Dobrodošli na ATT/AND Rijeka – Semenj umetniških orodij!

Published on January 30th, 2016

sejem dostop do orodij – att / sdo

“Namesto da bi prilagajali naprave za človeka, prilagajamo človeka za naprave.”
— Douglas Rushkoff

Napovedujemo razcepljeni dogodek:

5/6 februarja 2016 v Reki in 9 februarja 2016 v Ljubljani v Cirkulaciji²!

IMG_6530

Sodelujoči v Ljubljani: Paula Pin (Španija), Dmitri Morozov (Rusija), Radiona (Hrvaška), Nataša Muševič, Robertina Šebjanič, Boštjan Čadež, Dominik Mahnič, Borut Savski (vsi Slovenija), Stefan Doepner (Nemčija/Slovenija)…

K0\P/rodukcija Aksioma -> facebook event

Če so tehno-hipiji v 70-ih letih prejšnjega stoletja z novimi digitalnimi tehnologijami komunikacij napovedovali povečan dostop do znanja in orodij, pa se zdi, da pol stoletja kasneje realnost ne kaže čisto takšne podobe. Ljudje so degradirani na uporabnike “uporabniku prijaznih” tehnologij, narejenih za to, da se uporabljajo, ne pa razumejo. Prilaščanje, razstavljanje in ustvarjalno predelovanje je edini način, da se upreš njihovi mainstreamovski determinanti – uporabniški naravnanosti – in jih v končni fazi razumeš. Ideja odprte kode je ključ do znanja in odklepanja tehnologij.

Dogodek poteka v navezavi s sejmom AND Fair (“abandon normal devices”) Rijeka, ki bo potekal 5–6 februarja 2016 v galeriji Filodrammatica na Rijeki in ga organizira Drugo more (HR) v sodelovanju z Aksioma in Abandon Normal Devices (UK).

Rijeka situacija:

Drugo More
facebook event

Poleg Cirkulacije 2 in  Radione bodo s svojimi deli sodelovali tudi lokalni umetniki in ljubitelji. Iz Velike Britanije bo festivalski partner AND (Abandon Normal Devices) pripeljal 5-6 umetnikov/ projektov z različnih koncev Evrope in celo enega iz Koreje (južne)…

Sejem na Rijeki se bo začel v petek , 5. februarja ob 5 uri popoldne.  Sestavljen bo iz kratkih polurnih predstavitev od 6 dalje (skupaj 10 predstavitev), ob 11 uri pa bo imela Radiona koncert z njihovimi napravami. V soboto se sejem začne ob 10 dopoldne – z drugim krogom predstavitev med 11-12. Performensi z napravami se začnejo po 8 uri zvečer.

Splošni format predstavitve je SEJEM, z mizami in stojnicami kjer gostujoči razstavijo svoje projekte in neposredno komunicirajo z obiskovalci. Za malo več dinamike, občasno luč  osvetli posamezno stojnico in razstavljalec lahko predstavi  svoj projekt. V Rijeki ne bo odra! Predstavitve lahko trajajo do 25 minut, raje še manj. Lahko se spregovori o idejah, procesu gradnje, predstavi način delovanja… –  enako, kot če se stvar predstavlja posameznemu obiskovalcu. Brez komplikacij!

IMG_6456IMG_6443 IMG_6435IMG_6434 IMG_6374DSC02775 DSC02769DSC02766 DSC02761DSC02753 CAM01360CAM01378CAM01372CAM01361

IMG_6480IMG_6462

Ljubljana situacija:

V torek, 9. februarja 2016 in poteka v Cirkulaciji², Tobačna 5. Veliki prostor bo ogrevan! V Ljubljani bo sejem enodnevni dogodek s predstavitvami in zvečer s performensi.

Sejem ArtTools je posvečen raziskovanju tega, kako tehnologije ustvarjajo nove oblike družbenega dialoga. Gre za novomedijsko performativno prireditev po vzoru nekdanjih svetovnih razstav. Cilj je ustvariti “na napravah temelječo prireditev”, začasno avtonomno cono, kjer se razstavljajo in izmenjujejo eksperimentalni izdelki (blago?), vzpostavljajo novi odnosi, obiskovalci pa se učijo od ustvarjalcev in spoznavajo nove proizvode. Sejem je novomedijski in performativni dogodek kot so ga zasnovali leta 2014 Abandon Normal Devices za festival AND v Liverpoolu. Avtorji bodo ves čas na voljo za pojasnila, pomoč, demonstracije, svetovanje in izmenjavo znanj, tako da bodo lahko ljudje bolje razumeli naprave, jih morda celo demistificirali in s tem odprli črno škatlo tehnologije.

Detajli – Naprave na Ogled (DNNO):

Synthomir – Igor Brkić, Damir Prizmić (Radiona, Zagreb)

8-bitni odprtokodni arduino DIY synth. Med sejmom v Cirkulaciji 2 bosta avtorja pripravila delavnico izdelave Sintomirja! Predvidoma traja 4 do 5 ur, število ueležencev omejeno – kontakt: sonjagrdina@gmail.com.

SYNTHOMIR

Sintomir lahko deluje kot:
— ritem mašina
— optični teremin
— basovski synth

minimalne kontrole:
— fotoupor
— tipka
— potenciometer

Več na:
http://radiona.org/synthomir
Programska koda:
https://bitbucket.org/radiona/synthomir

Radiona / Makerspace – Društvo za razvoj ‘naredi sam/ do-it-yourself’ kulture je bilo ustanovljeno z namenom povečati prisotnost odprtokodne izdelovalne kulture in uvajanja principov samoohranitve takšne produkcije, ter povezovanja vseh možnih področij umetnosti, znanosti in tehnologije. Cilj je ustvariti nova polja povezanih sodelovalnih intermedijskih in novomedijskih dejavnosti na način DIY (naredi-sam) and DIWO (do-it-with-others; naredi skupaj z drugimi).

Borut Savski /Cirkulacija2 bo pokazal večino malih arduino sistemov/ naprav, zgrajenih za različne namene:

1. Cirkulino midi sequencer z novimi funkcionalnostmi
2. XGMidi synth modul z LCD zaslonom in kontrolami  XG midi samplov
3. Moire generator vizualnega moire efekta z močnimi LED
4. Wardenclyffe Tower senzorski zvočni instrument (raspberry pi in arduino)

mogoče še:
5. Nevestina harfa / Bride’s Harp (z elastikami kot strunami in arduino kot senzorski kontroler)

Skupaj s Stefanom sistem C2 za pozicioniranje zvoka z brezžičnimi senzorskimi napravami:

1. IBalls krogle brezžični midi kontrolerji z XYZ senzorji
2. Dva XY premična zvočnika
3. Mala IBalls brezžična krogla za uporabo z računalnikom

paula pin Pechblenda Lab

+ predstavitev HardGlam serije: naredi-sam orodja za ginekološke raziskave

+ performens

 

Boštjan Čadež

Skener za projektor
je ogledalce,ki se ga krmili z midi podatki. Projekcijo lahko usmerimo marsikam po prostoru. Prednost pred drugimi izvedbami je v tem, da je vrtenje v horizontalni osi neomejeno. Sestavlja ga mehanika izdelana s 3D tiskalnikom  in elektronika z mikrokontrolerjem Teensy 3.

 

Robertina Šebjanič
predstavlja njene
DIY hidrofone (podvodne mikrofone). Vabi nas, da se z njo podamo na lov za podvodnimi zvoki  v vodah Rijeke in Ljubljane!
+ performens

Vodni spomini je instalacija, pri kateri slišimo zvočne posnetke, nabrane v rekah in morjih (Donava v Linzu, Jadransko morje in Norveško morje). Nalovljene podvodne posnetke bo uporabila v živo za slikanje nove zvočne krajine.

Dmitry vtol Morozov

gradi synthe, …

 

Nataša Muševic Dot

Sonorose
Nataša Muševič Dot bo predstavila njen najnovejši projekt imenovan Sonorose (Zvočna roža; z zavodom Rampa) pri katerem raziskuje uporabo organske oblike (topologija cveta) za uporabo pri zvočnikih, s katero bi bila popačenja nična. V polju t.i. akustične bionike experimentira z oblikami, ki bi bolje kot doslej omogočile, da se različne valovne dolžine v zvoku bolje seštevajo. Zvočne rože so izdelane  s 3D tiskalnikom. Obiskovalci so vabljeni, da ocenijo katera roža zveni bolje, in zakaj.

 

Dominik Mahnič

DIY LED in laserski dia-projektorji

Mahnič bo predstavil kolekcijo različnih prenosnih in poceni  ročnih dia-projektorjev in možne uporabe.

 

Stefan Doepner / Cirkulacija2

1. sonicPartner – avtonomni premični robot z bluetooth brezžično povezavo z zvočnim virom
2. midiRegister – MIDI vmesnik z 8 kontrolami, ki jemlje navdih pri registrih cerkvenih orgel; z nastavitvami MIDI formata
3. stringBaton – 2 modela preprostih enostrunskih kitar s pickup-i narejenih iz relejev
4. forceBoard – MIDI klaviatura z osmimi dotičnimi mesti občutljivimi na moč pritiska; za uporabo s sintetizatorjem ali računalnikom.

DSC02654DSC02658 DSC02651DSC02663

Skupaj z Borutom predstavi C2 sistem za pozicioniranje zvoka:
1. Veliki IBALLS brezžični senzorji
2. 2 kosa zvočnikov,ki se obračata v XY oseh
3. Mali iballs brezžični senzor za uporabo z računalnikom


Events so-far:

2023 Goran Tomčić – “Pompom Nets – Ljubljana” = participatorna umetnost + [fotozvočna instalacija] P L A T E AU R E S I D U E: Zaslonke v pokrajini + [sluhodvod] Tu živijo vsi / Everybody Lives Here – The Third Guy + Stijn Demeulenaere + 2022 [Studio 8.1] Get Together — Dogodek št. 4 – Tobija Hudnik + D•still by Miha Godec / intermedijska instalacija + [veseli december] art-MUS: sejem umetnin v C2 + [skejterji only] “Pet let na svet; hlače spet” = pet za pet v petek + Tjaž in Gizmo :: Glasbena miza + Visual(s) Edition + [Via Negativa vabi] GLASS ILLKA / na predvečer referendumskega dne + Studio 8.1 – Jan Kopač – Vignettes + Fukuhara Lisk Savski :: Dislociran duh + Radharani Pernarčič – PLESNI VODIČ PO KATALOGU UDOBJA + TZUSSS / Silvan Schmid, Tizia Zimmermann, Urška Savič + Maayan Liebman Sharon – INTIMACY / work in progress + Cirkulacija 2 & Stroj za izboljšanje sveta na PixxelPoint v Novi Gorici + FUCKUPTIMEMACHINE by Vida Vojić + [vabljeni] Studio 8.1 / Jan Kopač – Sin_thesis + BIG BANG vs STRING THEORY / big-bend Cirkulacija 2 + Guionnet | Murayama | Filip :: 3 x 2 = 3? + ŽIVI FOSIL / Tatiana Kocmur, Liza Šimenc + Javno dobro in nestanovitni mediji + Nina Stopar – Rojstvo slike | The Birth of a painting + ME SLIŠIŠ :: mozaični dogodek v Cirkulaciji² + ZAKLONIŠČNI TRIO (Estela Žutić, Keiko Myazaki, Gilles Duvivier) + First Terrace Tour 2022: Sofheso, Specimens, Skip Summers, JC Leisure + FriForma: PASCAL NIGGENKEMPER – La vallée de l’étrange / Dolina čudes + [last minute] Zebracadabra: Z/Apophasis – concertanz + Radio Študent TRESK #13: razstava vizualnih natečajev + Studio 8.1: Tobija Hudnik: Get Together, Dogodek št. 3 + Studio 8.1: Tobija Hudnik: Get Together, Dogodek št. 2 + Lapsus-quo / NOTA – Elvis Homan, Boštjan Simon, Liza Šimenc + Studio 8.1: Tobija Hudnik: Get Together, Dogodek št. 1 + Oblak / gibalno-zvočna video kompozicija + Untergrunt poletni jazz festival: Marko Petrušič Petko + Maja Weiss – BELI BOJEVNIK V ČRNI OBLEKI | director’s cut! + KA TO GLEDAŠ / končna razstava študentk in študentov 3. letnika VIST + Neža Zupanc – recital za flavto + Skupni imenovalec | Common Denominator / velika skupinska razstava + FriForma & Cirkulacija 2: Drašlerja in Røysum + Anita Wach: Levica Sredica Pravica & zvočne zgodbe + Draženje očesa // 53. rojstni dan Radia Študent! + Studio 8.1: Jan Kopač + Kasper T Toeplitz: Elemental II & Burning House + Uspavanka za Cirkulacijo št. 2 in druge zvočne zgodbe + KonstruktK3 smo državljani NSK + [neumorna] FriForma: VVU (Violeta García & Javier Areal Veléz) in Primož Sukič + Martina Jurak: Prehajanje : : Cirkulacija 2 + KUD Mreža / FriFormA\V: MRM trio & Lina Rica + Feminizem zavzema mesto! FriFormA\V in Rdeče zore + Prezenca in e-senca akademskega slikarja Dominika Mahniča + [Cirkulacija 2 & FriForma] Dve trobenti: Silvan Schmid & Timothée Quost / dva Seijira: Seijiro Murayama & Jernej Babnik Romaniuk + Emil Memon GRAFFITI finissage! + 2021 beepblip, Tisa Neža Herlec, Lina Rica: Relativna tišina ob zori + Marta Fakuch – Wellness @ C2 + Emil Memon – GRAFFITI + Studio 8.1: Kako živijo ljudje (bonus track) + KUD Obrat: Onkraj 10 let & Stefan Doepner: Humus + Joe Summers: Five New Songs + 1,5 + Diorama: vizualni dialog Tatiane K. in Giampaola P. + Studio 8.1 #4/21 Brina Kren: kako živijo ljudje. + Mladi Raziskovalci IV. – Lenart De Bock – Steps + Tjaž Juvan: NOISTER::C² – cirkus cirkulatio + Dialog 1,5 + Asinhronost / Tatiana Kocmur in Borut Savski + Tao G. Vrhovec Sambolec – Brati (kot) telesa + Studio 8.1 #3 + Šum #16 + zapovedujemo: John Duncan – Ž + FriFormA\V: LĪMEN + Festival Re_humanizacija! + Cirkulacija 2 – Stroj za izboljšanje sveta v Celju | World Improvement Machine in Celje | 2. letnik + Elvin Brandhi – FEAR THE FEARLESS | BOJ SE NJIH, KI NE POZNAJO STRAHU + Studio 8.1 — Kako živijo ljudje, 2/21 + Barbara Kapelj – Lastne sobe | Rooms of Their Own -> WOW + Gonko Doepner Organism + Mike Hentz – KROG | CIRCLE => festival! + Zeleni zvoki Umoblodnice + JazzzklubMezzoforte Cirku5lacijA sVOBODNImEDmEDIJSKIjAMsEssION + Studio_8.1 _ Brina Kren _ kako živijo ljudje + Barbara Kapelj – Mesto prihodnosti / urbanistično-gradbena delavnica za najmlajše + Peter & Alexander = how to keep loudness quiet? | kako ohraniti glasnost tiho? + Radharani Pernarčič & Cirkulacija 2: IZUMIJE CASTRA FIK ARKE + abeceda = Mladi raziskovalci, Osnovna oblika in Serija Tu + Rdeče zore: Ingver in GverilkII + Kvadratni meter: NAJEMNINA + STROŠKI + Duhovi preteklosti oživljeni + 2020 Razširjena Cirkulacija 2: Stroj za izboljšanje sveta + Kovidska (hiper)produkcija Cirkulacije 2 + Neven Korda – SPOMINI NA SEDANJOST + Razglas: Mehatronična delavnica Cirkulacije 2 + Borut Kržišnik DANCING MACHINE (new | neu | nov) album + FriFormA\V: Christine Schörkhuber / Noid (Avstrija) – Razmestitve (zvočne instalacije) + Studio_8.1 _kako živijo ljudje, drugič + Q Hologram 2070: Muzej raznolikosti + Vida Voyage aka Vida Vojić aka lonesome cowboy aka secret agent… + Alessandro Di Giampietro – “Assist” | “Pomagalo” – Ikonografija objema + /// Polymorphic ritual //// + presentation_performance: Sailor_log: 3rd ocean + post_festum: uvertura festivala A dela? v Cirkulaciji 2 + ČAS BREZ DOTIKA – skupinska razstava + FRIFORMA\AV: NOITU – SCATTER_RADAR + Skladnjin skupek #1: ad-hoc koncert v Cirkulaciji | podhod Ajdovščina + Studio_8.1 _kako živijo ljudje + Stroj za izboljšanje sveta | weltverbesserungmaschine + Tatiana Kocmur | Liza Šimenc – MARY JANE + Francisco Tomsich -> ELEGIJA | ELEGY + Program 2020 + Cirkulacija 2: Novice iz podzemlja + Cirkulacija2GO – kot Feniks! + Cirkulacija 2 uspešno izseljena! Exodos completed! + [izseljevanje] Cirkulacija 2 na prelomu + 2019 [napovedujemo] Javno-zasebno partnerstvo! + Angstblüten II / Timor Flores II + Nikolaus Woernle et al. – MODULAR MONSTER + Elvin Brandhi: Pozdrav žetvi in nastopu mračnejšega dela leta! + Dre A. Hočevar et al – Verso Doxa / celotedenski intenziv + Terraformer predstavlja: Ž, Neo Cymex in Kikiriki + Robert B. Lisek & Cirkulacija 2: UI za umetnike – AI for artists + Boštjan Čadež: Gospod Procesor, razumete življenje? + B-stran: Lab Irint + Dominik Mahnič – 1/200 + IvAnKe – Outsukisama | performens/ predstava + Rdeča Raketa & Patrick K.-H v Cirkulaciji 2 + Doepner & Summers: Drevesna harfa (ali: Samo drevo nas je), prvi del + Vida Vojić – Sen novih zgodb + RAZPROSTOR – razstava in večmedijski dogodek + Skrivni svet Noldusove + RHIZOMAS /Ryuzo Fukuhara, Tracy Lisk, Stefan Doepner/ + Urška Preis & Kaja Janjić – Razgaljeno + tridnevna kitarska šagra: Gino Lucente – Sagra + Sukitoa O Namau & Joe Summers live + Joe Summers | The Last Of England – live score + Tristo tisoč duš na ljubljanskem gradu + RADART #10: X/L Experiment: Radio Tovarna + Cirkulacija 2: Kakofonija kakovizija v Osmozi + ALUO uho in ALUO+C2 praktikum + Program 2019 + 2018 Ne(do)konč(a)no… + “-O-” = Simon Svetlik, Ryuzo Fukuhara in Takatsuna Mukai v C2 + Sound Chambers Series vol. VIII meets C2 + “Bodi Jimi tudi ti!” – delavnica na Gradu Kromberk | Pixxelpoint 2018 + C2 na festivalu Umetnosti in robotike v Trstu | C2 at the Festival of Arte e Robotica in Trieste + Biti aparat | biti umetnik = Roboti risarji + Simpozij Umetnost umetne inteligence | The Art of Artificial Intelligence + Exodos: C2 v Helsinkih / Finska + Jesenski dnevi tečejo | As autumn days go by… + MED, CIMET, ROZINE IN ČAS balletkvintet + Večmedijski skupinski dogodek: MED ZVERJO IN NEMOČJO + Anže Sever – Rob + friformA\V / 16.08.2018 / Lina Rica (HR) / Bálint Bolcsó (HU) / Samo Kutin (SI) + Neven Korda – Daj mi mir! + Petek trinajstega: Trije zvočni pari + Vida Vojić: poezija, zvok in glas + Špica Ljubljana: Alessandro Di Giampietro – Thinga Things | Stvari + Jana Jevtović & Engin Can: Teleskopiranje | Telescoping + oOo! 5. oOobletnica poOovezoOovanj v C² + Izračun Slepih Pilotov + A Pit of Koelse | Luknja Koelse: Sublimacija znoja + Velenje v Ljubljani: Kutwyv + Nova londonska scena | New London underground Specimens, JC Leisure, Vida Vojić, Joe Summers + John Duncan “The TELL” = svetovna premiera + In vendar se vrti | Eppur Si Muove + Cirkulacija 2: Program 2018 + Disinformation + Savski v Coni + Alte Lezbiše Kunst; zvočni performans + 2017 Kikiriki in ROR v C2 + Doepner in Savski na Robotics Anteprima v Trstu + Marko Batista – Uspavanka za CIRKULACIJO + Nez Pez // Pez Pushing + Maribor: Ambasada Cirkulacija 2 na MFRU + Stiropor = ekspandirani polistiren + Klaus Filip (Dunaj/ Avstrija) ::optosonics:: + HuXterlTronik = Dani Bedrač + ::vtol:: = Dmitri Morozov + Peter Rauch: Ponavljanje – samostojna skupinska razstava + Knjiga oglja / DopisovanjeM + Monika Pocrnjić – SVAROG.3 + Ponovni vzpon Poljske kraljice! + Tatsuru Arai – Arkhitek-ton /+\ Tinitus – Ljubezen je hladnejša od smrti + M / DopisovanjeM + Tanja Vujinović – Univerzalni objekti (Eksplozije, BBFs2, Tihožitje) + Mešani dvojni trojček | Mixed double triplet = Mike Hentz, Javier Areal Vélez, Strunarja + Derek Holzer – VECTOR SYNTHESIS | VEKTORSKA SINTEZA + OPERA ROBOTANIKKA GENESISI Karl Heinz Jeron + ZASAVJE NOISEFEST v C2/Tobačna/Ljubljana! + Adam Donovan & Katrin Hochschuh: Psychophysics Machines and Swarms + Ewa Justka at Robotanikka: Light = Sound || Zvok=Svetloba? + Robotanika: Genesis + Mini Maker Faire @ C2 Tobačna Ljubljana! + Z.B.Ø.R. (Boštjan Perovšek, Marko Košnik, Borut Savski) + Alessandro Di Giampietro – Whatever you think I am that is what i’m not + Seppo Gruendler in Josef Klammer – Mali pribor | Kleines Besteck + Cirkulacija 2: Program 2017 + Preko vode do svobode v Kinu Šiška + Luka Prinčič: Razpoke vmesnika IF4Q + 2016 Duplerica: Boštjan Čadež “ROJ” in DivinaMimesis “AUTOBIOGRAPHICAL ANIMAL” + Simfonija groze. Happy New Fear 2017! + RADART #7: RADAR NAD TOBAČNO + Zaprtje -> Dominik Mahnič – Kosi 2014-2016 + Robotanika na razstavi Robotica v Trstu + slikarska razstava -> Dominik Mahnič | Kosi 2014-2016 + John Duncan v C² ! + Simptomi meta mesta #37: Želja + Anyma na obisku v Cirkulaciji 2 + MC2=Ǝ / gibalna razstava + Neverjetno! 10 let Cirkulacije 2 + Herman & Savski: Vračnica in bali; druga javna vaja + Nina Dragičević: Parallellax release + V nedeljo se dobimo: Na stalnem naslovu najinega početja + Robotanika = C2 gre v Velenje + Herman & Savski: Vračnica in bali; prva javna vaja! + 3. avgust 2016: Niku Senpuki & Emerge, pavleisdead, Emerge & Neven M. Agalma + Atlas of Tremors v C2 + Zasavje NoiseFest 2016 v C2-labu! + Klima: Nedekadentni koncert? + DekaDANCE + Mike Hentz: Živa umetnost kot raziskava kulture in življenja + Napovedujemo: Klima, dekadenca, človek|stroj + Kdo je Mike Hentz + Dogodek O5 v C² + V iskanju izgubljene enostavnosti + Urkuma in ROR v C² + April/ maj v Cirkulaciji 2 – uvod v antidekadenco + Sejem Dostop do orodij | Access to Tools + Dobrodošli na ATT/AND Rijeka – Semenj umetniških orodij! + 2015 happy new fear 2016 – zabava na žicah + Oscar Martin: Ekstremni Atraktorji v C2 + Jesenski odmevi Hrup smo mi: Dušan Zidar + Jesenski odmevi Hrup smo mi: Arturas Bumšteinas + Predstavitev C2 tehnologij na #MTFCentral + šmarnica in cvičk v C2: N’toko in Igor Vuk + Cirkulacija 2: Showcase 0.3 = prigodna razstava preteklih in prihodnjih del in opravil + Hrup smo mi::Kulturni vmesniki + Strictly Analog 3# in Svetlobna Gverila v Tobačni & C² + RADART #6 :: RADAR RIZOM :: 4 LETA PLATFORME RADAR + Ars ac²ustic²a -> ART’S BIRTHDAY PARTY, 16. januar 2015 + 2014 Happy New Fear! + Hrup smo mi: Prostor časa | Space Time + Microbot (Stelarc in Doepner) v Cirkulaciji² + C² – otvoritev novega prostora Cirkulacije 2 + Smernice razvoja: Prostor časa + 2013 VELIKA POŽRTIJA – sobota 21. december ob 20.00 + Arduino praktikum = novodobni tehno intenziv + Dva ugrabljenca z MFRU: John Smith in Oscar Martin + C2 / Platforma za totalno umetnost: Tri socialne skulpture + Izjava Cirkulacije 2 – skupine začasnih uporabnikov Roga + Globoki temni gozd + Zvok organizma – Organizem zvoka + Fruity-Box (Karl Heinz Jeron v Cirkulaciji 2) + Taste of Vtol/ Okus Vtola + Redno letno srečanje ljubiteljev cirkulacije + 2012 Cirkulacija 2: pričetek predstavitev in delavnic Uvod v arduino v RogLabu + Multipla cirkulacija – socius urbis / otvoritev RogLaba + Interšmano = Cirkulacija 2 praznuje… + Sajeta 2012, tehnološke delavnice -> Združene sile C2_TO + Tri muhe na en mah: Cirkulacija 2, Konrad Gęca in Ana Raquel Pereira + Cirkulacija 2 v Zagrebu – galerija Močvara, 9. -13. junij 2012 + Total Noise Session #3 – Marcus Beuter = umetnost zvoka + v Cirkulaciji 2: Uvod v arduino + Kunst und Brot – Salon des Refusés 2012/1 + 2011 Drevo spoznanja in Hrupni robot v C2 + Platforma za totalno umetnost na MFRU 2011 + testna verzija: Urbi et Orbi intervencija – v vašem mestu, ko pade noč… + Paralelni svetovi na Metelkovi + Cirkulacija 2 na Sajeti 2011 + Cirkulacija 2 na Svetlobni gverili + 42 let RŠ – platforma RADAR + Redundantne tehnologije – zbiralna akcija + Cirkulacija 2: Space is the Place + Indija v Cirkulaciji >< Cirkulacija v Indiji + 2010 Zvoki Cirkulacije 2 na Novem trgu v Ljubljani + Razširjena Cirkulacija 2 na Pixxelpointu + C2_Kiblix_Mfru_Haip : Total Noise Session v Cirkulaciji 2 + Jesenski sadeži Cirkulacije 2 + Social Noise Session + C2 na Paralelnih svetovih na Metelkovi + Cirkulacija 2 na festivalu Sajeta 2010 + New media drivers feat. Cirkulacija 2 + Expanded Cirkulacija at Alkatraz + Expanded Cirkulacija at Alkatraz – scheduler + Cirkulacija na Vstop prost v Celju + Cirkulacija 2 prejme Zlato ptico + Predstavitev Cirkulacije 2 v Novi Gorici + Cirkulacija 2: Pomladanski zvitki in Mehki zvoki naveličanosti + Cirkulacija 2 gosti vegetarijanko, aktivistko, umetnico, glasbenico in galeristko Reni Hofmueller + 2009 Cirkulacija 2 na Netart Community Convention v Grazu + javno snemanje: Analogična kompozicija + Reality show – “voice-noise karaoke” + Moška umetnost / Male art + CIRKULACIJA 2 na festivalu SAJETA pri Tolminu + Prostor zvoka = telo zvoka + Cirkulacija 2 in Antikonzum + Netart – krompir v žerjavici + 2008 Cirkulacija 2: Vladavina Konzuma + Majda Gregorič v Muzeju premoderne umetnosti + Transpozicije prostorov na Paralelnih svetovih + Odprta Cirkulacija 2 + Cirkulacija na koruzi / Dario Seraval v Brlogu + Napoved: Cirkulacija pod pritiskom + Elektro / Elektra + Zvočenja v Cirkulaciji 2 + Novi okusi Cirkulacije 2 + Video: Kerber nezavednega + Kerber nezavednega in druge zgodbe + Okus Cirkulacije 2 – st. 3 + Video: Event C + Čisto običajen večer v Cirkulaciji 2 + Totalna razprodajna razstava umetnosti + Event C: Taljenje umetnosti v dogodek + Hobotnica s polento + Brlog + 2007 Rotirajoči dogodek v Cirkulaciji 2 + BRLOG + Predstavitev Trivia Records / Zapisi v Cirkulaciji 2 + Razbita lepota, Broken beauty + Reanimacija Cirkulacije + CIRKULACIJA 2 v tovarni Rog nadaljuje + Boj se kreativnosti oblastnikov! + INTERDISCIPLINARNA POSTAJA