Cirkulacija 2 na festivalu Sajeta 2010

Published on July 13th, 2010

Prvi uradni dogodek iz serije “totalne umetnosti”, kot jo je definirala iniciativa Cirkulacija 2 ob koncu 2009/ na začetku 2010. Serija se bo redno nadaljevala naslednja štiri leta. Osnovni prametri: trije približno teden dni dolgi kombinirani dogodki letno z različnimi mednarodnimi zasedbami – s približno petimi trdnimi sodelavci/nosilci platforme in dodatnimi 5 do 10 sodelujočimi. Serija je nadaljevanje prejšnjih dogodkov – začenši v letu 2006 (festival Vmesni prostori / Intermediate Spaces) – ki se od tedaj razvija kontinuirano in progresivno – tako tudi prejšnji dogodek v galeriji Alkatraz nosi ta naziv.

Sodelujoči v sklopu Cirkulacije 2 na festivalu Sajeta: Boštjan Leskovšek, Borut Savski, Stefan Doepner, Neven Korda, Monika Glahn, Milan Kristl, Marko Gabrijelčič, Jakob, Iva Tratnik, Elisa in še nekaj bolj ali manj rednih ali občasnih sodelujočih pri dejavnostih – Katja, etc…

Foto: Boštjan Leskovšek, Milan Kristl, Marko Gabrijelčič, Borut Savski,…


Iniciativa Cirkulacija 2 se bo v tednu med 27. julijem in 31. julijem 2010 že tretjič udeležila festivala nove glasbe Sajeta. Program festivala je na http://www.sajeta.org.

V skladu z novoutemeljeno doktrino totalne umetnosti, ki pomeni vzpostavitev in delovanje platforme na vseh mogočih nivojih, so tudi tokrat dejavnosti razvejane in segajo od novomedijskih pristopov, glasbe, videa, pogovorov, samoorganiziranja na vseh nivojih, do medsebojnega sodelovanja in dogovarjanja ter sodelovanja z drugimi ustvarjalci in organizatorji na festivalu. Na nek način se vpeljuje funkcionalnost, ki pa ni servilnost. Še vedno veliko vlogo igra adaptacija na trenutne situacije in potrebe. Za vse opisane pojavne oblike, ki so lahko jasno identificirane kot umetnost, ali pa na prvi pogled tudi ne, velja, da se lahko potencialno udejanijo. Po novem velja slogan: platforma je umetniško delo!

Serijo totalnih platform Cikrulacije 2 finančno podpira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenija.


Tole se dozdevajo osnovni obrisi sodelovanja Cirkulacije 2 na festivalu Sajeta 2010, glede na doslej dogovarjano:

Ožji člani ekipe Cirkulacija 2 na Sajeti bomo tile posamezniki: Stefan Doepner, Boštjan Leskovšek, Borut Savski, Monika Glahn (povabljena kolegica iz Berlina), Neven Korda, Milan Kristl in Marko Gabrijelčič.

1. prispeli bomo v ponedeljek, 26. julija, ko bomo tudi postavili šotor-laboratorij Atol minimakrolab na lanskoletni lokaciji – tudi letos je osrednji omenjeni rumeni šotor, z dodatkom pokrite konstrukcije – baldahin. Za prevoz poskrbi Kooperativa iz Roga in še nekateri posamezniki.

2. Dogovorjeno je vsednevno sodelovanje s prisotnimi sodelavci Radia Študent – to velja za skupno dnevno kuho, nabavljanje in prehranjevanje, pa tudi za morebitne prenose na Radio Študent (predvidoma v ponedeljek med 23.00 in 24.00 ter v četrtek predvidoma med 21.30 in 22.30). Prvi prenos bo predvsem predstavitev letošnjega festivala – pogovor z glasnim organizatorjem Janezom Lebanom in upajmo tudi z umetniškim vodjo Mihom Kozorogom.

3. Cirkulacija 2 nastopi na svoji mali lokaciji pod baldahinom v četrtek, 29. julija predvidoma ob 21.30. Vzpostavili bi kompletno multimedijsko okolje z 2-3 projekcijami (Neven in Borut), dvema elektronskima zvočnima muzikantoma (Stefan in Boštjan) in dvema akustičarjema – pihalcema (Monika in Milan). Torej se predvidoma na valove Radia Študent prenaša kar nastop Cirkulacije 2.

Po tej isti brezžični internetni liniji bi potekala tudi občasna video streamanja – torej neposredni prenosi preko neta – če bo povezava dovolj pretočna. Ustrezni programski vmesnik za gledanje je na http://www.3via.org/video/.

Tu se kaže zanimiva možnost internetne povezave s sočasnim projektom, ki bo potekal v Estoniji. Tam je na rezidenci med drugimi tudi Marko Košnik, gostitelja pa sta kolega John Grzinich in Evelyn Müürsepp. Rezidenca se dogaja v majhnem podeželskem kraju Mooste.

4. Poleg tega se mi zdi, da bi nekateri od Cirkulantov lahko delovali povezujoče z vsakodnevnimi večernimi koncerti in drugimi dogajanja na način, da bi zagotavljali živo VJ-janje. To je bila ideja že za lani, vendar do tega ni prišlo, ker še nismo imeli ustrezne tehnologije. Neven Korda pa ima nekaj dovolj dobrih brezžičnih video kamer, ki tudi ponoči dajejo kvalitetno sliko.

Tako bi se lahko detajli koncertirajočih lahko prenašali na neko platno – ob neposrednem miksanju več virov. To bi bil neka taka VJ postaja, ki bi jo lahko izvajali tudi ljudje iz ekipe Sajete, ali drugi tam prisotni, ki bi jih morda Neven pred tem malo podučil – neke vrste hitra delavnica VJ-janja.

5. V sredo, 28. julija zvečer bosta nastopila Bogdana Herman in Borut Savski z Novokomponiranimi eksperimentalnimi slovenskimi ljudskimi. V ta namen pripravljata štiri skladbe v skupni dolžini okoli 30 minut. Neven je predlagal svoj VJ dodatek. Spletna stran z ozadjem in izborom skladb je na http://www.3via.org/novoljudske/. Bogdana Herman je v okviru Cirkulacije 2 nastopila na lanskoletnem festivalu Sajeta, druga sodelovanja z Borutom Savskim pa so bila tudi v okviru projektne skupine Etnobanda (http://www.3via.org/etnobanda/). Nekaj njunih nastopov v letošnjem letu podpira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenija. Tokrat bo to prvič.

6. V četrtek, 29. julija bo nastopila ekipa Cirkulacije 2 – kot je opisano zgoraj. Nastopili bi na svojem malem prizorišču s svojimi DIY zvočniki, kar razbremeni tonske vaje, da ne bo tako kot lani, ko je bilo precej nervoze. Kot rečeno je pojačana video sekcija.

7. Od delavnic, ki bi lahko potekale vzporedno preko več dni, so naslednje možnosti, ki se lahko štejejo kot potencialne – če bo le dovolj neposrednega interesa in higienični minimum udeležencev:
– predstavitev in uporaba multimedijskega programskega vmesnika Pure Data – tu se javlja Borut Savski, spozna se tudi Monika Glahn, zainteresiranih je že nekaj. Program omogoča enostavno povezavo z midi, arduino in wii vmesniki, tako da je dokaj enostavno delati različne mehansko elektronske vmesnike/ interfejse.
– Monika Glahn bi utegnila voditi delavnico o izdelavi piščali iz bambusa (ga prinesemo kar s seboj), poleg tega se ukvarja tudi s starodavno kitajsko veščino qi gong, kar je tudi omenjala, da je možnost za skupinsko jutranjo dejavnost.
– morda je še varianta kakšno terensko nabiranje zvokov, za kar je zainteresiran Boštjan Leskovšek.

7. Odpotovali bi v nedeljo, 1 . avgusta, za kar bo spet poskrbela Kooperativa, oziroma mag. Jurij Bavdaž.

Bolj precizno od nekaterih sodelujočih:

*****

Borut Savski

se bo ukvarjal z audio in video prenosi, internetnimi povezavami in real-time video montažo – s t.i. generiranim videom v vseh segmentih aktivnosti Cirkulacije 2. Poleg tega se bo pripravljal na sredin skupni nastop z Bogdano Herman, s katero sta pripravila nekaj med elektronskim eksperimentalnim zvokom in ljudsko glasbo.

Neven Korda

bo v sklopi kreativnega tabora Sajeta izvedel delavnico real-time videa, če bo dovolj zainteresiranih, kar se da v praksi že uporabiti za mešanje dogajanja na odru. Prav gotovo bo na četrtkovem nastopu Cirkulacije 2 prevzel en del video projekcij.

Boštjan Leskovšek

obljublja nekaj dislociranih zvočnih mest, med njimi tudi biblijski govoreči grm.

Stefan Doepner

se bo ukvarjal z mikrofoni v vodi, z drugimi zvočili in z malim Oskarjem

Monika Glahn (berlin)
short cv:
monika glahn (berlin), artist. early works besides graphics painting camera obscura focused on installations and artistic interventions. she entered the world of collaborative projects actively in the early 90ies by joining the project k77 (‘squatting-as-art’). since the mid-90ies work in the field of new media, creation of and participation in experimental independent collaborative platforms for cultural production and exchange (e.g. XLR, group 42, hexpo), workshops in the frame of artistic projects, for cultural institutions and in the context of youth projects.

http://users.mur.at/moni/cv.en.html

Gostovanje Monike Glahn je bilo delno podprto v okviru partnerstva med festivalom Sajeta, Goethe Institutom Ljubljana ter Kulturnim klubom Gospodarstvo za kulturo.


Events so-far:

2021 Radharani Pernarčič & Cirkulacija 2: IZUMIJE CASTRA FIK ARKEINVAINTIONS OF CASTRO FIK ARKA + abeceda = Mladi raziskovalci, Osnovna oblika in Serija TuYoung researchers, Basic form and Series Here + Rdeče zore: Ingver in GverilkII + Kvadratni meter: NAJEMNINA + STROŠKISquare meter: RENT + COSTS + Duhovi preteklosti oživljeniGhosts of the Past resurrected + 2020 Razširjena Cirkulacija 2: Stroj za izboljšanje svetaExpanded Cirkulacija 2: World Improvement Machine + Kovidska (hiper)produkcija Cirkulacije 2Covid (hyper)production of Cirkulacija 2 + Neven Korda – SPOMINI NA SEDANJOST + Razglas: Mehatronična delavnica Cirkulacije 2 + Borut Kržišnik DANCING MACHINE (new | neu | nov) album + FriFormA\V: Christine Schörkhuber / Noid (Avstrija) – Razmestitve (zvočne instalacije) + Studio_8.1 _kako živijo ljudje, drugič + Q Hologram 2070: Muzej raznolikosti + Vida Voyage aka Vida Vojić aka lonesome cowboy aka secret agent… + Alessandro Di Giampietro – “Assist” | “Pomagalo” – Ikonografija objema Iconography of a Hug + /// Polymorphic ritual //// + presentation_performance: Sailor_log: 3rd ocean + post_festum: uvertura festivala A dela? v Cirkulaciji 2 + ČAS BREZ DOTIKA – skupinska razstava + FRIFORMA\AV: NOITU – SCATTER_RADAR + Skladnjin skupek #1: ad-hoc koncert v Cirkulaciji | podhod Ajdovščina + Studio_8.1 _kako živijo ljudje + Stroj za izboljšanje sveta | weltverbesserungmaschine + Tatiana Kocmur | Liza Šimenc – MARY JANE + Francisco Tomsich -> ELEGIJA | ELEGY + Program 2020 + Cirkulacija 2: Novice iz podzemljaNews from the Crypt + Cirkulacija2GO – kot Feniks!like Phoenix! + Cirkulacija 2 uspešno izseljena! Exodos completed! + [izseljevanje] Cirkulacija 2 na prelomu + 2019 [napovedujemo] Javno-zasebno partnerstvo! + Angstblüten II / Timor Flores II + Nikolaus Woernle et al. – MODULAR MONSTER + Elvin Brandhi: Welcome in the harvest and usher in “the dark half of the year”!Pozdrav žetvi in nastopu mračnejšega dela leta! + Dre A. Hočevar et al – Verso Doxa / celotedenski intenziv + Terraformer predstavlja: Ž, Neo Cymex in Kikiriki + Robert B. Lisek & Cirkulacija 2: UI za umetnike – AI for artists + Boštjan Čadež: Gospod Procesor, razumete življenje?Mr Processor, do you understand life? + B-stran: Lab Irint + Dominik Mahnič – 1/200 + IvAnKe – Outsukisama | performens/ predstava + Rdeča Raketa & Patrick K.-H v Cirkulaciji 2 + Doepner & Summers: Drevesna harfa (ali: Samo drevo nas je), prvi delTree harp (or: Just the Tree of Us), first part + Vida Vojić – Dreams of New NarrativesSen novih zgodb + RAZPROSTOR – razstava in večmedijski dogodek + Skrivni svet NoldusoveSecret Universe of Noldus + RHIZOMAS /Ryuzo Fukuhara, Tracy Lisk, Stefan Doepner/ + Urška Preis & Kaja Janjić – Razgaljeno + tridnevna kitarska šagra: Gino Lucente – Sagra + Sukitoa O Namau & Joe Summers live + Joe Summers | The Last Of England – live score + Tristo tisoč duš na ljubljanskem graduCongregation at the castle: Three hundred thousand souls + RADART #10: X/L Experiment: Radio Tovarna + Cirkulacija 2: Kakofonija kakovizija v OsmoziCirkulacija 2: Cacophonia Cacovisia at Osmoza + ALUO uho in ALUO+C2 praktikum + Program 2019 + 2018 Ne(do)konč(a)no… + “-O-” = Simon Svetlik, Ryuzo Fukuhara in Takatsuna Mukai v C2 + Sound Chambers Series vol. VIII meets C2 + “Bodi Jimi tudi ti!” – delavnica na Gradu Kromberk | Pixxelpoint 2018 + C2 na festivalu Umetnosti in robotike v Trstu | C2 at the Festival of Arte e Robotica in Trieste + Biti aparat | biti umetnik = Roboti risarji + Simpozij Umetnost umetne inteligence | The Art of Artificial Intelligence + Exodos: C2 v Helsinkih / Finska + Jesenski dnevi tečejo | As autumn days go by… + MED, CIMET, ROZINE IN ČAS balletkvintetHONEY, CINNAMON, RAISINS AND TIME balletquintet + Večmedijski skupinski dogodek: MED ZVERJO IN NEMOČJO + Anže Sever – Rob + friformA\V / 16.08.2018 / Lina Rica (HR) / Bálint Bolcsó (HU) / Samo Kutin (SI) + Neven Korda – Daj mi mir! + Petek trinajstega: Trije zvočni pari + Vida Vojić: poezija, zvok in glas + Špica Ljubljana: Alessandro Di Giampietro – Thinga Things | Stvari + Jana Jevtović & Engin Can: Teleskopiranje | Telescoping + oOo! 5. oOobletnica poOovezoOovanj v C² + Izračun Slepih PilotovBlind Pilots Calculation + A Pit of Koelse | Luknja Koelse: Sublimacija znoja + Velenje v Ljubljani: Kutwyv + Nova londonska scena | New London underground Specimens, JC Leisure, Vida Vojić, Joe Summers + John Duncan “The TELL” = svetovna premieraJohn Duncan “The TELL” = world premier + In vendar se vrti | Eppur Si Muove + Cirkulacija 2: Program 2018 + Disinformation + Savski v ConiDisinformation + Savski in Zone + Alte Lezbiše Kunst; zvočni performans + 2017 Kikiriki in ROR v C2 + Doepner in Savski na Robotics Anteprima v Trstu + Marko Batista – Uspavanka za CIRKULACIJO + Nez Pez // Pez Pushing + Maribor: Ambasada Cirkulacija 2 na MFRU + Stiropor = ekspandirani polistiren + Klaus Filip (Dunaj/ Avstrija) ::optosonics::Klaus Filip ::optosonics:: + HuXterlTronik = Dani Bedrač + ::vtol:: = Dmitri MorozovHuXterlTronik = Dani Bedrač + ::vtol:: = Dmitry Morozov + Peter Rauch: Ponavljanje – samostojna skupinska razstava + Knjiga oglja / DopisovanjeM + Monika Pocrnjić – SVAROG.3 + Ponovni vzpon Poljske kraljice! + Tatsuru Arai – Arkhitek-ton /+\ Tinitus – Ljubezen je hladnejša od smrti + M / DopisovanjeM + Tanja Vujinović – Univerzalni objekti (Eksplozije, BBFs2, Tihožitje)Universal Objects (Explosions, BBFs2, Still Life) + Mešani dvojni trojček | Mixed double triplet = Mike Hentz, Javier Areal Vélez, Strunarja + Derek Holzer – VECTOR SYNTHESIS | VEKTORSKA SINTEZA + OPERA ROBOTANIKKA GENESISI Karl Heinz Jeron + ZASAVJE NOISEFEST v C2/Tobačna/Ljubljana! + Adam Donovan & Katrin Hochschuh: Psychophysics Machines and Swarms + Ewa Justka at Robotanikka: Light = Sound || Zvok=Svetloba? + Robotanika: Genesis + Mini Maker Faire @ C2 Tobačna Ljubljana! + Z.B.Ø.R. (Boštjan Perovšek, Marko Košnik, Borut Savski) + Alessandro Di Giampietro – Whatever you think I am that is what i’m not + Seppo Gruendler in Josef Klammer – Mali pribor | Kleines Besteck + Cirkulacija 2: Program 2017 + Preko vode do svobode v Kinu Šiška + Luka Prinčič: Razpoke vmesnika IF4Q + 2016 Duplerica: Boštjan Čadež “ROJ” in DivinaMimesis “AUTOBIOGRAPHICAL ANIMAL” + Simfonija groze. Happy New Fear 2017! + RADART #7: RADAR NAD TOBAČNO + Zaprtje -> Dominik Mahnič – Kosi 2014-2016 + Robotanika na razstavi Robotica v TrstuRobotanica at Robotica exhibition in Trieste + slikarska razstava -> Dominik Mahnič | Kosi 2014-2016 + John Duncan v C² ! + Simptomi meta mesta #37: Želja + Anyma na obisku v Cirkulaciji 2 + MC2=Ǝ / gibalna razstava + Neverjetno! 10 let Cirkulacije 2 + Herman & Savski: Vračnica in bali; druga javna vaja + Nina Dragičević: Parallellax release + V nedeljo se dobimo: Na stalnem naslovu najinega početja + Robotanica = C2 does VelenjeRobotanika = C2 gre v Velenje + Herman & Savski: Vračnica in bali; prva javna vaja! + : Niku Senpuki & Emerge, pavleisdead, Emerge & Neven M. Agalma + Atlas of Tremors v C2 + Zasavje NoiseFest 2016 v C2-labu! + Klima: Nedekadentni koncert? + DekaDANCE + Mike Hentz: Živa umetnost kot raziskava kulture in življenjaLive Art as Research of Culture and Life + Napovedujemo: Klima, dekadenca, človek|strojAnnouncing: Clime, decadence, human|machine + Kdo je Mike HentzIntroducing Mike Hentz + Dogodek O5 v C² Event O5 in C² + V iskanju izgubljene enostavnostiIn search of the simplicity lost + Urkuma in ROR v C² + April/ maj v Cirkulaciji 2 – uvod v antidekadenco + Sejem Dostop do orodij | Access to Tools + Welcome to ATT/AND Rijeka – abandon normal devices fair!Dobrodošli na ATT/AND Rijeka – Semenj umetniških orodij! + 2015 happy new fear 2016 – zabava na žicahparty on wires + Oscar Martin: Ekstremni Atraktorji v C2Extreme Atractors at C2 + Jesenski odmevi Hrup smo mi: Dušan Zidar + Jesenski odmevi Hrup smo mi: Arturas Bumšteinas + Predstavitev C2 tehnologij na #MTFCentral + šmarnica in cvičk v C2: N’toko in Igor Vuk + Cirkulacija 2: Showcase 0.3 = prigodna razstava preteklih in prihodnjih del in opravil + Hrup smo mi::Kulturni vmesnikiNoise is Us::Cultural Interfaces + Strictly Analog 3# in Svetlobna Gverila v Tobačni & C² + RADART #6 :: RADAR RIZOM :: 4 LETA PLATFORME RADAR + Ars ac²ustic²a -> ART’S BIRTHDAY PARTY, 16. januar 2015 + 2014 Happy New Fear! + Hrup smo mi: Prostor časa | Space Time + Microbot (Stelarc in Doepner) v Cirkulaciji² + C² – otvoritev novega prostora Cirkulacije 2C² – the opening of the new Cirkulacija 2 space + Smernice razvoja: Prostor časa + 2013 VELIKA POŽRTIJA – sobota 21. december ob 20.00 + Arduino praktikum = novodobni tehno intenziv + Dva ugrabljenca z MFRU: John Smith in Oscar Martin + C2 / Platforma za totalno umetnost: Tri socialne skulpture + Izjava Cirkulacije 2 – skupine začasnih uporabnikov Roga + Globoki temni gozdDark forest disko + Zvok organizma – Organizem zvoka + Fruity-Box (Karl Heinz Jeron v Cirkulaciji 2) + Taste of Vtol/ Okus Vtola + Redno letno srečanje ljubiteljev cirkulacije + 2012 Cirkulacija 2: pričetek predstavitev in delavnic Uvod v arduino v RogLabu + Multipla cirkulacija – socius urbis / otvoritev RogLaba + Interšmano = Cirkulacija 2 praznuje… + Sajeta 2012, tehnološke delavnice -> Združene sile C2_TO + Tri muhe na en mah: Cirkulacija 2, Konrad Gęca in Ana Raquel PereiraThree mice: Cirkulacija 2, Konrad Gęca and Ana Raquel Pereira + Cirkulacija 2 v Zagrebu – galerija Močvara, 9. -13. junij 2012Cirkulacija 2 in Zagreb – Močvara gallery, 9. -13. June 2012 + Total Noise Session #3 – Marcus Beuter = umetnost zvoka + v Cirkulaciji 2: Uvod v arduino + Kunst und Brot – Salon des Refusés 2012/1 + 2011 Drevo spoznanja in Hrupni robot v C2 + Platforma za totalno umetnost na MFRU 2011Total art platform at MFRU 2011 + testna verzija: Urbi et Orbi intervencija – v vašem mestu, ko pade noč…trial version: Urbi et Orbi intervention – in your city, when the night comes… + Paralelni svetovi na Metelkovi + Cirkulacija 2 na Sajeti 2011 + Cirkulacija 2 na Svetlobni gverili + 42 let RŠ – platforma RADAR + Redundantne tehnologije – zbiralna akcija + Cirkulacija 2: Space is the Place + Indija v Cirkulaciji >< Cirkulacija v Indiji + 2010 Zvoki Cirkulacije 2 na Novem trgu v Ljubljani + Razširjena Cirkulacija 2 na PixxelpointuExpanded Cirkulacija2 at PixxelPoint + C2_Kiblix_Mfru_Haip : Total Noise Session v Cirkulaciji 2 + Jesenski sadeži Cirkulacije 2 + Social Noise Session + C2 na Paralelnih svetovih na Metelkovi + Cirkulacija 2 na festivalu Sajeta 2010Cirkulacija 2 at Sajeta 2010 + New media drivers feat. Cirkulacija 2 + Expanded Cirkulacija at Alkatraz + Expanded Cirkulacija at Alkatraz – scheduler + Cirkulacija na Vstop prost v Celju + Cirkulacija 2 prejme Zlato ptico + Predstavitev Cirkulacije 2 v Novi Gorici + Cirkulacija 2: Pomladanski zvitki in Mehki zvoki naveličanosti + Cirkulacija 2 gosti vegetarijanko, aktivistko, umetnico, glasbenico in galeristko Reni Hofmueller + 2009 Cirkulacija 2 na Netart Community Convention v Grazu + javno snemanje: Analogična kompozicija + Reality show – “voice-noise karaoke” + Moška umetnost / Male art + CIRKULACIJA 2 na festivalu SAJETA pri Tolminu + Prostor zvoka = telo zvoka + Cirkulacija 2 in Antikonzum + Netart – krompir v žerjavici + 2008 Cirkulacija 2: Vladavina Konzuma + Majda Gregorič v Muzeju premoderne umetnosti + Transpozicije prostorov na Paralelnih svetovih + Odprta Cirkulacija 2 + Cirkulacija na koruzi / Dario Seraval v Brlogu + Napoved: Cirkulacija pod pritiskom + Elektro / Elektra + Zvočenja v Cirkulaciji 2 + Novi okusi Cirkulacije 2 + Video: Kerber nezavednega + Kerber nezavednega in druge zgodbe + Okus Cirkulacije 2 – st. 3 + Video: Event C + Čisto običajen večer v Cirkulaciji 2 + Totalna razprodajna razstava umetnosti + Event C: Taljenje umetnosti v dogodek + Hobotnica s polento + Brlog + 2007 Rotirajoči dogodek v Cirkulaciji 2 + BRLOG + Predstavitev Trivia Records / Zapisi v Cirkulaciji 2 + Razbita lepota, Broken beauty + Reanimacija Cirkulacije + CIRKULACIJA 2 v tovarni Rog nadaljuje + Boj se kreativnosti oblastnikov! + INTERDISCIPLINARNA POSTAJA