Goran Tomčić – “Pompom Nets – Ljubljana” = participatorna umetnost

Od 26. januarja do 8. februarja 2023 v Cirkulaciji 2, podhod Ajdovščina Ljubljana – ob popoldnevih – z opcijo razvoja v ekstatični večer = participatorna umetnost:

Goran Tomčić – “Pompom Nets – Ljubljana

Participativni umetniški dogodek »Pompom Nets –  Ljubljana« bo v Cirkulaciji 2 potekal vsak dan od 26. januarja do 7. februarja. Urnik participativnih dogodkov je vsak dan od 16.00 do 19.00. Na Prešernov dan, 8. februarja, bo sestavljeno participativno delo predstavljeno kot site-specific instalacija.

Na tisoče akrilnih pomponov, ribiških vrvic, igel in energije udeležencev čaka na dodatne udeležence, da se nam pridružijo pri gradnji velike site-specific instalacije “Pompom Nets – Ljubljana.” Dogodki, organizirani okoli projekta se sproti pripravljajo in vsi so javni. Med dogodki se participativno delo nadaljuje, tako da celoten prostor postane medsebojno povezana delavnica. Razen spodaj naštetih dogodkov bodo projektu dodana dodatna branja poezije, performansi in drugi dogodki, ki bodo objavljeni takoj po potrditvi sodelovanja.

Program:

26.01. od 16:00 do 19:00 – Pompom Nets – Ljubljana – migranti in begunci – skupaj z aktivisti Infokolpa.
https://www.facebook.com/infokolpa

27.01. od 16:00 do 18:00 – Srebrno zlato performens vzporedno z izdelavo pompom mrež. Organizira Nomad Dance Academy Slovenija.
https://www.facebook.com/NomadDanceAcademySlovenija

30.01. od 16:00 do 19:00 – Jelena Oleami: Beading Seeding Dance – ritualno performativna izkušnja z Jeleno Oleami in sejalci.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063492432663

31.01. od 17:00 do 19:00 – Rawley Grau, najbolj znan kot prevajalec iz  slovenščine v angleščino, a tudi pesnik, bo bral poezijo Aca Šopova, ki sta jo prevedla on in Christina E. Kramer.
https://www.asymptotejournal.com/poetry/reader-of-the-ashes-aco-sopov/?fbclid=IwAR2hLLf_bSdPVNnKLxb8VyvPNMF3G2za3XGZpyZiP8UUAlL_OMGCvM7-JxY

Vzporedno tudi Pompom Nets Škofja loka -> https://www.loski-muzej.si/dogodki/odprtje-razstave-gorana-tomcica-pompom-mreze–pompom-nets-skofja-loka/

Pompom Nets (sl: Mreže s pompomi) je avtorjev dolgoročni participativni umetniški raziskovalni projekt. Problem raziskave je relacijski eksperiment, ki dopušča estetiko negotovosti. Projekt ustvarja začasne instalacije in nove načine povezovanja.

Sodelovanje je pravo sodelovanje, kadar lahko vsakdo postane soraziskovalec – ali kot predlaga francoski filozof Jacques Rancière – »aktivirani gledalec«. Ni privilegiranega medija, kot ni privilegiranega izhodišča. Rancière namiguje, da je politika sodelovanja morda najboljša v uresničevanju ideje, da smo vsi enako sposobni izumljati lastne prevode. Nenavezano na privilegiran umetniški medij, to načelo ne deli sodelavcev na aktivne in pasivne, sposobne in nesposobne, temveč nas vse vabi, da si raziskovanje prilastimo zase. Participativna umetnost odpira um novim načinom interakcije in pušča udeležencem nove percepcije sveta.

Prvi korak vsake nove situacije tega projekta je iskanje načinov za izgradnjo in vključitev raznolike lokalne javnosti. Že od samega začetka je projekt pritegnil sodelovanje številnih posameznikov, iniciativ in institucij, in skozi proces sem se naučil, da se skupnost razvije iz skupnega dela na načine, ki presegajo meje katere koli stroke ali želje. Na ta način raziskava in praksa projekta utelešata sam pojem, kot ga je predlagal Bruno Latour, »kolektivnega eksperimenta«, ki dopušča in uspeva na negotovosti. Projekt se nenehno spreminja s tem, kar se je naučil iz različnih poskusov, medtem ko išče ustvarjanje in deljenje skupnega znanja.

Za začetek je potrebno:

  1. veliko akrilnih pompomov, ribiške vrvice, igle, škarje.
  2. Kraj, kjer jih lahko naredite. Idealno je, da so v prostoru mize in stoli. Zagotovljena sta dva tedna v Cirkulaciji.
  3. Udeleženci. Zamisel je, da imam skupine po 10 do 15 udeležencev hkrati, ki več ur šivajo pompome na ribiške vrvice. Predstavljam si, da imam vsaj dve različni skupini udeležencev v različnih dneh.
  4. Vrvice s pompomi, ki jih izdelajo udeleženci, postanejo del začasne instalacije. Ko je narejenih več vrvic, se na koncu dneva dodajo v skupno postavitev. Postavitev z naslovom »Pompon Nets – Ljubljana« se bo nadaljevala in bo spreminjala oblike ter bo prikazana v notranjih in zunanjih prostorih vse do mojega odhoda iz Ljubljane.
  5. Veliko se lahko zgodi med participativnim delom –  kar prepuščam udeležencem: lahko se pogovarjajo, pojejo, nastopijo, izzivajo projekt, morda jih želijo nositi, seznam je neskončen. Nekaj ​​pa je gotovo: mehkoba pomponov je zelo terapevtska, ljudje se jih radi dotikajo. Javnost rada govori tudi o pomenu participativne umetnosti in nasploh današnje umetnosti. Sam pa pripravljam predavanja, tako da sem z veseljem pripravljen spregovoriti o problematiki projekta.
  6. Udeleženci pomagajo in prevzemajo pobudo pri postavitvi instalacije tako znotraj kot zunaj.

Več slik na avtorjevi strani — https://www.gorantomcic.com/pompom-nets

Podrobneje o konceptu: http://www.cirkulacija2.org/wp-content/uploads/GoranTomcicPomPomNets.pdf

Goran Tomcic: https://www.gorantomcic.com/

SAMOSTOJNE RAZSTAVE IN PROJEKTI

2023 “Pompom Nets – Skofja Loka, Galerija Ivana Groharja, Skofja Loka, Slovenia, aktualno
2023 “Pompom Nets – Ljubljana,” Cirkulacija 2, Ljubljana, Slovenia, aktualno
2022 “Pompom Nets – Cape Coast,” University of Cape Coast, Cape Coast, Ghana
2022 “Pompom Nets – Venice Stories,” participatory project, Venice, Italy
2021 “Pompom Nets – Hvar Stories,” participatory project, Island Hvar, Croatia
2021 “Pompom Nets on Havel,” participatory project, Havel, Germany
2021 “Pompom Nets in Snow,” participatory project, Plötzensee, Berlin
2020 “Pompom Nets,” participatory project, Cais Palatifico Da Carrasquiera, Portugal
2020 “Pompom Nets,” participatory project, Hangar, Lisbon, Portugal
2018 “Pompom Nets: Growing Happiness,” participatory pompom project, Sucuraj, Croatia
2018 “Rainbow (Silver and Gold),” special project Symphony of the Seas,
cruise ship installation, Royal Caribbean, Miami, FL
2018 “Pompom Nets: Pompom Waterfall,” Vitrine 01, U-Bahnhof Birkenstraße, Berlin
2016 “Pompom Nets: Pompom Constellation,” special project at Context Art Fair, New York, NY
2015 “Pompom Sky,” Multimedijalni Kulturni Centar, Split, Croatia
2014 “Heart Strings,” Dimensions Variable, Miami, FL
2011 “Eternal Embrace,” Mali salon, MMSU, Rijeka, Croatia
2010 “Lose Something Every Day,” Kurt-Kurt, Berlin, Germany
2010 “Pompom Bouquet,” Galerie Adlergasse, Dresden, Germany
2010 “Without Words,” Kibla, Maribor, Slovenia
2010 “Against My Heart,” Freies Museum, Berlin, Germany
2009 “Shimmering Heart (Gold), Rigo Gallery, Novigrad, Croatia
2009 “Passage,” Galerie Delikatessenhaus, Leipzig, Germany
2007 “Overlap,” The Windows at the Kimmel Center, NYU, New York, NY
2005 “Shimmering Heart (Silver),” Participant Inc., New York, NY
2004 “Kairos (Lost You Somewhere),” Raccoon Space, Queens, NY

Still fresh:

[fotozvočna instalacija] P L A T E AU R E S I D U E: Zaslonke v pokrajini

Popravek: zaradi napovedanih vremenskih razmer bo otvoritev fotozvočne instalacije v petek, 20. januarja 2023 ob 19.00 /v Cirkulaciji 2 | podhod Ajdovščina Ljubljana/

P L A T E AU R E S I D U E: Zaslonke v pokrajini

Vabljeni na ogled razstave umetniškega tandema P L A T E AU R E S I D U E, ki ga sestavljata Eva Pavlič Seifert in Aljaž Celarc.

Razstava preizprašuje pomen materialnih ostankov preteklih obdobij, obskurnih tehnologij iz preteklosti in procesa vračanja narave na območja, ki jih je v preteklosti s pomočjo tehnologije spremenil človek. Atmosferska svetlobno-zvočna instalacija omogoča enkratno senzorično izkušnjo in seznanja obiskovalca z obskurno tehnično dediščino obrambnih struktur na opuščenem in zaraščenem območju Rapalske meje.

Obiskovalec v zatemnjen prostor vstopa s posebnimi fotofoničnimi svetilkami, ki skupaj s svetlobo oddajajo tudi zvočno valovanje, s čemer spreminjajo zvočno-vizualno pripoved.

Prenos razstave, ki je bila na ogled novembra 2022 v razstavišču artKIT v Mariboru. Produkcija KIC Kibla.

Postavitev bo na ogled do 25. januarja 2023.

Foto: P L A T E AU R E S I D U E, Zaslonke v pokrajini, 2022, črno-bela fotografija.

P L A T E AU R E S I D U E (slo. Ostanek Planote) je namišljena identiteta nagrajenega dvojca Aljaža Celarca (dipl. geograf [Filozofska fakulteta] in mag. fotografije [AKV St. Joost, NL] in Eve Pavlič Seifert (dipl. umetn.zgod. [Filozofska fakulteta] in mag. vizualne kulture [Aalto University, FI]). V delih se ukvarjata s pokrajinsko ekologijo in novimi mediji ter iščeta nove načine ozaveščanja javnosti. Izhodišče njune umetniške produkcije predstavljajo video instalacije. V svojih delih dajeta glas udeležencem in sodelavcem projektov, naravnim oblikam, kot so skale, zrak, organizmi in drugi skupki snovi, ki jih reorganizirata v nove nenavadne oblike ter novomedijske sisteme. Tandem živi in deluje v Novem Kotu, v zaledju gozdov Goteniške gore in Snežnika.

Samostojno sta med drugim razstavljala tudi v prostoru za umetnosti KiBela, Galeriji Flora v Dubrovniku, Muzeju sodobne umetnosti (+MSUM) v Ljubljani, Muzeju sodobne umetnosti v Novem Sadu, Muzeju sodobne umetnosti v Reki, Galeriji Miklova hiša, Kinu Šiška, Galeriji Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki, Galeriji Vžigalica, v galeriji Monitor v Izmirju, IMPAKT Festivalu, Mestnem muzeju v Ljubljani, Švicariji in Kunstraum Kreuzberge/Bethanien v Berlinu. Bivala sta v Ustvarjalnem centru Švicarija (MGLC) in se udeležila rezidence v V2 Insitutu za nestabilne medije v Rotterdamu. Sta prejemnika nagrade TESLA.

Koprodukcija: Cirkulacija 2 (Borut Savski in Miha Erjavec)

Razstava v artKITu: http://www.kibla.org/dejavnosti/artkit/2022/p-l-a-t-e-au-r-e-s-i-d-u-e-zaslonke-v-pokrajini/

Hkrati je v Mali galeriji Cankarjevega doma od 18. januarja do 19. marca 2023 na ogled razstava istih avtorjev -> P L A T E AU R E S I D U E: Terra Ignota.
https://www.cd-cc.si/en/culture/exhibitions/plateauresidue-terra-ignota

Foto: Janez Klenovšek


Events so-far:

2023 Goran Tomčić – “Pompom Nets – Ljubljana” = participatorna umetnost + [fotozvočna instalacija] P L A T E AU R E S I D U E: Zaslonke v pokrajini + [sluhodvod] Tu živijo vsi / Everybody Lives Here – The Third Guy + Stijn Demeulenaere + 2022 [Studio 8.1] Get Together — Dogodek št. 4 – Tobija Hudnik + D•still by Miha Godec / intermedijska instalacija + [veseli december] art-MUS: sejem umetnin v C2 + [skejterji only] “Pet let na svet; hlače spet” = pet za pet v petek + Tjaž in Gizmo :: Glasbena miza + Visual(s) Edition + [Via Negativa vabi] GLASS ILLKA / na predvečer referendumskega dne + Studio 8.1 – Jan Kopač – Vignettes + Fukuhara Lisk Savski :: Dislociran duh + Radharani Pernarčič – PLESNI VODIČ PO KATALOGU UDOBJA + TZUSSS / Silvan Schmid, Tizia Zimmermann, Urška Savič + Maayan Liebman Sharon – INTIMACY / work in progress + Cirkulacija 2 & Stroj za izboljšanje sveta na PixxelPoint v Novi Gorici + FUCKUPTIMEMACHINE by Vida Vojić + [vabljeni] Studio 8.1 / Jan Kopač – Sin_thesis + BIG BANG vs STRING THEORY / big-bend Cirkulacija 2 + Guionnet | Murayama | Filip :: 3 x 2 = 3? + ŽIVI FOSIL / Tatiana Kocmur, Liza Šimenc + Javno dobro in nestanovitni mediji + Nina Stopar – Rojstvo slike | The Birth of a painting + ME SLIŠIŠ :: mozaični dogodek v Cirkulaciji² + ZAKLONIŠČNI TRIO (Estela Žutić, Keiko Myazaki, Gilles Duvivier) + First Terrace Tour 2022: Sofheso, Specimens, Skip Summers, JC Leisure + FriForma: PASCAL NIGGENKEMPER – La vallée de l’étrange / Dolina čudes + [last minute] Zebracadabra: Z/Apophasis – concertanz + Radio Študent TRESK #13: razstava vizualnih natečajev + Studio 8.1: Tobija Hudnik: Get Together, Dogodek št. 3 + Studio 8.1: Tobija Hudnik: Get Together, Dogodek št. 2 + Lapsus-quo / NOTA – Elvis Homan, Boštjan Simon, Liza Šimenc + Studio 8.1: Tobija Hudnik: Get Together, Dogodek št. 1 + Oblak / gibalno-zvočna video kompozicija + Untergrunt poletni jazz festival: Marko Petrušič Petko + Maja Weiss – BELI BOJEVNIK V ČRNI OBLEKI | director’s cut! + KA TO GLEDAŠ / končna razstava študentk in študentov 3. letnika VIST + Neža Zupanc – recital za flavto + Skupni imenovalec | Common Denominator / velika skupinska razstava + FriForma & Cirkulacija 2: Drašlerja in Røysum + Anita Wach: Levica Sredica Pravica & zvočne zgodbe + Draženje očesa // 53. rojstni dan Radia Študent! + Studio 8.1: Jan Kopač + Kasper T Toeplitz: Elemental II & Burning House + Uspavanka za Cirkulacijo št. 2 in druge zvočne zgodbe + KonstruktK3 smo državljani NSK + [neumorna] FriForma: VVU (Violeta García & Javier Areal Veléz) in Primož Sukič + Martina Jurak: Prehajanje : : Cirkulacija 2 + KUD Mreža / FriFormA\V: MRM trio & Lina Rica + Feminizem zavzema mesto! FriFormA\V in Rdeče zore + Prezenca in e-senca akademskega slikarja Dominika Mahniča + [Cirkulacija 2 & FriForma] Dve trobenti: Silvan Schmid & Timothée Quost / dva Seijira: Seijiro Murayama & Jernej Babnik Romaniuk + Emil Memon GRAFFITI finissage! + 2021 beepblip, Tisa Neža Herlec, Lina Rica: Relativna tišina ob zori + Marta Fakuch – Wellness @ C2 + Emil Memon – GRAFFITI + Studio 8.1: Kako živijo ljudje (bonus track) + KUD Obrat: Onkraj 10 let & Stefan Doepner: Humus + Joe Summers: Five New Songs + 1,5 + Diorama: vizualni dialog Tatiane K. in Giampaola P. + Studio 8.1 #4/21 Brina Kren: kako živijo ljudje. + Mladi Raziskovalci IV. – Lenart De Bock – Steps + Tjaž Juvan: NOISTER::C² – cirkus cirkulatio + Dialog 1,5 + Asinhronost / Tatiana Kocmur in Borut Savski + Tao G. Vrhovec Sambolec – Brati (kot) telesa + Studio 8.1 #3 + Šum #16 + zapovedujemo: John Duncan – Ž + FriFormA\V: LĪMEN + Festival Re_humanizacija! + Cirkulacija 2 – Stroj za izboljšanje sveta v Celju | World Improvement Machine in Celje | 2. letnik + Elvin Brandhi – FEAR THE FEARLESS | BOJ SE NJIH, KI NE POZNAJO STRAHU + Studio 8.1 — Kako živijo ljudje, 2/21 + Barbara Kapelj – Lastne sobe | Rooms of Their Own -> WOW + Gonko Doepner Organism + Mike Hentz – KROG | CIRCLE => festival! + Zeleni zvoki Umoblodnice + JazzzklubMezzoforte Cirku5lacijA sVOBODNImEDmEDIJSKIjAMsEssION + Studio_8.1 _ Brina Kren _ kako živijo ljudje + Barbara Kapelj – Mesto prihodnosti / urbanistično-gradbena delavnica za najmlajše + Peter & Alexander = how to keep loudness quiet? | kako ohraniti glasnost tiho? + Radharani Pernarčič & Cirkulacija 2: IZUMIJE CASTRA FIK ARKE + abeceda = Mladi raziskovalci, Osnovna oblika in Serija Tu + Rdeče zore: Ingver in GverilkII + Kvadratni meter: NAJEMNINA + STROŠKI + Duhovi preteklosti oživljeni + 2020 Razširjena Cirkulacija 2: Stroj za izboljšanje sveta + Kovidska (hiper)produkcija Cirkulacije 2 + Neven Korda – SPOMINI NA SEDANJOST + Razglas: Mehatronična delavnica Cirkulacije 2 + Borut Kržišnik DANCING MACHINE (new | neu | nov) album + FriFormA\V: Christine Schörkhuber / Noid (Avstrija) – Razmestitve (zvočne instalacije) + Studio_8.1 _kako živijo ljudje, drugič + Q Hologram 2070: Muzej raznolikosti + Vida Voyage aka Vida Vojić aka lonesome cowboy aka secret agent… + Alessandro Di Giampietro – “Assist” | “Pomagalo” – Ikonografija objema + /// Polymorphic ritual //// + presentation_performance: Sailor_log: 3rd ocean + post_festum: uvertura festivala A dela? v Cirkulaciji 2 + ČAS BREZ DOTIKA – skupinska razstava + FRIFORMA\AV: NOITU – SCATTER_RADAR + Skladnjin skupek #1: ad-hoc koncert v Cirkulaciji | podhod Ajdovščina + Studio_8.1 _kako živijo ljudje + Stroj za izboljšanje sveta | weltverbesserungmaschine + Tatiana Kocmur | Liza Šimenc – MARY JANE + Francisco Tomsich -> ELEGIJA | ELEGY + Program 2020 + Cirkulacija 2: Novice iz podzemlja + Cirkulacija2GO – kot Feniks! + Cirkulacija 2 uspešno izseljena! Exodos completed! + [izseljevanje] Cirkulacija 2 na prelomu + 2019 [napovedujemo] Javno-zasebno partnerstvo! + Angstblüten II / Timor Flores II + Nikolaus Woernle et al. – MODULAR MONSTER + Elvin Brandhi: Pozdrav žetvi in nastopu mračnejšega dela leta! + Dre A. Hočevar et al – Verso Doxa / celotedenski intenziv + Terraformer predstavlja: Ž, Neo Cymex in Kikiriki + Robert B. Lisek & Cirkulacija 2: UI za umetnike – AI for artists + Boštjan Čadež: Gospod Procesor, razumete življenje? + B-stran: Lab Irint + Dominik Mahnič – 1/200 + IvAnKe – Outsukisama | performens/ predstava + Rdeča Raketa & Patrick K.-H v Cirkulaciji 2 + Doepner & Summers: Drevesna harfa (ali: Samo drevo nas je), prvi del + Vida Vojić – Sen novih zgodb + RAZPROSTOR – razstava in večmedijski dogodek + Skrivni svet Noldusove + RHIZOMAS /Ryuzo Fukuhara, Tracy Lisk, Stefan Doepner/ + Urška Preis & Kaja Janjić – Razgaljeno + tridnevna kitarska šagra: Gino Lucente – Sagra + Sukitoa O Namau & Joe Summers live + Joe Summers | The Last Of England – live score + Tristo tisoč duš na ljubljanskem gradu + RADART #10: X/L Experiment: Radio Tovarna + Cirkulacija 2: Kakofonija kakovizija v Osmozi + ALUO uho in ALUO+C2 praktikum + Program 2019 + 2018 Ne(do)konč(a)no… + “-O-” = Simon Svetlik, Ryuzo Fukuhara in Takatsuna Mukai v C2 + Sound Chambers Series vol. VIII meets C2 + “Bodi Jimi tudi ti!” – delavnica na Gradu Kromberk | Pixxelpoint 2018 + C2 na festivalu Umetnosti in robotike v Trstu | C2 at the Festival of Arte e Robotica in Trieste + Biti aparat | biti umetnik = Roboti risarji + Simpozij Umetnost umetne inteligence | The Art of Artificial Intelligence + Exodos: C2 v Helsinkih / Finska + Jesenski dnevi tečejo | As autumn days go by… + MED, CIMET, ROZINE IN ČAS balletkvintet + Večmedijski skupinski dogodek: MED ZVERJO IN NEMOČJO + Anže Sever – Rob + friformA\V / 16.08.2018 / Lina Rica (HR) / Bálint Bolcsó (HU) / Samo Kutin (SI) + Neven Korda – Daj mi mir! + Petek trinajstega: Trije zvočni pari + Vida Vojić: poezija, zvok in glas + Špica Ljubljana: Alessandro Di Giampietro – Thinga Things | Stvari + Jana Jevtović & Engin Can: Teleskopiranje | Telescoping + oOo! 5. oOobletnica poOovezoOovanj v C² + Izračun Slepih Pilotov + A Pit of Koelse | Luknja Koelse: Sublimacija znoja + Velenje v Ljubljani: Kutwyv + Nova londonska scena | New London underground Specimens, JC Leisure, Vida Vojić, Joe Summers + John Duncan “The TELL” = svetovna premiera + In vendar se vrti | Eppur Si Muove + Cirkulacija 2: Program 2018 + Disinformation + Savski v Coni + Alte Lezbiše Kunst; zvočni performans + 2017 Kikiriki in ROR v C2 + Doepner in Savski na Robotics Anteprima v Trstu + Marko Batista – Uspavanka za CIRKULACIJO + Nez Pez // Pez Pushing + Maribor: Ambasada Cirkulacija 2 na MFRU + Stiropor = ekspandirani polistiren + Klaus Filip (Dunaj/ Avstrija) ::optosonics:: + HuXterlTronik = Dani Bedrač + ::vtol:: = Dmitri Morozov + Peter Rauch: Ponavljanje – samostojna skupinska razstava + Knjiga oglja / DopisovanjeM + Monika Pocrnjić – SVAROG.3 + Ponovni vzpon Poljske kraljice! + Tatsuru Arai – Arkhitek-ton /+\ Tinitus – Ljubezen je hladnejša od smrti + M / DopisovanjeM + Tanja Vujinović – Univerzalni objekti (Eksplozije, BBFs2, Tihožitje) + Mešani dvojni trojček | Mixed double triplet = Mike Hentz, Javier Areal Vélez, Strunarja + Derek Holzer – VECTOR SYNTHESIS | VEKTORSKA SINTEZA + OPERA ROBOTANIKKA GENESISI Karl Heinz Jeron + ZASAVJE NOISEFEST v C2/Tobačna/Ljubljana! + Adam Donovan & Katrin Hochschuh: Psychophysics Machines and Swarms + Ewa Justka at Robotanikka: Light = Sound || Zvok=Svetloba? + Robotanika: Genesis + Mini Maker Faire @ C2 Tobačna Ljubljana! + Z.B.Ø.R. (Boštjan Perovšek, Marko Košnik, Borut Savski) + Alessandro Di Giampietro – Whatever you think I am that is what i’m not + Seppo Gruendler in Josef Klammer – Mali pribor | Kleines Besteck + Cirkulacija 2: Program 2017 + Preko vode do svobode v Kinu Šiška + Luka Prinčič: Razpoke vmesnika IF4Q + 2016 Duplerica: Boštjan Čadež “ROJ” in DivinaMimesis “AUTOBIOGRAPHICAL ANIMAL” + Simfonija groze. Happy New Fear 2017! + RADART #7: RADAR NAD TOBAČNO + Zaprtje -> Dominik Mahnič – Kosi 2014-2016 + Robotanika na razstavi Robotica v Trstu + slikarska razstava -> Dominik Mahnič | Kosi 2014-2016 + John Duncan v C² ! + Simptomi meta mesta #37: Želja + Anyma na obisku v Cirkulaciji 2 + MC2=Ǝ / gibalna razstava + Neverjetno! 10 let Cirkulacije 2 + Herman & Savski: Vračnica in bali; druga javna vaja + Nina Dragičević: Parallellax release + V nedeljo se dobimo: Na stalnem naslovu najinega početja + Robotanika = C2 gre v Velenje + Herman & Savski: Vračnica in bali; prva javna vaja! + 3. avgust 2016: Niku Senpuki & Emerge, pavleisdead, Emerge & Neven M. Agalma + Atlas of Tremors v C2 + Zasavje NoiseFest 2016 v C2-labu! + Klima: Nedekadentni koncert? + DekaDANCE + Mike Hentz: Živa umetnost kot raziskava kulture in življenja + Napovedujemo: Klima, dekadenca, človek|stroj + Kdo je Mike Hentz + Dogodek O5 v C² + V iskanju izgubljene enostavnosti + Urkuma in ROR v C² + April/ maj v Cirkulaciji 2 – uvod v antidekadenco + Sejem Dostop do orodij | Access to Tools + Dobrodošli na ATT/AND Rijeka – Semenj umetniških orodij! + 2015 happy new fear 2016 – zabava na žicah + Oscar Martin: Ekstremni Atraktorji v C2 + Jesenski odmevi Hrup smo mi: Dušan Zidar + Jesenski odmevi Hrup smo mi: Arturas Bumšteinas + Predstavitev C2 tehnologij na #MTFCentral + šmarnica in cvičk v C2: N’toko in Igor Vuk + Cirkulacija 2: Showcase 0.3 = prigodna razstava preteklih in prihodnjih del in opravil + Hrup smo mi::Kulturni vmesniki + Strictly Analog 3# in Svetlobna Gverila v Tobačni & C² + RADART #6 :: RADAR RIZOM :: 4 LETA PLATFORME RADAR + Ars ac²ustic²a -> ART’S BIRTHDAY PARTY, 16. januar 2015 + 2014 Happy New Fear! + Hrup smo mi: Prostor časa | Space Time + Microbot (Stelarc in Doepner) v Cirkulaciji² + C² – otvoritev novega prostora Cirkulacije 2 + Smernice razvoja: Prostor časa + 2013 VELIKA POŽRTIJA – sobota 21. december ob 20.00 + Arduino praktikum = novodobni tehno intenziv + Dva ugrabljenca z MFRU: John Smith in Oscar Martin + C2 / Platforma za totalno umetnost: Tri socialne skulpture + Izjava Cirkulacije 2 – skupine začasnih uporabnikov Roga + Globoki temni gozd + Zvok organizma – Organizem zvoka + Fruity-Box (Karl Heinz Jeron v Cirkulaciji 2) + Taste of Vtol/ Okus Vtola + Redno letno srečanje ljubiteljev cirkulacije + 2012 Cirkulacija 2: pričetek predstavitev in delavnic Uvod v arduino v RogLabu + Multipla cirkulacija – socius urbis / otvoritev RogLaba + Interšmano = Cirkulacija 2 praznuje… + Sajeta 2012, tehnološke delavnice -> Združene sile C2_TO + Tri muhe na en mah: Cirkulacija 2, Konrad Gęca in Ana Raquel Pereira + Cirkulacija 2 v Zagrebu – galerija Močvara, 9. -13. junij 2012 + Total Noise Session #3 – Marcus Beuter = umetnost zvoka + v Cirkulaciji 2: Uvod v arduino + Kunst und Brot – Salon des Refusés 2012/1 + 2011 Drevo spoznanja in Hrupni robot v C2 + Platforma za totalno umetnost na MFRU 2011 + testna verzija: Urbi et Orbi intervencija – v vašem mestu, ko pade noč… + Paralelni svetovi na Metelkovi + Cirkulacija 2 na Sajeti 2011 + Cirkulacija 2 na Svetlobni gverili + 42 let RŠ – platforma RADAR + Redundantne tehnologije – zbiralna akcija + Cirkulacija 2: Space is the Place + Indija v Cirkulaciji >< Cirkulacija v Indiji + 2010 Zvoki Cirkulacije 2 na Novem trgu v Ljubljani + Razširjena Cirkulacija 2 na Pixxelpointu + C2_Kiblix_Mfru_Haip : Total Noise Session v Cirkulaciji 2 + Jesenski sadeži Cirkulacije 2 + Social Noise Session + C2 na Paralelnih svetovih na Metelkovi + Cirkulacija 2 na festivalu Sajeta 2010 + New media drivers feat. Cirkulacija 2 + Expanded Cirkulacija at Alkatraz + Expanded Cirkulacija at Alkatraz – scheduler + Cirkulacija na Vstop prost v Celju + Cirkulacija 2 prejme Zlato ptico + Predstavitev Cirkulacije 2 v Novi Gorici + Cirkulacija 2: Pomladanski zvitki in Mehki zvoki naveličanosti + Cirkulacija 2 gosti vegetarijanko, aktivistko, umetnico, glasbenico in galeristko Reni Hofmueller + 2009 Cirkulacija 2 na Netart Community Convention v Grazu + javno snemanje: Analogična kompozicija + Reality show – “voice-noise karaoke” + Moška umetnost / Male art + CIRKULACIJA 2 na festivalu SAJETA pri Tolminu + Prostor zvoka = telo zvoka + Cirkulacija 2 in Antikonzum + Netart – krompir v žerjavici + 2008 Cirkulacija 2: Vladavina Konzuma + Majda Gregorič v Muzeju premoderne umetnosti + Transpozicije prostorov na Paralelnih svetovih + Odprta Cirkulacija 2 + Cirkulacija na koruzi / Dario Seraval v Brlogu + Napoved: Cirkulacija pod pritiskom + Elektro / Elektra + Zvočenja v Cirkulaciji 2 + Novi okusi Cirkulacije 2 + Video: Kerber nezavednega + Kerber nezavednega in druge zgodbe + Okus Cirkulacije 2 – st. 3 + Video: Event C + Čisto običajen večer v Cirkulaciji 2 + Totalna razprodajna razstava umetnosti + Event C: Taljenje umetnosti v dogodek + Hobotnica s polento + Brlog + 2007 Rotirajoči dogodek v Cirkulaciji 2 + BRLOG + Predstavitev Trivia Records / Zapisi v Cirkulaciji 2 + Razbita lepota, Broken beauty + Reanimacija Cirkulacije + CIRKULACIJA 2 v tovarni Rog nadaljuje + Boj se kreativnosti oblastnikov! + INTERDISCIPLINARNA POSTAJA