v letu 2018 sofinancira Mestna občina Ljubljana

Simpozij Umetnost umetne inteligence in pridruženo razstavo sofinancira Javni sklad RS  za kulturne dejavnosti


Events so-far:

2024 napovedujemo: WILHELM GROENER: 33 SKIZZEN_Cirkulacije 2 + Radart #15: Raz(n)čaranje + avObrat: praznovanje mednarodnega dneva glaaazvoka + SUMISH IN ATSUKO PLEŠETA … + MILOST + Benefit za Boštjana Leskovška – pionirja umetnosti zvoka in poezije po pošti + [multimedijska postavitev] Urška Savič: Teritoriji vračanja + OTS(Organsko Tehnološki Skupek) avtorjev: Mirica Ačko, Liza Šimenc in Q700-UPM + ℕiaℕsa in FriFormaAV: Ka Baird (ZDA)+ OKA (SLO) + Tomaž Kolarič: DIALOŠKOST IN EMPATIČNOST / pregledna razstava + Glitch trigger#1 + Rastišče + [na praznik kulture] Niko Novak – Poslednji med velikimi croonerji | Last of the big crooners + [last minute] vrhunski avdio-vizualni duo MSℍℝ (ZDA) v ŽIVO z MASℍ MAℕIF OLD + [Diskurzor 004] Konzervacija+restavracija v okviru Cirkulacije 2 + 2023 Vesele praznike in pogumen vstop v leto 2024 + ART-MUS: Sejem umetnin in praznik umetniškega izraza! + Aphra Tesla, Stefan Doepner archAngel Incorporated / 8 duš + VIDEOPISMA / Henrike von Dewitz in Simon Svetlik + [sreda] Prepared Surroundings 2023: 15. mednarodni festival eksperimentalnega zvoka + [torek CoFestival] Kolektiv NDA Hrvaška: Predstava, ki nastaja + Translacija | Traslación: Rdeče niti #Cirkulacija 2 + dvojna Friforma: WERCKMEISTER kvartet + Mladi Raziskovalci – kvartet + Osnovni delci Cirkulacije 2 na festivalu IZIS Koper + [interview] “Cirkulacija 2: The space we share” + Agustina De Vera: Čustveno avdio-vizualni zemljevid :: sledi potovanja v Slovenijo + Tom Winkler :: Stròj1 strôja m (ȍ ó) + [Jazzz klub Mezzoforte] ZORAN ŠĆEKIĆ koncert mikrotonalne glasbe + Ne-festival: KRIK :: PRVI GLAS + Vida Vojić :: PATTERNS LEAD ME HERE + [synthi delavnica] Alwin Weber “NoiseToys – not just for boys!” + Neža Knez in Tin Dožić “PARALELNA PRETAKANJA” + THE ANGEL’S SHARE / Del gre za angelce + Domišljija se razmahne, ko je zunaj slabo vreme | Imagination emerges into weathering + RAM RAM mozaična predstava [zadnji ponovitvi] + Colin Black in Stefan Doepner: The Transmittal Hearing + FAUST : : OBNOVA = večmedijski performens + Excuses Izgovori + KRAČA :: Tatiana Kocmur in Marta Fakuch + [3x v tednu] RAM RAM mozaična predstava + [popopraznična] Pogojna aritmija (z ali brez) + RADART # 14: SONOR(N)OST | tudi v Cirkulaciji 2 + CLOCKWORK VOLTAGE – Patch from Scratch + Francisco Tomsich – Borut Savski = Poletne pesmi | Summer Songs + [8. marec] Anita Wach / 30 Stavkov (Končna rešitev in Boj z duhovi) + VELIKI BENEFIT za Cirkulacijo + Goran Tomčić – “Pompom Nets – Ljubljana” = participatorna umetnost + [fotozvočna instalacija] P L A T E AU R E S I D U E: Zaslonke v pokrajini + [sluhodvod] Tu živijo vsi / Everybody Lives Here – The Third Guy + Stijn Demeulenaere + 2022 [Studio 8.1] Get Together — Dogodek št. 4 – Tobija Hudnik + D•still by Miha Godec / intermedijska instalacija + [veseli december] art-MUS: sejem umetnin v C2 + [skejterji only] “Pet let na svet; hlače spet” = pet za pet v petek + Tjaž in Gizmo :: Glasbena miza + Visual(s) Edition + [Via Negativa vabi] GLASS ILLKA / na predvečer referendumskega dne + Studio 8.1 – Jan Kopač – Vignettes + Fukuhara Lisk Savski :: Dislociran duh + Radharani Pernarčič – PLESNI VODIČ PO KATALOGU UDOBJA + TZUSSS / Silvan Schmid, Tizia Zimmermann, Urška Savič + Maayan Liebman Sharon – INTIMACY / work in progress + Cirkulacija 2 & Stroj za izboljšanje sveta na PixxelPoint v Novi Gorici + FUCKUPTIMEMACHINE by Vida Vojić + [vabljeni] Studio 8.1 / Jan Kopač – Sin_thesis + BIG BANG vs STRING THEORY / big-bend Cirkulacija 2 + Guionnet | Murayama | Filip :: 3 x 2 = 3? + ŽIVI FOSIL / Tatiana Kocmur, Liza Šimenc + Javno dobro in nestanovitni mediji + Nina Stopar – Rojstvo slike | The Birth of a painting + ME SLIŠIŠ :: mozaični dogodek v Cirkulaciji² + ZAKLONIŠČNI TRIO (Estela Žutić, Keiko Myazaki, Gilles Duvivier) + First Terrace Tour 2022: Sofheso, Specimens, Skip Summers, JC Leisure + FriForma: PASCAL NIGGENKEMPER – La vallée de l’étrange / Dolina čudes + [last minute] Zebracadabra: Z/Apophasis – concertanz + Radio Študent TRESK #13: razstava vizualnih natečajev + Studio 8.1: Tobija Hudnik: Get Together, Dogodek št. 3 + Studio 8.1: Tobija Hudnik: Get Together, Dogodek št. 2 + Lapsus-quo / NOTA – Elvis Homan, Boštjan Simon, Liza Šimenc + Studio 8.1: Tobija Hudnik: Get Together, Dogodek št. 1 + Oblak / gibalno-zvočna video kompozicija + Untergrunt poletni jazz festival: Marko Petrušič Petko + Maja Weiss – BELI BOJEVNIK V ČRNI OBLEKI | director’s cut! + KA TO GLEDAŠ / končna razstava študentk in študentov 3. letnika VIST + Neža Zupanc – recital za flavto + Skupni imenovalec | Common Denominator / velika skupinska razstava + FriForma & Cirkulacija 2: Drašlerja in Røysum + Anita Wach: Levica Sredica Pravica & zvočne zgodbe + Draženje očesa // 53. rojstni dan Radia Študent! + Studio 8.1: Jan Kopač + Kasper T Toeplitz: Elemental II & Burning House + Uspavanka za Cirkulacijo št. 2 in druge zvočne zgodbe + KonstruktK3 smo državljani NSK + [neumorna] FriForma: VVU (Violeta García & Javier Areal Veléz) in Primož Sukič + Martina Jurak: Prehajanje : : Cirkulacija 2 + KUD Mreža / FriFormA\V: MRM trio & Lina Rica + Feminizem zavzema mesto! FriFormA\V in Rdeče zore + Prezenca in e-senca akademskega slikarja Dominika Mahniča + [Cirkulacija 2 & FriForma] Dve trobenti: Silvan Schmid & Timothée Quost / dva Seijira: Seijiro Murayama & Jernej Babnik Romaniuk + Emil Memon GRAFFITI finissage! + 2021 beepblip, Tisa Neža Herlec, Lina Rica: Relativna tišina ob zori + Marta Fakuch – Wellness @ C2 + Emil Memon – GRAFFITI + Studio 8.1: Kako živijo ljudje (bonus track) + KUD Obrat: Onkraj 10 let & Stefan Doepner: Humus + Joe Summers: Five New Songs + 1,5 + Diorama: vizualni dialog Tatiane K. in Giampaola P. + Studio 8.1 #4/21 Brina Kren: kako živijo ljudje. + Mladi Raziskovalci IV. – Lenart De Bock – Steps + Tjaž Juvan: NOISTER::C² – cirkus cirkulatio + Dialog 1,5 + Asinhronost / Tatiana Kocmur in Borut Savski + Tao G. Vrhovec Sambolec – Brati (kot) telesa + Studio 8.1 #3 + Šum #16 + zapovedujemo: John Duncan – Ž + FriFormA\V: LĪMEN + Festival Re_humanizacija! + Cirkulacija 2 – Stroj za izboljšanje sveta v Celju | World Improvement Machine in Celje | 2. letnik + Elvin Brandhi – FEAR THE FEARLESS | BOJ SE NJIH, KI NE POZNAJO STRAHU + Studio 8.1 — Kako živijo ljudje, 2/21 + Barbara Kapelj – Lastne sobe | Rooms of Their Own -> WOW + Gonko Doepner Organism + Mike Hentz – KROG | CIRCLE => festival! + Zeleni zvoki Umoblodnice + JazzzklubMezzoforte Cirku5lacijA sVOBODNImEDmEDIJSKIjAMsEssION + Studio_8.1 _ Brina Kren _ kako živijo ljudje + Barbara Kapelj – Mesto prihodnosti / urbanistično-gradbena delavnica za najmlajše + Peter & Alexander = how to keep loudness quiet? | kako ohraniti glasnost tiho? + Radharani Pernarčič & Cirkulacija 2: IZUMIJE CASTRA FIK ARKEINVAINTIONS OF CASTRO FIK ARKA + abeceda = Mladi raziskovalci, Osnovna oblika in Serija TuYoung researchers, Basic form and Series Here + Rdeče zore: Ingver in GverilkII + Kvadratni meter: NAJEMNINA + STROŠKISquare meter: RENT + COSTS + Duhovi preteklosti oživljeniGhosts of the Past resurrected + 2020 Razširjena Cirkulacija 2: Stroj za izboljšanje svetaExpanded Cirkulacija 2: World Improvement Machine + Kovidska (hiper)produkcija Cirkulacije 2Covid (hyper)production of Cirkulacija 2 + Neven Korda – SPOMINI NA SEDANJOST + Razglas: Mehatronična delavnica Cirkulacije 2 + Borut Kržišnik DANCING MACHINE (new | neu | nov) album + FriFormA\V: Christine Schörkhuber / Noid (Avstrija) – Razmestitve (zvočne instalacije) + Studio_8.1 _kako živijo ljudje, drugič + Q Hologram 2070: Muzej raznolikosti + Vida Voyage aka Vida Vojić aka lonesome cowboy aka secret agent… + Alessandro Di Giampietro – “Assist” | “Pomagalo” – Ikonografija objema Iconography of a Hug + /// Polymorphic ritual //// + presentation_performance: Sailor_log: 3rd ocean + post_festum: uvertura festivala A dela? v Cirkulaciji 2 + ČAS BREZ DOTIKA – skupinska razstava + FRIFORMA\AV: NOITU – SCATTER_RADAR + Skladnjin skupek #1: ad-hoc koncert v Cirkulaciji | podhod Ajdovščina + Studio_8.1 _kako živijo ljudje + Stroj za izboljšanje sveta | weltverbesserungmaschine + Tatiana Kocmur | Liza Šimenc – MARY JANE + Francisco Tomsich -> ELEGIJA | ELEGY + Program 2020 + Cirkulacija 2: Novice iz podzemljaNews from the Crypt + Cirkulacija2GO – kot Feniks!like Phoenix! + Cirkulacija 2 uspešno izseljena! Exodos completed! + [izseljevanje] Cirkulacija 2 na prelomu + 2019 [napovedujemo] Javno-zasebno partnerstvo! + Angstblüten II / Timor Flores II + Nikolaus Woernle et al. – MODULAR MONSTER + Elvin Brandhi: Welcome in the harvest and usher in “the dark half of the year”!Pozdrav žetvi in nastopu mračnejšega dela leta! + Dre A. Hočevar et al – Verso Doxa / celotedenski intenziv + Terraformer predstavlja: Ž, Neo Cymex in Kikiriki + Robert B. Lisek & Cirkulacija 2: UI za umetnike – AI for artists + Boštjan Čadež: Gospod Procesor, razumete življenje?Mr Processor, do you understand life? + B-stran: Lab Irint + Dominik Mahnič – 1/200 + IvAnKe – Outsukisama | performens/ predstava + Rdeča Raketa & Patrick K.-H v Cirkulaciji 2 + Doepner & Summers: Drevesna harfa (ali: Samo drevo nas je), prvi delTree harp (or: Just the Tree of Us), first part + Vida Vojić – Dreams of New NarrativesSen novih zgodb + RAZPROSTOR – razstava in večmedijski dogodek + Skrivni svet NoldusoveSecret Universe of Noldus + RHIZOMAS /Ryuzo Fukuhara, Tracy Lisk, Stefan Doepner/ + Urška Preis & Kaja Janjić – Razgaljeno + tridnevna kitarska šagra: Gino Lucente – Sagra + Sukitoa O Namau & Joe Summers live + Joe Summers | The Last Of England – live score + Tristo tisoč duš na ljubljanskem graduCongregation at the castle: Three hundred thousand souls + RADART #10: X/L Experiment: Radio Tovarna + Cirkulacija 2: Kakofonija kakovizija v OsmoziCirkulacija 2: Cacophonia Cacovisia at Osmoza + ALUO uho in ALUO+C2 praktikum + Program 2019 + 2018 Ne(do)konč(a)no… + “-O-” = Simon Svetlik, Ryuzo Fukuhara in Takatsuna Mukai v C2 + Sound Chambers Series vol. VIII meets C2 + “Bodi Jimi tudi ti!” – delavnica na Gradu Kromberk | Pixxelpoint 2018 + C2 na festivalu Umetnosti in robotike v Trstu | C2 at the Festival of Arte e Robotica in Trieste + Biti aparat | biti umetnik = Roboti risarji + Simpozij Umetnost umetne inteligence | The Art of Artificial Intelligence + Exodos: C2 v Helsinkih / Finska + Jesenski dnevi tečejo | As autumn days go by… + MED, CIMET, ROZINE IN ČAS balletkvintetHONEY, CINNAMON, RAISINS AND TIME balletquintet + Večmedijski skupinski dogodek: MED ZVERJO IN NEMOČJO + Anže Sever – Rob + friformA\V / 16.08.2018 / Lina Rica (HR) / Bálint Bolcsó (HU) / Samo Kutin (SI) + Neven Korda – Daj mi mir! + Petek trinajstega: Trije zvočni pari + Vida Vojić: poezija, zvok in glas + Špica Ljubljana: Alessandro Di Giampietro – Thinga Things | Stvari + Jana Jevtović & Engin Can: Teleskopiranje | Telescoping + oOo! 5. oOobletnica poOovezoOovanj v C² + Izračun Slepih PilotovBlind Pilots Calculation + A Pit of Koelse | Luknja Koelse: Sublimacija znoja + Velenje v Ljubljani: Kutwyv + Nova londonska scena | New London underground Specimens, JC Leisure, Vida Vojić, Joe Summers + John Duncan “The TELL” = svetovna premieraJohn Duncan “The TELL” = world premier + In vendar se vrti | Eppur Si Muove + Cirkulacija 2: Program 2018 + Disinformation + Savski v ConiDisinformation + Savski in Zone + Alte Lezbiše Kunst; zvočni performans + 2017 Kikiriki in ROR v C2 + Doepner in Savski na Robotics Anteprima v Trstu + Marko Batista – Uspavanka za CIRKULACIJO + Nez Pez // Pez Pushing + Maribor: Ambasada Cirkulacija 2 na MFRU + Stiropor = ekspandirani polistiren + Klaus Filip (Dunaj/ Avstrija) ::optosonics::Klaus Filip ::optosonics:: + HuXterlTronik = Dani Bedrač + ::vtol:: = Dmitri MorozovHuXterlTronik = Dani Bedrač + ::vtol:: = Dmitry Morozov + Peter Rauch: Ponavljanje – samostojna skupinska razstava + Knjiga oglja / DopisovanjeM + Monika Pocrnjić – SVAROG.3 + Ponovni vzpon Poljske kraljice! + Tatsuru Arai – Arkhitek-ton /+\ Tinitus – Ljubezen je hladnejša od smrti + M / DopisovanjeM + Tanja Vujinović – Univerzalni objekti (Eksplozije, BBFs2, Tihožitje)Universal Objects (Explosions, BBFs2, Still Life) + Mešani dvojni trojček | Mixed double triplet = Mike Hentz, Javier Areal Vélez, Strunarja + Derek Holzer – VECTOR SYNTHESIS | VEKTORSKA SINTEZA + OPERA ROBOTANIKKA GENESISI Karl Heinz Jeron + ZASAVJE NOISEFEST v C2/Tobačna/Ljubljana! + Adam Donovan & Katrin Hochschuh: Psychophysics Machines and Swarms + Ewa Justka at Robotanikka: Light = Sound || Zvok=Svetloba? + Robotanika: Genesis + Mini Maker Faire @ C2 Tobačna Ljubljana! + Z.B.Ø.R. (Boštjan Perovšek, Marko Košnik, Borut Savski) + Alessandro Di Giampietro – Whatever you think I am that is what i’m not + Seppo Gruendler in Josef Klammer – Mali pribor | Kleines Besteck + Cirkulacija 2: Program 2017 + Preko vode do svobode v Kinu Šiška + Luka Prinčič: Razpoke vmesnika IF4Q + 2016 Duplerica: Boštjan Čadež “ROJ” in DivinaMimesis “AUTOBIOGRAPHICAL ANIMAL” + Simfonija groze. Happy New Fear 2017! + RADART #7: RADAR NAD TOBAČNO + Zaprtje -> Dominik Mahnič – Kosi 2014-2016 + Robotanika na razstavi Robotica v TrstuRobotanica at Robotica exhibition in Trieste + slikarska razstava -> Dominik Mahnič | Kosi 2014-2016 + John Duncan v C² ! + Simptomi meta mesta #37: Želja + Anyma na obisku v Cirkulaciji 2 + MC2=Ǝ / gibalna razstava + Neverjetno! 10 let Cirkulacije 2 + Herman & Savski: Vračnica in bali; druga javna vaja + Nina Dragičević: Parallellax release + V nedeljo se dobimo: Na stalnem naslovu najinega početja + Robotanica = C2 does VelenjeRobotanika = C2 gre v Velenje + Herman & Savski: Vračnica in bali; prva javna vaja! + : Niku Senpuki & Emerge, pavleisdead, Emerge & Neven M. Agalma + Atlas of Tremors v C2 + Zasavje NoiseFest 2016 v C2-labu! + Klima: Nedekadentni koncert? + DekaDANCE + Mike Hentz: Živa umetnost kot raziskava kulture in življenjaLive Art as Research of Culture and Life + Napovedujemo: Klima, dekadenca, človek|strojAnnouncing: Clime, decadence, human|machine + Kdo je Mike HentzIntroducing Mike Hentz + Dogodek O5 v C² Event O5 in C² + V iskanju izgubljene enostavnostiIn search of the simplicity lost + Urkuma in ROR v C² + April/ maj v Cirkulaciji 2 – uvod v antidekadenco + Sejem Dostop do orodij | Access to Tools + Welcome to ATT/AND Rijeka – abandon normal devices fair!Dobrodošli na ATT/AND Rijeka – Semenj umetniških orodij! + 2015 happy new fear 2016 – zabava na žicahparty on wires + Oscar Martin: Ekstremni Atraktorji v C2Extreme Atractors at C2 + Jesenski odmevi Hrup smo mi: Dušan Zidar + Jesenski odmevi Hrup smo mi: Arturas Bumšteinas + Predstavitev C2 tehnologij na #MTFCentral + šmarnica in cvičk v C2: N’toko in Igor Vuk + Cirkulacija 2: Showcase 0.3 = prigodna razstava preteklih in prihodnjih del in opravil + Hrup smo mi::Kulturni vmesnikiNoise is Us::Cultural Interfaces + Strictly Analog 3# in Svetlobna Gverila v Tobačni & C² + RADART #6 :: RADAR RIZOM :: 4 LETA PLATFORME RADAR + Ars ac²ustic²a -> ART’S BIRTHDAY PARTY, 16. januar 2015 + 2014 Happy New Fear! + Hrup smo mi: Prostor časa | Space Time + Microbot (Stelarc in Doepner) v Cirkulaciji² + C² – otvoritev novega prostora Cirkulacije 2C² – the opening of the new Cirkulacija 2 space + Smernice razvoja: Prostor časa + 2013 VELIKA POŽRTIJA – sobota 21. december ob 20.00 + Arduino praktikum = novodobni tehno intenziv + Dva ugrabljenca z MFRU: John Smith in Oscar Martin + C2 / Platforma za totalno umetnost: Tri socialne skulpture + Izjava Cirkulacije 2 – skupine začasnih uporabnikov Roga + Globoki temni gozdDark forest disko + Zvok organizma – Organizem zvoka + Fruity-Box (Karl Heinz Jeron v Cirkulaciji 2) + Taste of Vtol/ Okus Vtola + Redno letno srečanje ljubiteljev cirkulacije + 2012 Cirkulacija 2: pričetek predstavitev in delavnic Uvod v arduino v RogLabu + Multipla cirkulacija – socius urbis / otvoritev RogLaba + Interšmano = Cirkulacija 2 praznuje… + Sajeta 2012, tehnološke delavnice -> Združene sile C2_TO + Tri muhe na en mah: Cirkulacija 2, Konrad Gęca in Ana Raquel PereiraThree mice: Cirkulacija 2, Konrad Gęca and Ana Raquel Pereira + Cirkulacija 2 v Zagrebu – galerija Močvara, 9. -13. junij 2012Cirkulacija 2 in Zagreb – Močvara gallery, 9. -13. June 2012 + Total Noise Session #3 – Marcus Beuter = umetnost zvoka + v Cirkulaciji 2: Uvod v arduino + Kunst und Brot – Salon des Refusés 2012/1 + 2011 Drevo spoznanja in Hrupni robot v C2 + Platforma za totalno umetnost na MFRU 2011Total art platform at MFRU 2011 + testna verzija: Urbi et Orbi intervencija – v vašem mestu, ko pade noč…trial version: Urbi et Orbi intervention – in your city, when the night comes… + Paralelni svetovi na Metelkovi + Cirkulacija 2 na Sajeti 2011 + Cirkulacija 2 na Svetlobni gverili + 42 let RŠ – platforma RADAR + Redundantne tehnologije – zbiralna akcija + Cirkulacija 2: Space is the Place + Indija v Cirkulaciji >< Cirkulacija v Indiji + 2010 Zvoki Cirkulacije 2 na Novem trgu v Ljubljani + Razširjena Cirkulacija 2 na PixxelpointuExpanded Cirkulacija2 at PixxelPoint + C2_Kiblix_Mfru_Haip : Total Noise Session v Cirkulaciji 2 + Jesenski sadeži Cirkulacije 2 + Social Noise Session + C2 na Paralelnih svetovih na Metelkovi + Cirkulacija 2 na festivalu Sajeta 2010Cirkulacija 2 at Sajeta 2010 + New media drivers feat. Cirkulacija 2 + Expanded Cirkulacija at Alkatraz – wrapping up + Expanded Cirkulacija at Alkatraz + Cirkulacija na Vstop prost v Celju + Cirkulacija 2 prejme Zlato ptico + Predstavitev Cirkulacije 2 v Novi Gorici + Cirkulacija 2: Pomladanski zvitki in Mehki zvoki naveličanosti + Cirkulacija 2 gosti vegetarijanko, aktivistko, umetnico, glasbenico in galeristko Reni Hofmueller + 2009 Cirkulacija 2 na Netart Community Convention v Grazu + javno snemanje: Analogična kompozicija + Reality show – “voice-noise karaoke” + Moška umetnost / Male art + CIRKULACIJA 2 na festivalu SAJETA pri Tolminu + Prostor zvoka = telo zvoka + Cirkulacija 2 in Antikonzum + Netart – krompir v žerjavici + 2008 Cirkulacija 2: Vladavina Konzuma + Majda Gregorič v Muzeju premoderne umetnosti + Transpozicije prostorov na Paralelnih svetovih + Odprta Cirkulacija 2 + Cirkulacija na koruzi / Dario Seraval v Brlogu + Napoved: Cirkulacija pod pritiskom + Elektro / Elektra + Zvočenja v Cirkulaciji 2 + Novi okusi Cirkulacije 2 + Video: Kerber nezavednega + Kerber nezavednega in druge zgodbe + Okus Cirkulacije 2 – st. 3 + Video: Event C + Čisto običajen večer v Cirkulaciji 2 + Totalna razprodajna razstava umetnosti + Event C: Taljenje umetnosti v dogodek + Hobotnica s polento + Brlog + 2007 Rotirajoči dogodek v Cirkulaciji 2 + BRLOG + Predstavitev Trivia Records / Zapisi v Cirkulaciji 2 + Razbita lepota, Broken beauty + Reanimacija Cirkulacije + CIRKULACIJA 2 v tovarni Rog nadaljuje + Boj se kreativnosti oblastnikov! + INTERDISCIPLINARNA POSTAJA