Namenite 1% dohodnine za Cirkulacijo 2

[petek] VIDEOPISMA / Henrike von Dewitz in Simon Svetlik

V petek, 1. decembra 2023 ob 20.00 ponovno vabljeni v Cirkulacijo², Podhod Ajdovščina 2, Ljubljana – tokrat na otvoritev obsežne celotedenske video-prostorske instalacije

VIDEOPISMA / Henrike von Dewitz in Simon Svetlik

Video instalacija je že druga predstavitev izmenjave video datotek med Henrike von Dewitz in Simonom Svetlikom. Pred leti sta ugotovila, da njuni videoposnetki govorijo podoben jezik, in začela video dialog. Edino pravilo, ki sta si ga postavila, je bilo obdelati prejeto video datoteko in jo poslati nazaj. Oba izvajalca sta izmenično obdelovala videoposnetke, dokler nista ustvarila končnega rezultata. Avtorstvo se v tem procesu izmenjav in obdelav video materialov kar nekako zabriše.

Razstava je po otvoritvi odprta vsak dan razen nedelje – od sobote, 2. decembra do petka, 8. decembra 2023: od 15.00 do 19.00. V soboto matineja ob 11.00.

Video posnetki Henrike von Dewitz in Svetlika temeljijo na manipulaciji izvirnih posnetkov skoraj priložnostnega, dokumentarnega značaja. Sprehodi v naravnih okoljih in mestih, dokumentacija efemernih instalacij, predmetov in živali, pokrajine in teksture se materializirajo, izginjajo, zbledijo in se prekrivajo. Ta metoda kompozicije vodi do video umetniških del z močnim občutkom za gibanje in napetost, več možnih pripovedi in specifično mešanico abstraktnih in dokumentarnih vidikov.

Henrike von Dewitz je bila rojena v Kölnu ZRN 1981, kjer je na Kölnski univerzi študirala antropologijo, geografijo in Afriške študije, nemščino kot tuji jezik (Goethe-Institut) in kasneje prevajanje nemško španske literature v Sevilla. Živela je v Kölnu (Nemčija), Montevideu (Uruguaj), Nancyu (Francija) inLjubljani (Slovenija); dela kot učiteljica nemščine, prevajalka ter kot foto in video umetnica. Od 2013 do 2019 je deltala v selekcijski ekipi zadokumentarne filme fri Mednarodnem filmskem festivalu Nancy-Lorraine. Decembra 2019 je kot artist in residence pri Laboratorio CINE Fac en elCCE v Montevideu (Uruguaj), začela delati tudi s formati Super 8 in 16. Njena umetniška pot se je začela med tri letno delavnico Kölnskegagledališča s črno belo fotografijo in delom v foto laboratoriju pri Studiobühne Köln (Germany).

Njena najpomembnejša dela in samostojne razstave:
We’ll see us tomorrow, dokumentarec, Museo de la Memoria, Montevideo (Uruguay) december 2019
Depart – Høld & Nova, video, januar 2019
L’Éternité – Høld & Nova, video, oktober 2018
4 Éléments 4.0, open-air video installation, in the frame of the Festival International du Film de Nancy, Cours de la manufacture Nancy (France),August 2018
4 Elements, pop-up video installation, Kino Otok Izola Cinema (Slovenia) June 2018
Midva – Dva Jasa, photography, Atelje 10, Tovarna Rog Ljubljana (Slovenia), November 2017
Referandom, video intervention in public space in the frame of Meta City Symptoms, train station Ljubljana (Slovenia), October 2017
Die 4 Elemente, at.tension #7, video projection Kino-Hanger, Kulturkosmos Gelände, Lärz, Mecklenburg Vorpommern (Germany), September2017
Les 4 Elements (The 4 Elements), video exhibition, Galerie 9, Nancy (France), August / September 2017
Freier Fall (Free fall), Video Installation, in the frame of Meta City Symptoms, Sodarska Steza, Ljubljana (Slovenia), April 2016

Simon Svetlik je rojen l. 1973 v Ljubljani, kjer je tudi diplomiral iz slikarstva. V Ljubljani tudi živi in deluje. Ustvarja z vsemi dostopnimi mediji in se stilsko neomejuje; njegovo raziskovanje povezanosti vizualnega z ostalimi mediji in prosta izbira tematike ga težko opiše s skupnim imenovalcem, izmom.Ustvaril je raznovrstna umetniška dela (slike, kipe, fotografije, videe, ambientalne postavitve, instalacije, performanse…), platforme in sodelovalv mnogih skupinskih projektih. Soustanovil skupino “Art group rgb” (kolektivni umetniški raziskovalni “laboratorij” – 2001), ter platformo Simptomi Meta Mesta (neinstitucionalnaumetniška platforma – 2015); deluje kot pridruženi član platforme Cirkulacija2 v Ljubljani; soustvaril scenografijo za zadnji film Francija Slaka“Kakor v nebesih, tako na zemlji”; kot snovalec in producent ustvarja serijo performativnih dogodkov z enotnim naslovom O, posveča seneinstitucionalni/ neodvisni in neprofitni produkciji.

Selekcija dokumentiranih umetniških prisotnosti:
Future trip interaktivna svetlobna instalacija (RGB) – (Lido, Benetke 2005)
Eyecandy abstraktna animacija – 1st price (Video tapestry concourse, Velenje 2005)
Sketch box 0.6 interaktivna svetlobna instalacija (RGB) – (Rog, Ljubljana 2007)
Transcentrala socialni umetniški eksperiment (RGB) – (Rog, Ljubljana 2006 – 2007)
Feel the sun kratek video – (Signes de nuit, Paris 2006), (Cine pobre, Rio de Janeiro 2007)
Blodnjak video ambientalna instalacija – (Galerija Alkatraz, Metelkova mesto, Ljubljana 2008)
Buddha box svetlobna ambientalna instalacija (RGB) – Space for new dialogue – (Muzej sodobne umetnosti MUSUM, Vojvodina, Novi Sad 2008)
Paralelni svetovi skupinska video instalacija – (Metelkova mesto 2006 – 2011)
RGB embassy – odprti studijo/ performativni prostor/ galerija – preizpraševanje problematike simulakra sodobne umetnostne produkcije – (Rog,Ljubljana 2013 – 2021)
Meta City Symptoms – (različne lokacije od 2015 naprej)
O – ambientalni glasbeni video gibalni performansi (različne lokacije od 2011 naprej)

Produkcija: Cirkulacija 2

Sofinanciranje: Mestna občina Ljubljana

Excerpts:

VIDEOPISMA 2

VIDEOPISMA 3

 

Still fresh:

[sreda] Prepared Surroundings 2023: 15. mednarodni festival eksperimentalnega zvoka

Sreda, 29. november 2023 ob 20.00:

Petnajsti mednarodni festival eksperimentalnega zvoka
Prepared Surroundings 2023
Edges / Borders
sreda, 29.11.2023
Cirkulacija 2, 20:00

«Until I die there will be sounds. And they will continue following my death.
One need not fear about the future of music».
John Cage «Experimental Music» (1957)

Prepared Surroundings (PS) je eden najbolj čudnih zvočnih festivalov, ki poteka že 15 let. Kot vedno je naš poudarek na eksperimentiranju z zvokom in tehnologijo.

Festival statement: globaLocal proxyFest

Letos bo PS potekala hkrati v različnih mestih in državah, a kot vedno ob sredah. Dve sredi – štiri mesta. Zahvaljujoč pobudi mednarodne skupine kuratorjev in sodelovanju z lokalnimi skupnostmi umetnikov in glasbenikov bomo 29. novembra z veseljem predstavili dogodke v Almatiju (Kazahstan) in Ljubljani (Slovenija); nato pa še v Erevanu (Armenija) in Tijuani (Mehika) 20. decembra.

Live stream:

Glavna tema letošnjega PS je tudi nov špekulativni format: globalLocal proxyFest. Nenavadna razpršenost dogodka po celem svetu ob osredotočenosti na delo na lokacijah nas seveda spodbudi k razmišljanju o povezavah med globalnim in lokalnim, singularnim in multiplim. Kopiranje v kontekstu umetnosti vedno sproži razprave, a v čem je njegovo pokvarjenost, če je kopiranje način, kako podatke rešiti pred izgubo? PS lansira lastne posrednike v različnih mestih in državah. Bo to enak festival kot vseh prejšnjih 14 let?

Kustos vsake lokacije bo udeležencem ponudil svojo temo za umetniško interpretacijo:

Almaty : сontacts / boundaries
Ljubljani : edges / borders
Erevan : joinings / partings
Tijuana : dots / ties

Načrtujemo izvedbo dogodkov v živo z avdio-video prenosi.

Svet se spreminja in festival se spreminja z njim, le naš slogan ostaja nespremenjen že 15 let: “Udeleženci bodo prikazali delo s pripravljenimi predmeti, okolji in konstrukti.”

Povezava do matične strani festivala – https://soundartist.ru/ps-15-en

Sodelujoči:

Stagnat
Stagnat je elektronski A/V projekt dveh slovenskih umetnikov, ki živita na Dunaju. Njihov izbruh je rezultat težnje po skupnem glasbenem izražanju in razvejanosti preteklih vizualno osredotočenih umetniških prizadevanj. Rezultat je eksperimentalne narave, tehno s temnejšim odtenkom, z ropotom mimo vozečega vlaka, kaotičnim ptičjim petjem, potjo v sivo jutro z zamerljivo najstniško tesnobo. Njihov prvi nastop je bil kot improviziran nastop v živo na Festivalu Izvir (Formaviva) poleti 2019. Od takrat so se njihovi seti razvili v bolj homogen avtoshediazem, ko so razvili svoj lasten značilen zvok. Leta 2020 so v sami izdaji izdali svoj prvi EP Synchrony of Falling in bili predstavljeni na kompilaciji lokalne založbe Sigma5. Njihov debitantski album je skupaj z eksperimentalnim filmom izšel marca 2021 pri londonski založbi Singularity Recordings. Decembra 2021 so soustanovili lastno založbo DE/FRAGMENT. Od takrat so izdali 2 EP-ja, Subterranean Occurrence (DE/FRAGMENT) in Twilight World (Scarlet Carson Black), celoten album Vague Radius (DE/FRAGMENT) in se pojavili na nekaj kompilacijah in radijskih oddajah. Zdaj končujejo svojo najnovejšo izdajo “Charisma”, 6-stezni EP čudnih in vznemirljivih pesmi, ki temeljijo na konceptu in zmedenosti kultov.
https://linktr.ee/stagnat

Lisokot
Lisokot (Varya Pavlova) je pevka, umetnica, skladateljica in pesnica, odgovorna za široko paleto glasbenih nastopov po vsem svetu od Bienala sodobne umetnosti v Rigi in Manifeste 10 do berlinskih klubov Berghain, Funkhouse in Oddelka za slavistiko na Univerzi Stanford. Deluje med eksperimentalno elektroniko, improvizacijo in performansom, večinoma uporablja svoj glas kot edini instrument. Pogosto se nanaša na sovjetsko glasbeno dediščino, je dekonstrukcija, reinterpretacija in lastna živalska poezija o politiki in družbi. Njene predstave se pogosto spremenijo v predstave, specifične za lokacijo, z lastnimi kostumi in dekoracijami, ki ustvarjajo lastno mitologijo. Leta 2017 je izdala EP “Walzerzyklus” v sodelovanju z Uwejem Schmidtom (AtomTM, Señor Coconut) pri nemški založbi Raster.
https://nazlorecords.bandcamp.com/album/i-want-i-have-to-share-my-life-with-you
https://linktr.ee/lisokot

Boris Šeršenkov
Boris Šeršenkov – samostojni umetnik in raziskovalec, dr. (kandidat tehničnih znanosti), pedagog in oblikovalec glasbil. Osredotoča se na projekte, ki razvijajo nove metodologije v tehnološki in zvočni umetnosti, raziskuje odnos med ljudmi in tehnologijo ter združuje sodobne tehnike z medijskimi arheološkimi raziskavami. Boris se ukvarja z različnimi dejavnostmi na področju eksperimentalne glasbe in zvočne umetnosti kot avtor številnih medijskih instalacij in zvočnih performansov ter kustos koncertnih programov, razstav in izobraževalnih projektov. Kot glasbenik aktivno deluje na področju žive elektronike in elektroakustične improvizacije, tako solo kot v sodelovanju z drugimi glasbeniki in umetniki.
splet – https://www.shershenkov.com/

Ksenija Bakhtina
Ksenia Bakhtina, interdisciplinarna umetnica. Glavne smeri zvočne umetnosti, ustvarjanje del za večkanalne avdio instalacije.

::vtol::
Dmitrij Morozov alias ::vtol:: je transdisciplinarni umetnik in raziskovalec. Osredotoča se na sodobne medijske umetnosti, vključno z zvokom, robotiko in instalacijo, s posebnim poudarkom na povezavi med nastajajočimi sistemi in novimi vrstami tehnoloških sintez.
splet – http://vtol.cc


Events so-far:

2023 [petek] VIDEOPISMA / Henrike von Dewitz in Simon Svetlik + [sreda] Prepared Surroundings 2023: 15. mednarodni festival eksperimentalnega zvoka + [torek CoFestival] Kolektiv NDA Hrvaška: Predstava, ki nastaja + Translacija | Traslación: Rdeče niti #Cirkulacija 2 + dvojna Friforma: WERCKMEISTER kvartet + Mladi Raziskovalci – kvartet + Osnovni delci Cirkulacije 2 na festivalu IZIS Koper + [interview] “Cirkulacija 2: The space we share” + Agustina De Vera: Čustveno avdio-vizualni zemljevid :: sledi potovanja v Slovenijo + Tom Winkler :: Stròj1 strôja m (ȍ ó) + [Jazzz klub Mezzoforte] ZORAN ŠĆEKIĆ koncert mikrotonalne glasbe + Ne-festival: KRIK :: PRVI GLAS + Vida Vojić :: PATTERNS LEAD ME HERE + [synthi delavnica] Alwin Weber “NoiseToys – not just for boys!” + Neža Knez in Tin Dožić “PARALELNA PRETAKANJA” + THE ANGEL’S SHARE / Del gre za angelce + Domišljija se razmahne, ko je zunaj slabo vreme | Imagination emerges into weathering + RAM RAM mozaična predstava [zadnji ponovitvi] + Colin Black in Stefan Doepner: The Transmittal Hearing + FAUST : : OBNOVA = večmedijski performens + Excuses Izgovori + KRAČA :: Tatiana Kocmur in Marta Fakuch + [3x v tednu] RAM RAM mozaična predstava + [popopraznična] Pogojna aritmija (z ali brez) + RADART # 14: SONOR(N)OST | tudi v Cirkulaciji 2 + CLOCKWORK VOLTAGE – Patch from Scratch + Francisco Tomsich – Borut Savski = Poletne pesmi | Summer Songs + [8. marec] Anita Wach / 30 Stavkov (Končna rešitev in Boj z duhovi) + VELIKI BENEFIT za Cirkulacijo + Goran Tomčić – “Pompom Nets – Ljubljana” = participatorna umetnost + [fotozvočna instalacija] P L A T E AU R E S I D U E: Zaslonke v pokrajini + [sluhodvod] Tu živijo vsi / Everybody Lives Here – The Third Guy + Stijn Demeulenaere + 2022 [Studio 8.1] Get Together — Dogodek št. 4 – Tobija Hudnik + D•still by Miha Godec / intermedijska instalacija + [veseli december] art-MUS: sejem umetnin v C2 + [skejterji only] “Pet let na svet; hlače spet” = pet za pet v petek + Tjaž in Gizmo :: Glasbena miza + Visual(s) Edition + [Via Negativa vabi] GLASS ILLKA / na predvečer referendumskega dne + Studio 8.1 – Jan Kopač – Vignettes + Fukuhara Lisk Savski :: Dislociran duh + Radharani Pernarčič – PLESNI VODIČ PO KATALOGU UDOBJA + TZUSSS / Silvan Schmid, Tizia Zimmermann, Urška Savič + Maayan Liebman Sharon – INTIMACY / work in progress + Cirkulacija 2 & Stroj za izboljšanje sveta na PixxelPoint v Novi Gorici + FUCKUPTIMEMACHINE by Vida Vojić + [vabljeni] Studio 8.1 / Jan Kopač – Sin_thesis + BIG BANG vs STRING THEORY / big-bend Cirkulacija 2 + Guionnet | Murayama | Filip :: 3 x 2 = 3? + ŽIVI FOSIL / Tatiana Kocmur, Liza Šimenc + Javno dobro in nestanovitni mediji + Nina Stopar – Rojstvo slike | The Birth of a painting + ME SLIŠIŠ :: mozaični dogodek v Cirkulaciji² + ZAKLONIŠČNI TRIO (Estela Žutić, Keiko Myazaki, Gilles Duvivier) + First Terrace Tour 2022: Sofheso, Specimens, Skip Summers, JC Leisure + FriForma: PASCAL NIGGENKEMPER – La vallée de l’étrange / Dolina čudes + [last minute] Zebracadabra: Z/Apophasis – concertanz + Radio Študent TRESK #13: razstava vizualnih natečajev + Studio 8.1: Tobija Hudnik: Get Together, Dogodek št. 3 + Studio 8.1: Tobija Hudnik: Get Together, Dogodek št. 2 + Lapsus-quo / NOTA – Elvis Homan, Boštjan Simon, Liza Šimenc + Studio 8.1: Tobija Hudnik: Get Together, Dogodek št. 1 + Oblak / gibalno-zvočna video kompozicija + Untergrunt poletni jazz festival: Marko Petrušič Petko + Maja Weiss – BELI BOJEVNIK V ČRNI OBLEKI | director’s cut! + KA TO GLEDAŠ / končna razstava študentk in študentov 3. letnika VIST + Neža Zupanc – recital za flavto + Skupni imenovalec | Common Denominator / velika skupinska razstava + FriForma & Cirkulacija 2: Drašlerja in Røysum + Anita Wach: Levica Sredica Pravica & zvočne zgodbe + Draženje očesa // 53. rojstni dan Radia Študent! + Studio 8.1: Jan Kopač + Kasper T Toeplitz: Elemental II & Burning House + Uspavanka za Cirkulacijo št. 2 in druge zvočne zgodbe + KonstruktK3 smo državljani NSK + [neumorna] FriForma: VVU (Violeta García & Javier Areal Veléz) in Primož Sukič + Martina Jurak: Prehajanje : : Cirkulacija 2 + KUD Mreža / FriFormA\V: MRM trio & Lina Rica + Feminizem zavzema mesto! FriFormA\V in Rdeče zore + Prezenca in e-senca akademskega slikarja Dominika Mahniča + [Cirkulacija 2 & FriForma] Dve trobenti: Silvan Schmid & Timothée Quost / dva Seijira: Seijiro Murayama & Jernej Babnik Romaniuk + Emil Memon GRAFFITI finissage! + 2021 beepblip, Tisa Neža Herlec, Lina Rica: Relativna tišina ob zori + Marta Fakuch – Wellness @ C2 + Emil Memon – GRAFFITI + Studio 8.1: Kako živijo ljudje (bonus track) + KUD Obrat: Onkraj 10 let & Stefan Doepner: Humus + Joe Summers: Five New Songs + 1,5 + Diorama: vizualni dialog Tatiane K. in Giampaola P. + Studio 8.1 #4/21 Brina Kren: kako živijo ljudje. + Mladi Raziskovalci IV. – Lenart De Bock – Steps + Tjaž Juvan: NOISTER::C² – cirkus cirkulatio + Dialog 1,5 + Asinhronost / Tatiana Kocmur in Borut Savski + Tao G. Vrhovec Sambolec – Brati (kot) telesa + Studio 8.1 #3 + Šum #16 + zapovedujemo: John Duncan – Ž + FriFormA\V: LĪMEN + Festival Re_humanizacija! + Cirkulacija 2 – Stroj za izboljšanje sveta v Celju | World Improvement Machine in Celje | 2. letnik + Elvin Brandhi – FEAR THE FEARLESS | BOJ SE NJIH, KI NE POZNAJO STRAHU + Studio 8.1 — Kako živijo ljudje, 2/21 + Barbara Kapelj – Lastne sobe | Rooms of Their Own -> WOW + Gonko Doepner Organism + Mike Hentz – KROG | CIRCLE => festival! + Zeleni zvoki Umoblodnice + JazzzklubMezzoforte Cirku5lacijA sVOBODNImEDmEDIJSKIjAMsEssION + Studio_8.1 _ Brina Kren _ kako živijo ljudje + Barbara Kapelj – Mesto prihodnosti / urbanistično-gradbena delavnica za najmlajše + Peter & Alexander = how to keep loudness quiet? | kako ohraniti glasnost tiho? + Radharani Pernarčič & Cirkulacija 2: IZUMIJE CASTRA FIK ARKE + abeceda = Mladi raziskovalci, Osnovna oblika in Serija Tu + Rdeče zore: Ingver in GverilkII + Kvadratni meter: NAJEMNINA + STROŠKI + Duhovi preteklosti oživljeni + 2020 Razširjena Cirkulacija 2: Stroj za izboljšanje sveta + Kovidska (hiper)produkcija Cirkulacije 2 + Neven Korda – SPOMINI NA SEDANJOST + Razglas: Mehatronična delavnica Cirkulacije 2 + Borut Kržišnik DANCING MACHINE (new | neu | nov) album + FriFormA\V: Christine Schörkhuber / Noid (Avstrija) – Razmestitve (zvočne instalacije) + Studio_8.1 _kako živijo ljudje, drugič + Q Hologram 2070: Muzej raznolikosti + Vida Voyage aka Vida Vojić aka lonesome cowboy aka secret agent… + Alessandro Di Giampietro – “Assist” | “Pomagalo” – Ikonografija objema + /// Polymorphic ritual //// + presentation_performance: Sailor_log: 3rd ocean + post_festum: uvertura festivala A dela? v Cirkulaciji 2 + ČAS BREZ DOTIKA – skupinska razstava + FRIFORMA\AV: NOITU – SCATTER_RADAR + Skladnjin skupek #1: ad-hoc koncert v Cirkulaciji | podhod Ajdovščina + Studio_8.1 _kako živijo ljudje + Stroj za izboljšanje sveta | weltverbesserungmaschine + Tatiana Kocmur | Liza Šimenc – MARY JANE + Francisco Tomsich -> ELEGIJA | ELEGY + Program 2020 + Cirkulacija 2: Novice iz podzemlja + Cirkulacija2GO – kot Feniks! + Cirkulacija 2 uspešno izseljena! Exodos completed! + [izseljevanje] Cirkulacija 2 na prelomu + 2019 [napovedujemo] Javno-zasebno partnerstvo! + Angstblüten II / Timor Flores II + Nikolaus Woernle et al. – MODULAR MONSTER + Elvin Brandhi: Pozdrav žetvi in nastopu mračnejšega dela leta! + Dre A. Hočevar et al – Verso Doxa / celotedenski intenziv + Terraformer predstavlja: Ž, Neo Cymex in Kikiriki + Robert B. Lisek & Cirkulacija 2: UI za umetnike – AI for artists + Boštjan Čadež: Gospod Procesor, razumete življenje? + B-stran: Lab Irint + Dominik Mahnič – 1/200 + IvAnKe – Outsukisama | performens/ predstava + Rdeča Raketa & Patrick K.-H v Cirkulaciji 2 + Doepner & Summers: Drevesna harfa (ali: Samo drevo nas je), prvi del + Vida Vojić – Sen novih zgodb + RAZPROSTOR – razstava in večmedijski dogodek + Skrivni svet Noldusove + RHIZOMAS /Ryuzo Fukuhara, Tracy Lisk, Stefan Doepner/ + Urška Preis & Kaja Janjić – Razgaljeno + tridnevna kitarska šagra: Gino Lucente – Sagra + Sukitoa O Namau & Joe Summers live + Joe Summers | The Last Of England – live score + Tristo tisoč duš na ljubljanskem gradu + RADART #10: X/L Experiment: Radio Tovarna + Cirkulacija 2: Kakofonija kakovizija v Osmozi + ALUO uho in ALUO+C2 praktikum + Program 2019 + 2018 Ne(do)konč(a)no… + “-O-” = Simon Svetlik, Ryuzo Fukuhara in Takatsuna Mukai v C2 + Sound Chambers Series vol. VIII meets C2 + “Bodi Jimi tudi ti!” – delavnica na Gradu Kromberk | Pixxelpoint 2018 + C2 na festivalu Umetnosti in robotike v Trstu | C2 at the Festival of Arte e Robotica in Trieste + Biti aparat | biti umetnik = Roboti risarji + Simpozij Umetnost umetne inteligence | The Art of Artificial Intelligence + Exodos: C2 v Helsinkih / Finska + Jesenski dnevi tečejo | As autumn days go by… + MED, CIMET, ROZINE IN ČAS balletkvintet + Večmedijski skupinski dogodek: MED ZVERJO IN NEMOČJO + Anže Sever – Rob + friformA\V / 16.08.2018 / Lina Rica (HR) / Bálint Bolcsó (HU) / Samo Kutin (SI) + Neven Korda – Daj mi mir! + Petek trinajstega: Trije zvočni pari + Vida Vojić: poezija, zvok in glas + Špica Ljubljana: Alessandro Di Giampietro – Thinga Things | Stvari + Jana Jevtović & Engin Can: Teleskopiranje | Telescoping + oOo! 5. oOobletnica poOovezoOovanj v C² + Izračun Slepih Pilotov + A Pit of Koelse | Luknja Koelse: Sublimacija znoja + Velenje v Ljubljani: Kutwyv + Nova londonska scena | New London underground Specimens, JC Leisure, Vida Vojić, Joe Summers + John Duncan “The TELL” = svetovna premiera + In vendar se vrti | Eppur Si Muove + Cirkulacija 2: Program 2018 + Disinformation + Savski v Coni + Alte Lezbiše Kunst; zvočni performans + 2017 Kikiriki in ROR v C2 + Doepner in Savski na Robotics Anteprima v Trstu + Marko Batista – Uspavanka za CIRKULACIJO + Nez Pez // Pez Pushing + Maribor: Ambasada Cirkulacija 2 na MFRU + Stiropor = ekspandirani polistiren + Klaus Filip (Dunaj/ Avstrija) ::optosonics:: + HuXterlTronik = Dani Bedrač + ::vtol:: = Dmitri Morozov + Peter Rauch: Ponavljanje – samostojna skupinska razstava + Knjiga oglja / DopisovanjeM + Monika Pocrnjić – SVAROG.3 + Ponovni vzpon Poljske kraljice! + Tatsuru Arai – Arkhitek-ton /+\ Tinitus – Ljubezen je hladnejša od smrti + M / DopisovanjeM + Tanja Vujinović – Univerzalni objekti (Eksplozije, BBFs2, Tihožitje) + Mešani dvojni trojček | Mixed double triplet = Mike Hentz, Javier Areal Vélez, Strunarja + Derek Holzer – VECTOR SYNTHESIS | VEKTORSKA SINTEZA + OPERA ROBOTANIKKA GENESISI Karl Heinz Jeron + ZASAVJE NOISEFEST v C2/Tobačna/Ljubljana! + Adam Donovan & Katrin Hochschuh: Psychophysics Machines and Swarms + Ewa Justka at Robotanikka: Light = Sound || Zvok=Svetloba? + Robotanika: Genesis + Mini Maker Faire @ C2 Tobačna Ljubljana! + Z.B.Ø.R. (Boštjan Perovšek, Marko Košnik, Borut Savski) + Alessandro Di Giampietro – Whatever you think I am that is what i’m not + Seppo Gruendler in Josef Klammer – Mali pribor | Kleines Besteck + Cirkulacija 2: Program 2017 + Preko vode do svobode v Kinu Šiška + Luka Prinčič: Razpoke vmesnika IF4Q + 2016 Duplerica: Boštjan Čadež “ROJ” in DivinaMimesis “AUTOBIOGRAPHICAL ANIMAL” + Simfonija groze. Happy New Fear 2017! + RADART #7: RADAR NAD TOBAČNO + Zaprtje -> Dominik Mahnič – Kosi 2014-2016 + Robotanika na razstavi Robotica v Trstu + slikarska razstava -> Dominik Mahnič | Kosi 2014-2016 + John Duncan v C² ! + Simptomi meta mesta #37: Želja + Anyma na obisku v Cirkulaciji 2 + MC2=Ǝ / gibalna razstava + Neverjetno! 10 let Cirkulacije 2 + Herman & Savski: Vračnica in bali; druga javna vaja + Nina Dragičević: Parallellax release + V nedeljo se dobimo: Na stalnem naslovu najinega početja + Robotanika = C2 gre v Velenje + Herman & Savski: Vračnica in bali; prva javna vaja! + 3. avgust 2016: Niku Senpuki & Emerge, pavleisdead, Emerge & Neven M. Agalma + Atlas of Tremors v C2 + Zasavje NoiseFest 2016 v C2-labu! + Klima: Nedekadentni koncert? + DekaDANCE + Mike Hentz: Živa umetnost kot raziskava kulture in življenja + Napovedujemo: Klima, dekadenca, človek|stroj + Kdo je Mike Hentz + Dogodek O5 v C² + V iskanju izgubljene enostavnosti + Urkuma in ROR v C² + April/ maj v Cirkulaciji 2 – uvod v antidekadenco + Sejem Dostop do orodij | Access to Tools + Dobrodošli na ATT/AND Rijeka – Semenj umetniških orodij! + 2015 happy new fear 2016 – zabava na žicah + Oscar Martin: Ekstremni Atraktorji v C2 + Jesenski odmevi Hrup smo mi: Dušan Zidar + Jesenski odmevi Hrup smo mi: Arturas Bumšteinas + Predstavitev C2 tehnologij na #MTFCentral + šmarnica in cvičk v C2: N’toko in Igor Vuk + Cirkulacija 2: Showcase 0.3 = prigodna razstava preteklih in prihodnjih del in opravil + Hrup smo mi::Kulturni vmesniki + Strictly Analog 3# in Svetlobna Gverila v Tobačni & C² + RADART #6 :: RADAR RIZOM :: 4 LETA PLATFORME RADAR + Ars ac²ustic²a -> ART’S BIRTHDAY PARTY, 16. januar 2015 + 2014 Happy New Fear! + Hrup smo mi: Prostor časa | Space Time + Microbot (Stelarc in Doepner) v Cirkulaciji² + C² – otvoritev novega prostora Cirkulacije 2 + Smernice razvoja: Prostor časa + 2013 VELIKA POŽRTIJA – sobota 21. december ob 20.00 + Arduino praktikum = novodobni tehno intenziv + Dva ugrabljenca z MFRU: John Smith in Oscar Martin + C2 / Platforma za totalno umetnost: Tri socialne skulpture + Izjava Cirkulacije 2 – skupine začasnih uporabnikov Roga + Globoki temni gozd + Zvok organizma – Organizem zvoka + Fruity-Box (Karl Heinz Jeron v Cirkulaciji 2) + Taste of Vtol/ Okus Vtola + Redno letno srečanje ljubiteljev cirkulacije + 2012 Cirkulacija 2: pričetek predstavitev in delavnic Uvod v arduino v RogLabu + Multipla cirkulacija – socius urbis / otvoritev RogLaba + Interšmano = Cirkulacija 2 praznuje… + Sajeta 2012, tehnološke delavnice -> Združene sile C2_TO + Tri muhe na en mah: Cirkulacija 2, Konrad Gęca in Ana Raquel Pereira + Cirkulacija 2 v Zagrebu – galerija Močvara, 9. -13. junij 2012 + Total Noise Session #3 – Marcus Beuter = umetnost zvoka + v Cirkulaciji 2: Uvod v arduino + Kunst und Brot – Salon des Refusés 2012/1 + 2011 Drevo spoznanja in Hrupni robot v C2 + Platforma za totalno umetnost na MFRU 2011 + testna verzija: Urbi et Orbi intervencija – v vašem mestu, ko pade noč… + Paralelni svetovi na Metelkovi + Cirkulacija 2 na Sajeti 2011 + Cirkulacija 2 na Svetlobni gverili + 42 let RŠ – platforma RADAR + Redundantne tehnologije – zbiralna akcija + Cirkulacija 2: Space is the Place + Indija v Cirkulaciji >< Cirkulacija v Indiji + 2010 Zvoki Cirkulacije 2 na Novem trgu v Ljubljani + Razširjena Cirkulacija 2 na Pixxelpointu + C2_Kiblix_Mfru_Haip : Total Noise Session v Cirkulaciji 2 + Jesenski sadeži Cirkulacije 2 + Social Noise Session + C2 na Paralelnih svetovih na Metelkovi + Cirkulacija 2 na festivalu Sajeta 2010 + New media drivers feat. Cirkulacija 2 + Expanded Cirkulacija at Alkatraz – wrapping up + Expanded Cirkulacija at Alkatraz + Cirkulacija na Vstop prost v Celju + Cirkulacija 2 prejme Zlato ptico + Predstavitev Cirkulacije 2 v Novi Gorici + Cirkulacija 2: Pomladanski zvitki in Mehki zvoki naveličanosti + Cirkulacija 2 gosti vegetarijanko, aktivistko, umetnico, glasbenico in galeristko Reni Hofmueller + 2009 Cirkulacija 2 na Netart Community Convention v Grazu + javno snemanje: Analogična kompozicija + Reality show – “voice-noise karaoke” + Moška umetnost / Male art + CIRKULACIJA 2 na festivalu SAJETA pri Tolminu + Prostor zvoka = telo zvoka + Cirkulacija 2 in Antikonzum + Netart – krompir v žerjavici + 2008 Cirkulacija 2: Vladavina Konzuma + Majda Gregorič v Muzeju premoderne umetnosti + Transpozicije prostorov na Paralelnih svetovih + Odprta Cirkulacija 2 + Cirkulacija na koruzi / Dario Seraval v Brlogu + Napoved: Cirkulacija pod pritiskom + Elektro / Elektra + Zvočenja v Cirkulaciji 2 + Novi okusi Cirkulacije 2 + Video: Kerber nezavednega + Kerber nezavednega in druge zgodbe + Okus Cirkulacije 2 – st. 3 + Video: Event C + Čisto običajen večer v Cirkulaciji 2 + Totalna razprodajna razstava umetnosti + Event C: Taljenje umetnosti v dogodek + Hobotnica s polento + Brlog + 2007 Rotirajoči dogodek v Cirkulaciji 2 + BRLOG + Predstavitev Trivia Records / Zapisi v Cirkulaciji 2 + Razbita lepota, Broken beauty + Reanimacija Cirkulacije + CIRKULACIJA 2 v tovarni Rog nadaljuje + Boj se kreativnosti oblastnikov! + INTERDISCIPLINARNA POSTAJA